Fotbalistul Dani Alves condamnat la 4 ani și jumătate pentru viol ar putea primi o pedeapsă mai mare. Procurorii fac apel

0
Publicat:

Parchetul spaniol a decis să facă apel la condamnarea fostului fotbalist brazilian al echipei FC Barcelona, Dani Alves, la patru ani şi jumătate de închisoare pentru violul unei tinere, în speranţa de a obţine o pedeapsă mai grea, a aflat vineri AFP de la o sursă judiciară.

Dani Alves ar putea primi mai mulți ani de închisoare
Dani Alves ar putea primi mai mulți ani de închisoare FOTO EPA

Fostul jucător în vârstă de 40 de ani a fost condamnat pe 22 februarie de un tribunal din Barcelona la patru ani şi jumătate de închisoare şi să plătească 150.000 de euro victimei sale, o tânără pe care a violat-o în decembrie 2022 într-un club de noapte din acest oraş, în timp ce acuzarea solicitase o pedeapsă de nouă ani de închisoare.

De asemenea, instanţa i-a impus fostului internaţional brazilian cinci ani de eliberare supravegheată după eliberarea sa din închisoare şi interdicţia de a se apropia de victimă timp de nouă ani şi jumătate.

Instanţa a considerat în hotărârea sa că plata de către jucător, încă de la începerea procedurii, a 150.000 de euro pentru despăgubirea victimei a fost o circumstanţă atenuantă, Alves arătându-şi astfel, potrivit judecătorilor, dorinţa de "reparare".

Dar această circumstanţă atenuantă ar putea fi contestată de către procuratură în apel, potrivit acestei surse judiciare, în măsura în care această sumă nu reprezintă acelaşi efort financiar pentru Alves ca pentru un învinuit care nu dispune de aceleaşi resurse.

Potrivit acestei surse, redactarea apelului încă nu a început.

Avocatii lui Dani Alves fac apel pentru achitarea fotbalistului

Avocaţii lui Dani Alves, care a negat că ar fi fost viol, au anunţat în ziua verdictului că fostul jucător va face apel, potrivit Agerpres.

Alves a beneficiat de adoptarea în 2022 a legii consimţământului, menită să întărească arsenalul împotriva violenţei sexuale, dar care a avut, în mod paradoxal, efectul pervers de a duce la reducerea pedepselor.

Astfel, în cazul lui Alves, pedeapsa minimă a fost redusă la patru ani, faţă de şase anterior. În faţa polemicii, Parlamentul a modificat această lege anul trecut, dar prea târziu pentru ca Alves să fie vizat.

Potrivit acuzării, faptele au avut loc în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, în timp ce Dani Alves se afla alături de un prieten într-o zonă VIP a clubului de noapte Sutton din Barcelona, după ce s-a întors de la Cupa Mondială din Qatar.

După ce i-a oferit şampanie reclamantei, verişoarei ei şi unei prietene, el ar fi invitat-o să-l însoţească într-un separeu care avea şi toaletă proprie, lucru pe care ea nu îl ştia. Potrivit ministerului public, Alves ar fi avut acolo o "atitudine violentă" faţă de tânără, care a trăit o "situaţie de angoasă şi de teroare".

Alves a afirmat la proces că relaţia a fost consensuală.

Unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din toate timpurile, Dani Alves a avut cea mai fastă perioadă a carierei la Barca între 2008 şi 2016, când a câştigat 23 de trofee.

SportPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite