Decizii PSD înainte de rotativă. Reducerea numărului de ministere și de angajați. Demnitarii din ministere nu pot cumula pensia cu salariul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PSD a anunțat că a primit din partea colegilor din partid un mandat pentru reducerea numărului de ministere din viitorul Guvern, al numărului de secretari de stat și al agențiilor guvernamentale. 

Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO: Inquam Photos

„Colegii mei mi-au dat un vot și un mandat de a avea după constituirea noului guvern o discuție cu fiecare ministru în parte, în primul rând cu miniștrii care au ocupat și acum anumite portofolii, pentru a face o analiză împreună cu președintele PNL în ceea ce privește componența și numărul secretarilor de stat la fiecare minister în parte, în funcție de importanța ministerului și de oamenii care au făcut față până acum la aceste funcții. Categoric astăzi colegii mei au dat un mandat pentru reducerea numărului de ministere din viitorul Guvern, reducerea numărului secretarilor de stat, cât și reducerea numărului de agenții guvernamentale”, a punctat acesta.

Referitor la prioritățile PSD pentru viitorul guvern, Ciolacu a susținut că principalele provocări sunt „reducerea inflației, creșterea puterii de cumpărare și creșterea investițiilor”.

Ce spune despre UDMR

Marcel Ciolacu a precizat că în timpul Consiliului Politic Național al PSD nu a fost abordat subiectul ieșirii de la guvernare a UMDR.

„V-am prezentat mandatul pe care l-am primit eu, respectiv structura guvernamentală centrală să fie mai suplă. Nu am avut nicio discuție de a scoate un partid politic din Coaliție”, a afirmat social-democratul.

Liderul PSD a afirmat că cel mai probabil mâine sau zilele următoare va avea loc o întâlnire a celor trei lideri din Coaliție în care vor începe să finalizeze discuțiile.

Întrebat despre comasarea ministerului Sportului, în prezent condus de un membru UDMR, cu ministerul Familiei, Ciolacu a punctat că „decizia este că Guvernul viitor va avea mai puține ministere”.

Fără cumul pensie-salariu de stat pentru demnitarii din ministere

Liderul PSD a subliniat că o decizie luată astăzi de social-democrați prevede ca niciun secretar de stat sau membru al unui cabinet să cumuleze pensie și salariu de stat.

„Avem o decizie luată astăzi în cadrul Consiliului Politic Național pentru nicio funcție de secretar de stat sau membru al unui cabinet să nu mai fie persoane care fac cumul de pensii speciale. Este deja o decizie politică luată în interiorul PSD”, a precizat Marcel Ciolacu

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite