Iohannis, despre aderarea la Schengen: Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment

0
Publicat:

Președintele României a declarat, înaintea participării la Summitul UE- Balcanii de Vest, că autoritățile române continuă să negocieze aderarea României la spațiul Schengen până în ultimul moment. Șeful statului speră la o decizie pozitivă în Consiliul JAI. 

Iohannis participă la Summitul UE- Balcanii de Vest FOTO: Presidency
Iohannis participă la Summitul UE- Balcanii de Vest FOTO: Presidency

„Avem un summit la care participă UE, noi toți, și statele din Balcanii de Vest care vor să devină membrii în Uniune. Este un moment care va reprezenta un punct politic, decât să avem decizii. Vrem să arătăm cp suntem alături de statele din Balcanii de Vest. De asemenea, este clar că în acest moment când lumea are probleme multiple este bine, important să arătăm că suntem uniți în jurul valorilor în care credem. (...) Este nevoie să colaborăm și într-o zonă care nu este chiar plăcută, dar e nevoie de acțiune hotărâtă. Vorbesc de migrație, migrația necontrolată, ilegală, aici e nevoie de o colaborare foarte bună între forțele care se ocupă de aceste chestiuni și este important să fim uniți și în combaterea dezinformării și a informațiilor false. Aici ne poziționăm astăzi”, a explicat șeful statului.

În ceea ce privește aderarea la Schengen, Klaus Iohannis susține că încă se negociază și discută textul deciziei. De asemenea, acesta a precizat că autoritățile nu se vor opri din negociat „până în ultimul moment”.

„Încă se discută, se negociază. Joi acestă chestiune se va afla pe masa Consiliului JAI, acolo sigur că se va discuta această chestiune. Până atunci este nevoie de negocieri, încă se discută pe textul acelei decizii, noi suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să ducem decizia acolo unde vrem noi. (...) Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment. În condițiile în care deciziile privind România și Bulgaria nu sunt tocmai identice, atunci nici deciziile nu ar trebui să fie identice. Speranța mea este să avem o decizie pozitivă”, a declarat Klaus Iohannis înaintea participării la Summitul UE- Balcanii de Vest.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite