Andreea Esca trebuie să aleagă între Pro TV şi Adrian Sârbu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Esca prezintă Ştirile Pro TV de la ora 19:00 FOTO Pro TV
Andreea Esca prezintă Ştirile Pro TV de la ora 19:00 FOTO Pro TV

Noua conducere a Pro TV doreşte ca angajaţii trustului să nu mai aibă nicio colaborare cu fostul patron, Adrian Sârbu. Astfel, Andreea Esca ar fi fost pusă să aleagă între pupitrul ştirilor şi poziţia de redactor-şef al revistei „The One“, conform declaraţiilor unor surse pentru reportervirtual.ro.

Noul director al trustului, lituanianul Aleksandres Cesnavicius, ar fi pus-o pe prezentatoarea Ştirilor Pro TV de la ora 19:00 să aleagă între a rămâne în continuare la cârma ştirilor sau să continue să ocupe poziţia de redactor-şef al publicaţiei „The One“, conform reportervirtual.ro.

Revista se află în portofoliul Mediafax Group, care a rămas în continuare în proprietatea lui Adrian Sârbu, după ce acesta a renunţat la Grupul PRO şi CME, în luna august a anului trecut.

Niciun angajat Pro TV nu poate colabora cu Sârbu

Noua conducere a Pro TV, reprezentată de directorul Aleksandras Cesnavicius a transmis săptămâna trecută că niciun angajat Pro TV SA nu mai poate colabora în paralel şi cu Mediafax Group, scrie reportervirtual.ro. 

Andreea Esca şi Oana Cuzino, care prezintă emisiunea „Ce se întâmplă doctore?“, dar conduce şi revista cu acelaşi nume, aflată, de asemenea, în proprietatea lui Sârbu, sunt principalele vedete vizate de această decizie.

Şi dacă Oana Cuzino a vorbit despre situaţia în care a fost pusă de către conducerea televiziunii şi se află în discuţii cu Mediafax Group, potrivit reportervirtual.ro, Andreea Esca nu a făcut deocamdată niciun comentariu. 

Cu toate acestea, la gala de decernare a premiilor Gopo, Andreea Esca a declarat, pentru click.ro, că nu are de gând să părăsească Ştirile Pro TV. 

„Toată presa a aflat că se petrec schimbări majore în PRO TV, dar eu am fost prima. Era logic, pentru că lucrez aici. Au plecat foarte mulţi oameni deosebiţi, dar eu nu am de gând să plec de la Ştirile Pro TV. Aici am devenit cine sunt. În ciuda schimbărilor, jurnalul de ştiri a rămas acelaşi. Are aceeaşi politică editorială şi aceiaşi oameni care lucrează pentru el. De asemenea, structura de producţie a rămas la fel. Vrem să păstrăm aceeaşi echipă cât de mult se poate. Probabil că nici angajări nu se fac, deci modul în care PRO face ştiri nu se va schimba“, a declarat la momentul respectiv Andreea Esca.

Demisia lui Sârbu a atras schimbări majore

Mai multe schimbări au avut loc în compania Central European Media Enterprises, după ce Adrian Sârbu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte CME, în luna august 2013. În prezent, Adrian Sârbu a rămas proprietar al grupului de presă Mediafax Group, care deţine agenţia de presă Mediafax şi mai multe publicaţii precum „Business Magazin“, „Ce se întâmplă doctore?“, „Ziarul Financiar“ şi „Playboy“. Mediafax Group deţine şi câteva zeci de site-uri, printre care gandul.info, zf.ro, prosport.ro, descopera.ro. 

În toamna trecută, lituanianul Aleksander Cesnavicius a fost numit Director General al Pro TV S.A. Acesta şi-a început mandatul de la 1 decembrie 2013. Recent, directorului executiv Elena Petre şi şefa departamentului de marketing şi comunicare, Maria Apostol au părăsit, de asemenea, instituţia. Mai mult, jurnalistul Cătălin Tolontan a scris că grupul american CME, compania-mamă a Pro TV, conspectează piaţa din România pentru vânzarea companiilor şi a mărcilor de aici: Pro TV, studiourile din Buftea şi radiourile Pro FM şi Info Pro.

După demisia lui Adrian Sârbu din CME, compania-mamă a postului, imperiul Pro a suferit schimbări majore, mai ales în ceea ce priveşte vedetele televiziunii, care au migrat către alte trusturi.

Pentru moment, postul Pro TV conduce în topurile de audienţă cu producţiile sale fanion - „Românii au talent“ şi Ştirile -, dar şi cu alte emisiuni (cel puţin la nivelul publicului-ţintă al postului, pe targetul comercial). Dar, cel mai probabil, schimbările din ultima perioadă nu vor rămâne fără urmări pe viitor pentru postul care a aniversat anul trecut 18 ani de existenţă.

Rând pe rând, membrii Serviciului Român de Comedie, Florin Călinescu, Horia Brenciu, Ruxandra Ion, regizorul Iura Luncaşu, Octavian Strunilă, dar şi oameni mai puţini vizibili, dar aflaţi în poziţii-cheie, au părăsit televiziunea, unii dintre ei reorientându-se spre principalul concurent, Antena 1.

Puteţi citi şi:

Cum şi de ce se destramă imperiul Pro TV Majoratul pare să fie o vârstă critică pentru postul Pro TV, „lovit“ din ce în ce mai des de plecările unor vedete şi ale unor oameni-cheie. Zvonurile care circulau în piaţa media încă din toamna anului trecut prind tot mai mult contur pe zi ce trece, confirmând că imperiul Pro se zdruncină serios după demisia lui Adrian Sârbu din CME, compania-mamă a postului. De acest context media şi de actuala situaţie financiară profită posturile concurente.

Povestea lui Adrian Sârbu, primul „mogul“ de televiziune din România Despre Adrian Sârbu, fondatorul postului Pro TV, se vorbeşte întotdeauna în termeni mari, oricare ar fi aceştia: „dictator“, „vizionar“, „oportunist“. Ceea ce a reuşit acesta să facă a fost, însă, o adevărată revoluţie a gândirii şi a modului în care românul de rând a început să perceapă fenomenul televiziunii şi al divertismentului.

INTERVIU Andreea Esca: „Salariul meu a rămas o legendă“ Cu entuziasmul unei adolescente dornice să descopere lumea şi maturitatea unei femei ce i-a aflat din taine, la 41 de ani, Andreea Esca vorbeşte despre bucuria de a munci şi responsabilitatea de a fi impecabilă, în direct.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite