Ciolacu anunță discutarea unor măsuri în Biroul permanent privind evenimentele din Parlament

0
Publicat:

Șeful Camerei Deputaților a anunțat că liderii grupurilor parlamentare vor prezenta în Biroul permanent propuneri cu privire la evenimentele de miercuri din Parlament în care a fost implicat AUR, fiind de părere că este inacceptabil ce s-a întâmplat.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

„Cred că o să se discute în interiorul Biroului permanent, am văzut că liderii de grup au început să îşi nuanţeze părerile şi sunt ferm convins că liderii de grup vor veni cu anumite propuneri în Biroul permanent. Haideţi să vedem cu ce vin liderii de grup”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat dacă vor fi luate măsuri după protestul de miercuri din jurul Palatului Parlamentului.

În opinia sa, „oricum, este inacceptabil ce s-a întâmplat” și o „manipulare” privind măsurile enunțate de AUR că ar fi cuprinse în cadrul proiectului pentru prevenirea separării copilului de familie. 

„A fost o manipulare. Cu toţii ştim că toate cele spuse de către ei că ar fi prinse în acele legi, că se vând copii, toate au fost nişte minciuni şi românii se vor lămuri într-o perioadă scurtă de timp că nimeni nu ia niciun copil şi nu fură niciun copil. Au copiat ce făcea USR acum vreo 3 - 4 ani şi alte partide, în acel moment, aplaudau acest lucru. Asta înseamnă să laşi să se creeze precedent. (...) Ţin foarte mult la funcţionarea Camerei Deputaţilor şi a Parlamentului şi cred că este corect ca liderii de grup, fiindcă ei sunt interfaţa cu colegii mei deputaţi, să vină cu aceste propuneri”, a mai subliniat Ciolacu.   

Scandal în Parlament 

Dezbaterea și adoptarea proiectului de lege a încins spiritle în Parlament. Membrii AUR s-au opus inițiativei și au participat la un protest spontan în curtea Legislativului

PSD susține însă, într-un comunicat de presă, că AUR a votat în comisii în unanimitate proiectul de lege, precum arată și raportul comisiei conduse de reprezentantul AUR, Dan Tănasă.

Șeful AUR a făcut mai multe precizări cu privire la proiectul de lege într-o conferință de presă, afirmând că nu înţelege „utilitatea” proiectului de lege, deoarece statul român are pârghiile necesare pentru a ajuta copiii nevoiaşi. 

„Nu o acuzăm pe doamna Firea că vrea să fure copii, dar o acuzăm pe doamna Firea că minte, că este ipocrită şi că această lege nu a fost scrisă de ea, după cum ne-a spus prima oară când ne-a contactat, încercând să ne explice cât de bună este această lege. Doamna Firea a greşit faţă de propriul electorat, faţă de electoratul PSD, cel care are nevoie de ocrotirea statului, nu de mai mult control social. Nu de baze de date, nu de cataloage cu copiii României”, a explicat George Simion. 

Descoperire fără precedent la Parlament

Ariadna Cîrligeanu, fost secretar general al organizaţiei de tineret a AUR, în prezent șef al aceleiași organizații, potrivit informațiilor publice, a încercat să intre în Parlament cu patru gloanţe, despre care ar fi declarat că sunt suveniruri

Ca urmare a incidentului de securitate, femeia a fost dusă la secţia 17 pentru verificări. AUR a cerut autorităţilor să lămurească situaţia şi a acuzat acţiuni de manipulare din partea Puterii.

Protest cu scandal al AUR la Parlament 

Incidentul a coincis un un protest spontan organizat de AUR în curtea Parlamentului, iar într-o postare pe Facebook de miercuri dimineață îşi anunţa participarea la manifestaţie.

Ludovic Orban a susținut că a fost agresat de manifestanții AUR în timp ce încerca să intre în curtea Palatul Parlamentului pe la intrarea de la Camera Deputaților. Președintele Forța Dreptei a precizat că protestarii au fost asmuțiți asupra sa.

Și Csoma Botond, liderul de grup al deputaților UDMR susține că nu a fost lovit de manifestanți, însă a fost agresat huiduit și amenințat. Csoma Botond a mai afirmat că aceștia au scandat „afară cu UMDR” și „luați-i gâtul”.

Cum justifică șeful AUR

Președintele AUR a acuzat în cadrul unei conferințe de presă că partidul său ar putea fi ținta unor înscenări, formațiunea politică fiind principalul partid de Opoziție.

  Fiind întrebat cu privire la comportamentul manifestanților din curtea Parlamentului, inclusiv a parlamentarilor AUR și incidentele în care au fost implicați, șeful formațiunii politice a susținut că „oamenii sunt foarte nemulțumiți, din ce in ce mai mulți români sunt nervoși pe clasa politică”, fiind de părere că portretizarea partidului său în unul extremist este o greșeală și o afirmație falsă.    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite