Ciucă: Îmi doresc să crească interesul companiilor japoneze pentru construcția unui nou pod peste Dunăre

0
Publicat:

Nicolae Ciucă a avut, vineri, o întâlnire cu ambasadorul Japoniei la București, Hiroshi Ueda, contextul în care a subliniat că România rămâne angajată să îndeplinească toate obiectivele comune cuprinse în Parteneriatul strategic dintre cele două țări.

Nicolae Ciucă, întâlnire cu ambasadorul Japoniei la București FOTO: Facebook
Nicolae Ciucă, întâlnire cu ambasadorul Japoniei la București FOTO: Facebook

„Relațiile bilaterale dintre România și Japonia au fost ridicate la nivelul parteneriatului strategic, iar continuarea excelentei noastre colaborări a fost principalul subiect al întrevederii pe care am avut-o cu Ambasadorul Japoniei în România, E.S. Hiroshi Ueda. România rămâne angajată să îndeplinească toate obiectivele comune din Parteneriatul Strategic, semnat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale oficiale în Japonia din acest an”, a afirmat președintele Senatului, într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă a subliniat că printre proiectele comune dintre Japonia și România se numără și construcția podului de la Brăila, pe care a descris-o ca o poveste de succes și un simbol al cooperării româno-japoneze.

„Îmi doresc ca acest proiect să crească interesul exprimat de companiile japoneze pentru construcția unui nou pod peste Dunăre, care să lege România de Bulgaria”, a punctat președintele Senatului.

În calitate de președinte al Senatului, Nicolae Ciucă l-a asigurat pe ambasadorul Japoniei la București că va milita pentru întărirea legăturilor dintre cele două țări.

„Ca președinte al Senatului, l-am asigurat pe E.S. Hiroshi Ueda că voi milita pentru întărirea legăturilor pe linie parlamentară între România și Japonia. Dialogul dintre grupurile parlamentare de prietenie a fost reluat în luna iunie și ne așteptăm la o prezență consistentă la Summit-ul și Forumul de afaceri organizate în septembrie, în cadrul Inițiativei celor Trei Mări”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite