Remedii naturiste pentru arsurile solare, care să te scape de neplăcere şi disconfort 2

Doar 15 minute de expunere la soare puternic, fara a-ţi proteja pielea, sunt suficiente pentru ca pielea să se deterioreze. Efectele se văd imediat: piele roşie şi iritată, care provoacă durere chiar şi la cea mai mică atingere. Arsurile solare produc usturime, uneori durere, băşicarea pielii cu risc de suprainfecţie şi apoi îmbătrânirea prematură a pielii cu accentuarea ridurilor ca urmare a supraexpunerii la UV, a descris medicul Leventer.

Remedii naturiste pentru arsurile solare, care să te scape de neplăcere şi disconfort Vezi comentarii 2
Medicină naturistă
Articol publicitar

Tipuri de nuci şi beneficiile acestora

Tipuri de nuci şi beneficiile acestora

Este greu de crezut că ceva care are un gust atât de bun este, de asemenea, bogat în nutrienţi vitali, care sunt atât sănătoşi, cât şi benefici. Cu toate acestea, oamenii au ştiut despre nuci încă de la începuturile civilizaţiei. Ele i-au păstrat pe strămoşii noştri vânători-culegători sănătoşi şi puternici, iar ei acum fac acelaşi lucru pentru noi.

Pasta de dinţi cu miere de Manuka: la ce ajută şi cât costă un astfel de produs

Pasta de dinţi cu miere de Manuka: la ce ajută şi cât costă un astfel de
produs

Datorită proprietăţii antibacteriane a mierii de Manuka, pasta de dinţi cu Manuka MGO 400+, propolis BIO30 şi ulei de Manuka împiedică formarea plăcii bacteriene, protejând astfel împotriva cariilor. În plus, contribuie la sănătatea gingiilor, prevenind şi ameliorând efectele parodontozei. Toate acestea sunt completate de acţiunea protectoare, dezinfectantă şi antiinflamatoare a propolisului.

Ce sunt băile galvanice şi care sunt beneficiile acestora asupra sănătăţii

Ce sunt băile galvanice şi care sunt beneficiile acestora asupra sănătăţii

Terapia galvanică este o terapie specială de kinetoterapie instrumentală care exploatează un curent galvanic folosind un principiu fizic studiat şi aprofundat de Luigi Galvani, încă de la începutul anilor 1900. Deşi nu ştiau nimic despre originile şi natura electricităţii, romanii o foloseau în scopuri terapeutice încă din secolul I. d.Hr., anticipând primele experimente ale lui Galvani.

Medicină naturistă
Articol publicitar

Răceală sau gripă? Cum le deosebim şi cum le tratăm?

Răceală sau gripă? Cum le deosebim şi cum le tratăm?

Gripa şi răceala îşi fac simţită prezenţa în fiecare sezon rece. Şi pentru că ştim cu toţii că este mai bine să prevenim şi să ne protejăm, decât să tratăm, l-am invitat pe domnul doctor Alin Popescu, medical advisor Alevia, să ne spună ce putem face dacă observăm simptomele unei răceli sau gripe şi cum le putem depăşi mai bine.

Medicul Şerban Damian, despre alimentele care ajută la stimularea sistemului imunitar

Medicul Şerban Damian, despre alimentele care ajută la stimularea
sistemului imunitar

În ultimul an şi jumătate s-a vorbit tot mai mult despre sistemul imunitar, despre vitamine, alimente şi stil de viaţă sănătos.  Sistemul imunitar este prima linie de apărare a organismului împotriva bolilor. Sistemul nostru imunitar foloseşte un sistem de celule şi substanţe din corp pentru a lupta împotriva virusurilor, bacteriilor dăunătoare şi paraziţilor. Un sistem imunitar mai puternic înseamnă mai puţine şanse de a ne îmbolnăvi.

Perioada Sărbătorilor de Iarnă a sosit cu multă bucurie, dar şi cu mese îmbelşugate (şi gustoase), de multe ori stropite cu alcool. Să nu uităm de cozanaci, prăjituri, torturi. Am luat câteva kg în plus, sistemul digestiv, ca şi ficatul, a fost suprasolicitat, deci este momentul să ne oferim un mic repaus alimentar.

acum 7 ani · comentarii (1)

Migrarea creierelor (aşa-numitul „brain drain") este considerată o problemă extrem de importantă cu care se confruntă numeroase state în curs de dezvoltare, printre care şi România. Majoritatea studiilor efectuate pe această temă sugerează că fenomenul are două efecte negative distincte.

acum 7 ani · comentarii (0)

Dacă spaţiul lumii moderne este invadat de tot felul de fotografii frivole, narcisiste şi de multe ori caraghioase, omul renascentist a ştiut să exploateze rafinamentul artei portretului transformându-l într-o armă culturală şi politică. Diferenţa este că atunci se cultiva bunul gust şi distincţia, iar familia de Medici a excelat şi în acest domeniu, lăsând posterităţii imagini elegante şi poate, uneori, înşelătoare, dar niciodată ridicole.

acum 7 ani · comentarii (0)

Toamna este un anotimp caracterizat prin schimbări (uneori bruşte) de temperatură şi presiune atmosferică, de apariţia ploilor, a vântului, de micşorarea perioadei de expunere la lumină, iar organismului nostru îi trebuie o perioadă de adaptare pentru a face faţă noilor condiţii atmosferice. Există o serie de afecţiuni care pot fi declanşate sau agravate în această perioadă.

acum 8 ani · comentarii (1)

Sărbătorile au trecut şi au lăsat în urmă clipe şi amintiri placute, dar şi câteva kilograme în plus sau o stare pe care s-o numim de „intoxicare” a organismului; este normal, toţi am făcut, mai mult sau mai puţin,  abuzuri alimentare (cârnaţi, sarmale, piftie, plus cozonac, torturi) asociate cu consum de alcool sau de bauturi carbogazoase dulci din comerţ.

acum 9 ani · comentarii (1)

Trăim într-un mediu poluat, consumăm alimente aditivate, suntem suprasolicitaţi din punct de vedere fizic şi psihic. În aceste condiţii organismul este supus unui „stres” permanent şi devine vulnerabil în faţa acţiunii radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen care provoacă daune la nivel celular, de la alterarea membranei până la modificări ADN.

acum 9 ani · comentarii (0)

Glutamatul este unul dintre cei mai importanţi receptori şi neurotransmiţători din corp şi din creier, fiind responsabil, alături de alţii, cu buna funcţionare a sistemului nervos. Dar cercetările au arătat că supraexcitarea acestor receptori ai glutamatului din corpul nostru produce un dezechilibru în întregul corp.

acum 10 ani · comentarii (2)
Modifică Setările