O nouă lovitură la Pro TV: Mona Segall, unul dintre cei mai importanţi oameni ai postului, şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mona Segall, unul dintre oamenii de bază ai postului Pro TV, producătorul general al unor show-uri de succes precum „Vocea României“, „Românii au talent“ şi „Dansez pentru tine“, şi-a dat demisia, anunţă reportervirtual.ro.

UPDATE Mona Segall va pleca la grupul Intact împreună cu întreaga echipă de producţie pe care o coordona la Pro TV, după cum au declarat, pentru Paginademedia.ro, surse apropiate echipei producătoarei. 

Mutarea se va produce după ce se va încheia sezonul „Românii au talent“, conform aceleaşi surse. 

Surse din Pro TV contactate de „Adevărul“ au confirmat informaţia Reporter Virtual. Mona Segall şi-a depus ieri demisia şi a anunţat, totodată, şi ce oameni din echipa sa o vor urma.

Unul dintre cei mai apreciaţi oameni de televiziune din România, Mona Segall a lucrat la Pro TV încă de la început, din 1995, fiind unul dintre oamenii de bază ai lui Adrian Sârbu.

Plecarea ei ar putea afecta foarte mult trustul Pro, în condiţiile în care producţiile „dirijate“ de aceasta – talent-show-uri precum „Românii au talent“ şi „Vocea României“ – aduceau audienţe-record postului din Pache Protopopescu.

Mona Segall este cel mai recent nume dintr-o listă de oameni importanţi care au părăsit televiziunea în ultimele luni, de când Adrian Sârbu nu mai este director al companiei-mamă a Pro TV, CME (Central Media Enterprises).

Mona Segall (53 de ani) se numără printre oamenii care au început, în 1995, să clădească imperiul Pro. De 19 ani, este omul din spatele unor emisiuni-fanion ale postului – „Dansez pentru tine“, „Românii au talent“ şi „Vocea României“ – formate ce au menţinut Pro TV-ul în topul audienţelor.

Postul TV începe să conteze atunci când emisiunile realizate pe acel canal - şi mai ales producţiile proprii - fac ca acel post să ajungă lider de piaţă.

„Postul TV începe să conteze atunci când emisiunile realizate pe acel canal - şi mai ales producţiile proprii - fac ca acel post să ajungă lider de piaţă. În televiziune, cu niciun proiect nu mergi la sigur, nu poţi să bagi mâna-n foc că o să fie un succes“, declara Mona Segall într-un interviu pentru „Adevărul“.

De asemenea, aceasta a produs emisiuni celebre precum „Ştii şi câştigi“, „Roata norocului“, „Preţul corect“, „Rişti şi câştigi”, „Vara ispitelor“, „Alege ASIA“, „Popstars“ şi „Serviţi, vă rog!“

Şerban Huidu o numea pe Mona Segall, într-un interviu acordat recent ziarului „Naţional“, „motorul Pro TV-ului“. 

Mona Segall, „motorul Pro TV-ului“ 

„Pro TV-ul, cu filmele Warner şi cu Mona Segall, poate sta liniştit. De la Sârbu (Adrian Sârbu - n.r.) până la Boncea (Andrei Boncea - n.r.) pot sta în cap. Şi Esca dacă pleacă, nu e nicio problema. Dar pun pariu cu toţi: dacă nu pleacă Mona şi rămân filmele Warner, Pro TV-ul n-are nicio problema“, a declarat, printre altele, Huidu, pentru ziarul „Naţional“.

Plecarea Monei Segall, „o pierdere ireparabilă“

De asemenea, actorul Mihai Bendeac, care realizează în prezent show-ul „Jurnalul unui burlac“ la Prima TV, a postat un mesaj pe Facebook în care se referă la Segall ca la „un reper în materie de profesionalism în televiziune“. 

„Scriam acum o săptămână că, atunci când veţi auzi că Mona Segall pleacă din Pro, atunci putem spune că vorbim de o pierdere aproape ireparabilă. Sper din tot sufletul ca doamna Segall să nu renunţe la televiziune. E nevoie de oameni profesionişti în acest ocean invadat de amatori, contabili şi ingineri cu «înclinaţii» artistice“, a mai scris Bendeac. 

Vremea schimbărilor

Mai multe schimbări au avut loc în interiorul televiziunii, după ce, în toamna trecută, lituanianul Aleksander Cesnavicius a fost numit Director General al Pro TV.

Rând pe rând, membrii Serviciului Român de Comedie, Florin Călinescu, Horia Brenciu, Ruxandra Ion, regizorul Iura Luncaşu, Octavian Strunilă, dar şi oameni mai puţini vizibili, dar aflaţi în poziţii-cheie, au părăsit televiziunea, unii dintre ei reorientându-se spre principalul concurent, Antena 1.

La jumătatea acestei luni, Septimiu Sărăţeanu, unul dintre cei mai vechi membri ai echipei Pro, şi-a anunţat retragerea, declarând că motivul care a stat la baza deciziei coinicide cu cel care va determina şi plecarea altor angajaţi ai trustului Pro. 

Nici grila postului nu a rămas neschimbată, căci talent-show-ul muzical „Vocea României“, a doua cea mai urmărită emisiune de divertisemnt din 2013, după „Românii au talent“, s-a tansformat în „Voice Kids“, o variantă pentru copii.  

În plus, există zvonuri conform cărora viitorul unor producţii precum „Dansez pentru tine“ şi „MasterChef“ este incert. Toate aceste schimbări vin într-o perioadă în care Pro TV-ul trece printr-o reorganizare, cu un nou management orientat pe tăierea costurilor şi pe eficientizare, după cum explica Petrişor Obae, editor Pagina de Media, într-o emisiune „Adevărul Live“. 


Ştiri pe aceeaşi temă:

Cum şi de ce se destramă imperiul Pro TV Majoratul pare să fie o vârstă critică pentru postul Pro TV, „lovit“ din ce în ce mai des de plecările unor vedete şi ale unor oameni-cheie. Zvonurile care circulau în piaţa media încă din toamna anului trecut prind tot mai mult contur pe zi ce trece, confirmând că imperiul Pro se zdruncină serios după demisia lui Adrian Sârbu din CME, compania-mamă a postului. De acest context media şi de actuala situaţie financiară profită posturile concurente.

Noi schimbări la Pro TV: jurnaliştii Claudiu Pândaru şi Cristian Hostiuc, eliminaţi din emisiunea „După 20 de ani“ Jurnaliştii Claudiu Pândaru, director editorial al Mediafax Group, şi Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar, nu vor mai fi prezenţi în cadrul talk-show-ului „După 20 de ani“, difuzat de Pro TV, relatează site-urile Paginademedia.ro şi reportervirtual.ro.

Angajaţii Pro TV, nevoiţi să înapoieze primele de Paşte companiei După ce o parte din angajaţii postului de televiziune Pro TV au primit primele de Paşte, în valoare de 500 de lei, aceştia au fost anunţaţi că trebuie să returneze sumele către companie, după cum a relatat în exclusivitate reportervirtual.ro.

Andreea Esca trebuie să aleagă între Pro TV şi Adrian Sârbu Noua conducere a Pro TV doreşte ca angajaţii trustului să nu mai aibă nicio colaborare cu fostul patron, Adrian Sârbu. Astfel, Andreea Esca ar fi fost pusă să aleagă între pupitrul ştirilor şi poziţia de redactor-şef al revistei „The One“, conform declaraţiilor unor surse pentru reportervirtual.ro.

Septimiu Sărăţeanu, unul dintre cei mai vechi membri ai Pro TV, părăseşte televiziunea: „Probabil din aceleaşi motive pentru care o vor face şi alţii“ Septimiu Sărăţeanu, producătorul Ştirilor Pro TV la Jurnalul de noapte şi la cel de dimineaţă, şi-a anunţat plecarea prin intermediul contului personal de Facebook şi a declarat că motivul care a stat la baza deciziei coincide cu cel care va determina plecarea şi altor membri ai trustului Pro, scrie Paginademedia.ro.

Ştefan Bănică Jr. şi „Dansez pentru tine“, sub semnul întrebării Pe piaţa media circulă noi zvonuri care alimentează ideea că imepriul Pro trece printr-o perioadă dificilă după ce mai multe vedete au părăsit televiziunea. De această dată speculaţiile vizează show-ul „Dansez pentru tine“ şi pe amfitrionul acestuia Ştefan Bănică jr., care a prezentat toate cele 14 sezoane.

Ronald Lauder, partenerul cu care Adrian Sârbu a lansat Pro TV şi fondatorul CME, şi-a dat demisia din boardul companiei Ronald S. Lauder, fondator al Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a Pro TV, şi-a dat demisia din boardul companiei, după ce, timp ce de 20 de ani, a ocupat funcţia de director non-editorial. Vestea vine la mai puţin de un an după ce Adrian Sârbu, partenerul cu care a lansat Pro TV în România, a plecat de la conducerea companiei.

 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite