Ciolacu anunță rămânerea UDMR la guvernare

0
Publicat:

Liderul PSD a afirmat, de la congresul UDMR, că partidul condus de Kelemen Hunor va rămâne la guvernare alături de PSD și PNL și după rotativa guvernamentală de luna viitoare. Ciolacu a punctat că decizia ca UDMR și minoritățile din Parlament să facă parte din Coaliție a fost una corectă.

Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO: Facebook
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO: Facebook

„Bine v-am găsit la Timișoara, bine v-am găsit la guvernare, presupun că nu aveți alte planuri. Am văzut în ultimul timp se discută foarte mult de ieșirea de neieșirea UDMR de la guvernare. Eu vreau astăzi să fiu foarte clar, cred că decizia mea și a domnului premier și președinte al PNL să fie și UDMR și toate minoritățile reprezentate în Parlamentul României a fost o decizie corectă. Într-una dintre momentele cele mai dificile, după pandemie cu experiențe nefericite, cred că procedat toți matur și am procedat cum este mai bine pentru țara noastră, pentru România”, a transmis Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a punctat faptul că este normal ca între cei lideri ai Coaliției să există puncte de vedere diferite, însă a menționat că toți înțeleg „ce avem de făcut în acest moment.

„Este normal să fie discuții între noi, este normal ca între noi să ne susținem sau nu anumite proiecte, dar acest lucru face parte din politică. Chiar dacă veți auzi diverse breaking news-uri cu dispute între noi, mai nou văd și înregistrări între noi, să știți că suntem 3 oameni serioși, 3 oameni care iubim România și înțelegem ce avem de făcut în acest moment și înțelegem și costurile pentru reformele pe care trebuie să le facem în România, înțelegem costurile electorale ale PSD, ale PNL. Cred că numai împreună, printr-un parteneriat corect, putem să depășim și să încercăm să ne ridicăm la nivelul așteptării românilor”. 

Ce spune despre reducerea cheltuielilor

Marcel Ciolacu a adus în discuție și subiectul măsurilor de reducere a cheltuielilor din sistemul public, punctând că decizia a fost luată de toți liderii din Coaliție.

„Este un lucru pe care ni l-am asumat toți trei și nu neapărat că există un anumit deficit sau că trebuie să terminăm cu această ciumă numită pensii speciale în România. (..) Facem aceste lucruri pentru că s-a ajuns prea departe, sunt lucruri mici pe care le-am acceptat și noi 30 de ani, dar toți trebuie să înțelegem că nu mai suportă românii, nu mai suportă nedreptatea. S-au săturat să accepte inflația, scumpirile și noi cu asemenea forță politică din Coaliție să nu găsim soluții”, a afirmat liderul PSD.

Totodată, Ciolacu a punctat că actuala Coaliție încearcă „să repare lucruri, să plătească toate notele de plată din ultimii 30 de ani și toate greșelile făcute, fiindcă nu se mai poate”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite