Ciucă: Alocarea de fonduri pentru educaţie este o investiţie în viitorul nostru. Niciun ban nu trebuie precupeţit

0
Publicat:

Preşedintele Senatului, fostul premier Nicolae Ciucă a declarat la ceremonia de semnare a contractelor finanţate pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe, că niciun ban nu trebuie precupeţit pentru acest domeniu.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Cu toții am considerat educația si sănătatea ca fiind prioritățile 0 ale României este clar că educația este cheia pentru un viitor mai bun. Alocarea de fonduri pentru educație este o investiție în noi înșine și în viitorul nostru, o investiție care merită și trebuie făcută. Niciun ban nu trebuie precupețit pentru viitorul copiilor noștri și viitorul societății noastre și am înțeles la nivelul Coaliției că trebuie să procedăm pentru a putea să fim în măsură sa demaram aceste proiecte și doresc în final să mulțumesc doamnei ministru, echipei de la Ministerul Educației, tuturor celor care s-au implicat în procesul tehnic pentru a putea să demaram acest proiect”, a susținut fostul premier Nicolae Ciucă. .

Șeful PNL a subliniat că, prin semnarea „acestor contracte de finanțare, astăzi, peste 5.600 de unități din mediul pre-universitar vor fi dotate cu mobilier nou, cu laboratoare de informatică și de științe, cu cabinete școlare noi, ateliere de practică și cu echipamente IT. Altfel spus, elevii din aceste școli vor beneficia de cele mai bune condiții pentru a-și desfășura activitatea educațională”.

„Este important de precizat că unitățile de învățământ vizate spre a fi modernizate se află atât în mediul rural, cât și cel urban. Fondurile sunt disponibile inclusiv pentru învățământ profesional și tehnic, iar echipamentele vor putea folosite și în activitățile extrașcolare”, a mai spus șeful liberalilor, apreciind, de asemenea, că „în elaborarea metodologiei de acordare a acestor fonduri s-a pus acordat prioritate școlilor din zonele defavorizate. Este extrem de important să ne asigurăm că toți copii din țara noastră beneficiază de condiții optime și că reducem disparitățile dintre urban si rural”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite