Florile de sânziene reprezintă un remediu naturist. Ce beneficii au aceste plante

Florile de sânziene reprezintă un remediu naturist. Ce beneficii au aceste plante

Tradiţia populară spune că florile de sânziene, cunoscute şi sub denumirea de drăgaică, smântânică, închegătoare sau floarea lui Sfântul Ion, au proprietăţi magice. Ştiinţa ne aduce însă informaţii şi mai preţioase despre această plană cu efecte tămăduitoare. Florile de sânziene au proprietăţi benefice pentru organism şi tratează afecţiuni ale sistemului nervos, renale şi ale tiroidei.

Beneficiile consumului de kiwi. Taie pofta de dulce şi te ajută să ţii glicemia sub control

Beneficiile consumului de kiwi. Taie pofta de
dulce şi te ajută să ţii glicemia sub control

Când vine vorba de includerea fructelor în dietă, părerile sunt împărţite. Unii sunt obişnuiţi să le evite din cauza conţinutului lor de fructoză. Alţii susţin că fructele sunt printre cele mai sănătoase alimente pe care natura ni le-a pus la dispoziţie, astfel încât putem să ne bucurăm de ele fără atâtea restricţii. Cert este că beneficiile fructului de kiwi sunt multe şi importante.

Perioada Sărbătorilor de Iarnă a sosit cu multă bucurie, dar şi cu mese îmbelşugate (şi gustoase), de multe ori stropite cu alcool. Să nu uităm de cozanaci, prăjituri, torturi. Am luat câteva kg în plus, sistemul digestiv, ca şi ficatul, a fost suprasolicitat, deci este momentul să ne oferim un mic repaus alimentar.

acum 6 ani · comentarii (1)

Migrarea creierelor (aşa-numitul „brain drain") este considerată o problemă extrem de importantă cu care se confruntă numeroase state în curs de dezvoltare, printre care şi România. Majoritatea studiilor efectuate pe această temă sugerează că fenomenul are două efecte negative distincte.

acum 6 ani · comentarii (0)

Dacă spaţiul lumii moderne este invadat de tot felul de fotografii frivole, narcisiste şi de multe ori caraghioase, omul renascentist a ştiut să exploateze rafinamentul artei portretului transformându-l într-o armă culturală şi politică. Diferenţa este că atunci se cultiva bunul gust şi distincţia, iar familia de Medici a excelat şi în acest domeniu, lăsând posterităţii imagini elegante şi poate, uneori, înşelătoare, dar niciodată ridicole.

acum 6 ani · comentarii (0)

Toamna este un anotimp caracterizat prin schimbări (uneori bruşte) de temperatură şi presiune atmosferică, de apariţia ploilor, a vântului, de micşorarea perioadei de expunere la lumină, iar organismului nostru îi trebuie o perioadă de adaptare pentru a face faţă noilor condiţii atmosferice. Există o serie de afecţiuni care pot fi declanşate sau agravate în această perioadă.

acum 7 ani · comentarii (1)

Sărbătorile au trecut şi au lăsat în urmă clipe şi amintiri placute, dar şi câteva kilograme în plus sau o stare pe care s-o numim de „intoxicare” a organismului; este normal, toţi am făcut, mai mult sau mai puţin,  abuzuri alimentare (cârnaţi, sarmale, piftie, plus cozonac, torturi) asociate cu consum de alcool sau de bauturi carbogazoase dulci din comerţ.

acum 8 ani · comentarii (1)

Trăim într-un mediu poluat, consumăm alimente aditivate, suntem suprasolicitaţi din punct de vedere fizic şi psihic. În aceste condiţii organismul este supus unui „stres” permanent şi devine vulnerabil în faţa acţiunii radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen care provoacă daune la nivel celular, de la alterarea membranei până la modificări ADN.

acum 8 ani · comentarii (0)

Glutamatul este unul dintre cei mai importanţi receptori şi neurotransmiţători din corp şi din creier, fiind responsabil, alături de alţii, cu buna funcţionare a sistemului nervos. Dar cercetările au arătat că supraexcitarea acestor receptori ai glutamatului din corpul nostru produce un dezechilibru în întregul corp.

acum 9 ani · comentarii (2)
Postari Recente
Modifică Setările