Ministrul Muncii: Avem trei variante pentru legea pensiilor. Ce spune despre calendarul cu reforme din PNRR

0
Publicat:

Ministrul Muncii a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanții Comisiei Europene în cadrul căreia s-a discutat despre stadiul reformelor privind sistemul de pensii și legea salarizării unitare. Simona Bucura Oprescu a precizat că există trei variante de lucru pe legea pensiilor.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii FOTO: Inquam Photos
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii FOTO: Inquam Photos

„Am discutat astăzi (nr: joi, 27 iulie) cu  directorul general al Programului pentru redresare și reziliență din cadrul Comisiei Europene și cu echipa tehnică de la Comisia Europeană. În cadrul întâlnirii, ne-am asumat angajamentul de a continua reformele, în acord cu prevederile din PNRR, și am prezentat stadiul în care ne aflăm atât pe legislația cu privire la pensiile din sistemul public, dar și cu privire la legea salarizării unitare”, a precizat Simona Bucura Oprescu la B1 TV.

Ministrul a punctat că instituția încearcă să aibă „un parcurs cât mai rapid, astfel încât să îndeplinim atât exigențele Comisiei, dar să avem și cât mai repede gata aceste reforme, înțelegând că de reformele Ministerului Muncii depind, până la urmă, și veniturile pe care românii le au”.

În ceea ce privește riscul de a pierde bani din PNRR din cauza reformelor întârziate, ministrul a subliniat că în instituția pe care o conduce mobilizarea este una maximă: „Echipa de aici, colegii mei din minister fac tot ceea ce depinde de noi astfel încât să fim gata la timp cu absolut toate reformele pe care le avem de făcut și să găsim răspuns atât la exigențele Comisiei, dar mai ales la nevoile pe care românii le au”.

Simona Bucura Oprescu a subliniat că împreună cu Comisia a fost stabilit un calendar de lucru.

„Noi, cei din echipa Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, vom face tot ce depinde de noi astfel încât să fim gata cu toate. După cum știți, avem legată de cererea de plată 3 reforma din sistemul public de pensii și trecerea la contributivitate – și de cererea de plată 4 partea de salarizare. Noi spunem că vom fi gata la timp și că vom face tot ce depinde de noi pentru asta”, a precizat ministrul la B1 TV.

Totodată, ministrul a punctat că în acest moment există trei variante de lucru pe legea pensiilor și se lucrează și la finalizarea pe partea de impact financiar cu cei de la Banca Mondială și cu cei de la Ministerul Finanțelor.

„Lucrăm împreună cu cei de la Ministerul fondurilor europene astfel încât să fim gata cât mai curând posibil. Nu vreau să dau termene, fiindcă vreau să dau rezultate”, a mai afirmat ministrul, potrivit sursei citate.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite