Dani Alves, cifrele dezastrului. 4 ani și 6 luni de închisoare și o avere „topită” de 55 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Găsit vinovat de viol asupra unei tinere în toaleta unui club din Barcelona, Dani Alves a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare. El și-a ispășit un an de pedeapsă, după ce a fost arestat preventiv în ianuarie 2023.

Dani Alves e de mai bine de un an în închisoare. Foto Getty images
Dani Alves e de mai bine de un an în închisoare. Foto Getty images

Cu o carieră impresionantă, în care a câștigat 46 de trofee majore, fostul fotbalist al Barcelonei a strâns, potrivit specialiștilor, o avere de 55 de milioane de euro. Însă jurnaliștii de la DailyMail notează că fostul fotbalist ar fi pierdut totul, așa cum a relatat reprezentantul său în fața judecătorilor. ”Clientul meu are un sold bancar negativ de 17.000 lire sterline (n.r. 20.000 euro) și are un embargo legal pentru alte 42.795 lire sterline (n.r. 50.000 euro) din valoarea activelor”, a declarat avocatul în fața instanței, conform Daily Mail.

Ar putea fi un tertip folosit de apărătorul fotbalistului pentru a impresiona judecătorii ori de a evita plata unor daune victimei sale, ori Dani Alves chiar și-ar fi putut ”topi” averea în urma unei vieți extrasportive tumultuoase sau a unor investiții neinspirate. Cert este că suma stabilită de tribunal pentru o a despăgubi pe femeia abuzată, de 150.000 de euro, a fost achitată de familia lui Neymar, fostul său coleg de la Barcelona și Brazilia. Iar apărătorul său, Gustavo Xento, avocatul familiei Neymar, a fost remunerat tot din banii acesteia.

A susținut că a fost acord de ambele părți

Dani Alves susține că relațiile sexuale dintre el și presupusa victimă s-au produs în baia localului, cu consițământul acesteia. Acesta a fost întrebat dacă el sau victima ar fi încercat să părăsească baia și a menționat că nu: „Nu, deloc. Nu mi-a spus niciodată că nu ar vreaNu sunt un om violent, nu am lovit-o și nu am trântit-o pe podea”.

De asemenea, Alves a explicat că și-a schimbat declarația inițială deoarece în aceea nu a spus despre sexul oral, lucru despre care considera că va fi de neiertat pentru soția sa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite