Sean Covey, scriitor şi coordonator al proiectului „Leader in Me“: „Există o epidemie de anxietate şi depresie în rândul tinerilor“ 0

Pandemia, războiul din Ucraina şi reţelele sociale au creat un adevărat val de anxietate şi depresie care a pus stăpânire pe adolescenţii din întreaga lume. Sean Covey a punctat, într-un interviu exclusiv pentru „Weekend Adevărul“, soluţiile pe care adulţii trebuie să le urmeze pentru a educa şi proteja tinerii de azi, liderii de mâine.

Sean Covey, scriitor şi coordonator al proiectului „Leader in Me“: „Există o epidemie de anxietate şi depresie în rândul tinerilor“ Vezi comentarii 0

Cum influenţează mediul în care am crescut simţul orientării STUDIU

Cum influenţează mediul în care am crescut simţul orientării STUDIU

Simţul orientării unui adult este influenţat de tipul de mediu în care a crescut, iar persoanele originare din mediul rural au un simţ al orientării mai bun decât cele care au crescut în mediul urban, potrivit unui nou studiu, publicat în revista Nature, informează AFP. Cercetarea este prima confirmare experimentală a influenţei mediului asupra dobândirii simţului orientării.

Facebook provoacă depresie: „În căutarea validării pe reţelele sociale, oamenii se supără atunci când nu primesc suficiente aprecieri” STUDIU | facebook

Facebook provoacă depresie: „În căutarea validării pe reţelele sociale, oamenii se supără atunci când nu primesc suficiente aprecieri” STUDIU

Cu cât oamenii petrec mai mult timp pe Facebook, cu atât este mai mare riscul de a suferi de depresie, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Tehnologică Nanyang. Totodată cei cu semne de depresie legate de Facebook continuă să petreacă şi mai mult timp pe reţeaua de socializare, iar în acest fel îşi pot agrava starea.

Prof. Dr. Alexandru-Vlad Ciurea ne dă un sfat pentru fericire: „Nu încărcaţi creierul cu breaking news dimineaţa“

Prof. Dr. Alexandru-Vlad Ciurea ne dă un sfat pentru fericire: „Nu încărcaţi creierul cu breaking news dimineaţa“

Profesorul Alexandru-Vlad Ciurea, neurochirurg şi director ştiinţific la Spitalul Clinic SANADOR, vorbeşte despre importanţa dezvoltării unor obiceiuri sănătoase pentru menţinerea funcţionării creierului, printre acestea numărându-se un somn odihnitor, plimbările, dar şi socializarea, obiceiuri de care trebuie să ţină cont în special cei care au fost infectaţi cu coronavirus.

Ce avem de făcut pentru a ne menţine sănătatea mintală

Ce avem de făcut pentru a ne menţine sănătatea mintală

Aşa cum am învăţat să fim atenţi la igiena corporală, este necesar să fim atenţi şi la igiena mintală. Dacă nu am ignora o fractură încurajându-ne că „dacă gândim pozitiv, va trece”, la fel nu trebuie ignorate problemele cu care ne confruntăm, anxietatea, tristeţea profundă sau alte provocări mai copleşitoare de atât. Aşadar, ce avem de făcut pentru sănătatea noastră mintală?

7 motive din spatele unor probleme cu memoria

7 motive din spatele unor probleme cu memoria

Toată lumea uită uneori lucruri. Cât de des ai uitat unde ai pus cheile de la casă, numele unei persoane pe care tocmai ai întâlnit-o sau ce urma să faci când ai ajuns în altă încăpere? Deşi ne întrebăm de ce uneori memoria noastră este atât de „proastă”, uitarea face parte din viaţă şi oamenii uită surprinzător de repede.

Nebun, alienat, dement, smintit, zălud, ţicnit, zăpăcit, bezmetic, capiu, căpiat, zărghit, rătăcit, uşchit, bolând, tulburat, deliu, candriu, sonat, strecheat, săltat, şui, scrântit, smucit, ţăcănit, dezaxat, într-o ureche, sărit de pe fix; bolnav mintal; care are tulburări psihice grave; care şi-a pierdut minţile; cu mintea rătăcită; psihopat; turbat, furios, aprins, apucat, descreierat, violent, fără control; a nu avea toate ţiglele pe casă;

acum 9 luni · comentarii (10)

În ziua de astăzi suntem bombardaţi cu nenumărate informaţii despre cum să trăim sănătos, astfel încât să beneficiem de o durată de viaţă cât mai mare. Factorii principali care influenţează durata de viaţă pot fi împărţiţi în trei categorii principale: factori genetici, factori de mediu şi factori care ţin de stilul de viaţă adoptat.

acum 4 ani · comentarii (2)

Fie că recunoaştem sau nu, în mod conştient sau mai puţin conştient, noi facem zilnic alegeri. Când lucrurile nu funcţionează aşa cum ne-am dori, de cele mai multe ori dăm vina pe destin, pe ceilalţi, pe conjuncturi etc. A fi stăpânul propriei vieţi înseamnă a ne asuma 100% rezultatele acţiunilor noastre, iar acest lucru devine posibil doar atunci când reuşim să ne cunoaştem şi să ne înţelegem foarte bine pe noi înşine.

acum 4 ani · comentarii (0)

Centrul pentru Inovaţie în Medicină (InoMed) a prezentat, într-un eveniment desfăşurat la Reprezentanţa Comisiei Europene, rezultatele studiului “Atitudini şi percepţii asupra bolilor mintale în cadrul populaţiei României”. Cercetarea, realizată de compania IMAS, face parte din campania InoMed „AntiStigma”, lansată în toamna anului 2015.

acum 5 ani · comentarii (0)

A făcut treabă bună cu Facebook-ul tinerelul ăsta, Zuckerberg, sau cum i-o fi mai zicînd! S-o fi dus pe la miezul nopţii la tualet, prea multă bere studenţească după meciul de cricket cu universitatea vecină, iar la întoarcerea în camera de cămin, perechea din patul de-alături făcea treburi. Din politeţe s-a dus la sala de lectură şi a inventat chestia asta care-mi mănîncă cinci-şapte ore pe zi.

acum 6 ani · comentarii (0)

În domeniul psihoterapiei şi al consilierii, în SUA există practica videoconferinţelor de peste 15 ani, sub denumirea de „telepractice”. Această nevoie a apărut în momentul în care Departamentul care se ocupa de veteranii de război a realizat că aceştia, cei mai mulţi invalizi, au nevoie de asistenţă psihologică şi nu pot beneficia de ea din motive de mobilitate, distanţă etc.

acum 6 ani · comentarii (0)

Gândirea (fals) pozitivă este un imperativ social pe care ne forţăm să îl impunem atunci când emoţiile noastre, de regulă negative, sunt în contradicţie cu ceea ce afişăm. Gândirea (fals) pozitivă este un relativism cultural. În SUA, de pildă, oamenii se simt obligaţi să afişeze o mină optimistă, veselă, pusă pe treabă, atunci când, de fapt, se simt demotivaţi, trişti sau chiar deprimaţi.

acum 6 ani · comentarii (5)

Psihoterapia cu ajutorul realităţii virtuale nu mai este un subiect science fiction. Terapia în virtuo, cum a fost denumită, este folosită cu succes încă din anii ’90 în SUA, iniţial ca un proiect al armatei pentru soldaţii care se întorceau de pe front şi sufereau de Stres Post Traumatic.

acum 6 ani · comentarii (0)

În anii 60, Stanley Milgram, un psiholog american, a efectuat un experiment social care, deşi a fost îndeajuns de contestat de-a lungul vremii, arată un lucru cert: oamenii sunt capabili să îi pedepsească pe alţii fără să fie constrânşi. S-a luat în calcul, în timpul procesului de la Nurenberg (sau filme precum A Few Good Men), scuza legală: „Eu nu am vrut, doar ascultam ordine”.

acum 6 ani · comentarii (3)

În urmă cu două luni am început să mă simt rău. În mod previzibil, înainte să las anxietatea generată de incertitudine să mă domine, am încercat, ca oricine, să găsesc o cauză şi un sens în ceea ce mi se întâmplă. Ca să putem exista avem nevoie de liniaritate, coerenţă, dar mai ales de sens.

acum 7 ani · comentarii (0)

Depresia postpartum (DPP) afectează în jur de 10-15% dintre proaspetele mămici. Unii doctori sunt de părere că aceasta apare din cauza modificărilor de ordin biologic din corpul mamei. În timpul sarcinii, ca şi după naştere, sunt tot felul de fluctuaţii ale nivelului de hormoni care pot induce stări emoţionale instabile.

acum 7 ani · comentarii (1)
Postari Recente
Modifică Setările