Ruxandra Ion, mama telenovelelor româneşti, a plecat din trustul Pro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruxandra
Ion a venit la Pro TV încă de la începutul televiziunii, prima
emisiune pentru copii fiind „Abracadabra“
Ruxandra Ion a venit la Pro TV încă de la începutul televiziunii, prima emisiune pentru copii fiind „Abracadabra“

Ruxandra Ion, supranumită „mama telenovelelor româneşti“, a părăsit grupul Pro, după o discuţie purtată cu Aleksander Cesnavicius, şeful operaţiunilor Central European Media Enterprises (CME). Alături de ea a plecat şi Cosmin Ion, fiul acesteia şi şeful departamentului Media Pro Entertainment.

Ruxandra Ion, producătoarea de film şi televiziune care a creat prima telenovelă românească, a plecat de la Pro TV, alături de Cosmin Ion, fiul ei şi şeful departamentului Media Pro Entertainment, de la Buftea, ieri, după o discuţie cu Aleksandras Cesnavicius, şeful operaţiunilor Central European Media Enterprises (CME), compania care operează canalele Pro Tv în România, scrie paginademedia.ro.

Ruxandra Ion a venit la Pro TV încă de la începutul televiziunii, prima emisiune pentru copii fiind „Abracadabra“. Totodată, producătoarea a creat, în 2004, prima telenovelă românească, „Numai iubirea“. Au urmat apoi, din 2004 până în 2013, o serie de produse de televiziune cum ar fi: „Lacrimi de iubire“, „Iubire ca-n filme“, „Daria, iubirea mea“, „Îngeraşii“, „Inimă de ţigan“, „Regina“, „Aniela“, „Iubire şi onoare“ şi „Pariu cu viaţa“. De asemenea, Ruxandra Ion a realizat primul serial muzical românesc, „Pariu cu viaţa“ şi prima trupă de adolescenţi, „LaLa Band“, ambele înregistrând succes în rândul publicului. Totodată, este primul producător independent de emisiuni pentru copii din estul Europei, lansând şi primul canal de televiziune din România dedicat femeilor, Acasă TV.

Cei doi sunt ultimii „îndepărtaţi“ din grupul Pro, după venirea la conducere a lui Cesnavicius. Recent, directorului executiv Elena Petre şi şefa departamentului de marketing şi comunicare, Maria Apostolm au părăsit, de asemenea, instituţia.

În ultima perioadă, Ruxandra Ion coordona, practic, toate producţiile de ficţiune ale grupului Pro, mai scrie paginademedia.ro. La sfârşitul anului trecut, Ruxandra Ion şi-a deschis propria şcoală de actorie şi producţie de ficţiune, „TV & Film Academy by Ruxandra Ion“, care includea cursuri de actorie, regie şi producţie de TV şi film, scenaristică, prezentator TV, dans, make-up şi stil.

Aprecierea internaţională

Ruxandra Ion a primit Prix Danube 1995 pentru cel mai bun documentar pentru copii şi tineret, acordat pentru prima oară unei realizatoare dintr-o ţară est-europeană, premiul criticilor pe 1995 pentru cel mai bun documentar pentru copii şi tineret, cu filmul „O zi cu Alexandra“, şi a fost finalistă a festivalurilor de la Chicago şi Lisabona, în acelaşi an. I-a fost acordat premiul pentru cea mai bună operă rock pentru copii, Blagoevgrad, în Bulgaria, în 1993, pentru „Minirock Abracadabra“, premiul Mediafest 1997 pentru cele mai bune programe pentru copii, pentru emisiunea „Visul unei nopţi de toamnă“, o parafrazare a celebrei piese shakespeariene „Visul unei nopţi de vară“, arată Mediafax.

Cosmin Ion conducea Media Pro Entertainment, entitate care reunea producţia TV pentru posturile din grup: ficţiune, cu serialele „Las Fierbinţi“, „O săptămână nebună“, „O nouă viaţă“ şi marile show-uri „Vocea României“, „Românii au talent“, „Dansez pentru tine“ şi „Master Chef“.

Destrămarea „imperiului“ Pro?

Pe lângă plecarea celor dou, în vara anului trecut, Adrian Sârbu demisiona din funcţia de director executiv al CME, în locul lui fiind numiţi doi noi directori executivi, Christoph Mainusch şi Michael Del Nin care au preluat atribuţiile lui Sârbu. În luna ianuarie, acesta a primti echivalentul a 5,4 milioane de dolari, în coroane ceheşti, ca urmare a înţelegerii dintre acesta şi managementul CME. Adrian Sârbu a declarat că este „mândru“ că a făcut parte din CME timp de aproape 20 de ani şi că a contribuit la succesul neîntrerupt al companiei în această perioadă plină de provocări. El a fost unul dintre cei mai importanţi acţionari individuali ai CME, ca urmare a fuziunii dintre companie şi Media Pro, în 2009, şi deţine Mediafax Group.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite