FOTO Picturile stradale realizate în ulei, după tehnica lui Grigorescu, demne de Cartea Recordurilor 1

La Râmnicu Vâlcea, de mai bine de o lună, un tânăr profesor de pictură, Adrian Luţă, de 27 de ani, a acceptat pariul cu municipalitatea de a realiza imagini cu oraşul de altădată pe panouri fonice stradale din plexiglass. Unicitatea proiectului urmează să fie omologată de Cartea Recordurilor la final. Cele 58 de panouri care se întind pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri vor fi pictate în aproximativ un an.

FOTO Picturile stradale realizate în ulei, după tehnica lui Grigorescu, demne de Cartea Recordurilor Vezi comentarii 1

FOTO Uriaşa reţea a „chiriilor fictive“. Schema prin care 500 de turişti au fost păcăliţi în Spania de 45 de români

FOTO Uriaşa reţea a „chiriilor fictive“. Schema prin care 500 de turişti au fost păcăliţi în Spania de 45 de români

O organizaţie criminală internaţională, formată în mare parte din români cu reşedinţa în Madrid, a fost destructurată în această vară în Spania. Nu mai puţin de 45 de persoane au fost arestate şi peste 55 cercetate, potrivit unui comunicat al Poliţiei Naţionale din Spania. Românii sunt acuzaţi de fraude prin chirii fictive oferite turiştilor veniţi din întreaga lume, dar şi de comiterea altor infracţiuni.

FOTO VIDEO Senzaţionala poveste a lupului captiv într-un recipient de plastic. Imaginea ignoranţei şi a nepăsării umane | facebook

FOTO VIDEO Senzaţionala poveste a lupului captiv într-un recipient de plastic. Imaginea ignoranţei şi a nepăsării umane

Circulă de câteva zile pe Facebook imaginea unui lup extrem de slab, malnutrit, cu capul prins într-un recipient de plastic. Puţini însă cunosc povestea din spatele fotografiei şi cum a ajuns să fie salvat de un fotograf. Teribila imagine devenită virală, după ce a făcut înconjurul lumii, este un alt exemplu care arată modul în care plasticul continuă să dăuneze faunei sălbatice.

FOTO VIDEO Probleme cu sălbăticiunile. Urşii au ucis zeci de animale, iar beneficiarii de ajutoare sociale sunt puşi să păzească recoltele agricole de mistreţi

FOTO VIDEO Probleme cu sălbăticiunile. Urşii au ucis zeci de animale, iar beneficiarii de ajutoare sociale sunt puşi să păzească recoltele agricole de mistreţi

Situaţie îngrijorătoare în judeţul Vâlcea: lihnite de foame, animalele sălbatice dau tot mai dese atacuri în gospodării, dar şi în culturile agricole. În Ţara Loviştei, în partea de nord a judeţului, urşii au ucis zeci de animale, iar în zona de sud, oamenii sunt exasperaţi din cauza porcilor mistreţi.

SUA au anunţat noi tarife la importurile din China; Beijing-ul pregăteşte măsuri de retaliere. Această axă de conflict comercial ascuţit nu este singura. Vizita lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la Washington s-a soldat cu un armistiţiu privind tarifele aplicate la automobile – americanii reproşează europenilor care ar beneficia de o asimetrie majoră în acest domeniu.

acum 7 zile · comentarii (26)

A izbucnit în presă săptămâna trecută o altă afacere cu iz de PR ce implică SUA şi Rusia la nivelul conducătorilor militari ai forţelor armate. O scrisoare secretă, care a scăpat în presă la nivelul agenţiei Reuters din SUA, confirmată ulterior, poate prea repede, de către partea rusă.

acum 7 zile · comentarii (34)

Recentele dezvăluiri ale celui care a coordonat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) munca unui grup de oameni, ofiţeri deplin conspiraţi şi cunoscuţi sub denumirea de „Fantome/Ilegali“ (Brigada„U“), a readus în discuţie importanţa informaţiei secrete, a celui care o obţine în folosul ţării sale, precum şi a modului în care aceasta poate fundamenta orientarea strategic a elitelor politice aflate la conducerea statului.

acum 8 zile · comentarii (10)

Este de presupus că în discuţia telefonică Iohnnis-Dăncilă au fost făcute referiri la reducerea, prin rectificare, a bugetelor serviciilor de informaţii şi a celor de pază şi protecţie. Vizibil afectat, Dragnea a explicat în ultima intervenţie televizată că reducerile nu sunt mari, că au drept cauză necheltuirea a 50% din bugetul alocat în primele şase luni.

acum 8 zile · comentarii (25)

Se spune că Şcoala, Biserica şi Armata sunt stâlpii societăţilor democratice occidentale. Şi că aceste societăţi s-au construit, toate, pe un set de valori comune – care sunt valorile a două dintre marile monoteisme morale, iudaismul şi creştinismul.

acum 8 zile · comentarii (34)

Am foarte des discuţii, dispute şi chiar conflicte cu candidaţi care îmi reproşează, direct sau indirect, voalat, aluziv, sau ironic, frontal şi uneori chiar cu înjurături, că se potriveau „perfect“ cu cerinţele jobului din anunţ şi totuşi nu au fost chemaţi la interviu. Dovada clară pentru ei că jobul fusese dat deja „cui trebuie“ - subînţeles că acela cu un profil care nu avea cum să se potrivească „perfect“ - sau alte asemenea.

acum 8 zile · comentarii (1)

Indulgenţa faţă de mituitor e probabil unul dintre marile păcate ale luptei anticorupţie de până acum. Consecinţa este că, mai ales de la adăpostul unei jurisdicţii internaţionale, mituitorii sunt încurajaţi în comportamentul lor. Este prins un politician şi băgat în puşcărie? Nici o problemă, găsim altul, dăm şpagă până nimerim unde trebuie! (Lucian Davidescu)

acum 8 zile · comentarii (9)

Retrimiterea Legii Offshore pentru reexaminare la Parlament ne developă pentru Klaus Iohannis o imagine de preşedinte-jucător, transformând exploatarea gazelor din Marea Neagră în cel mai discutat subiect pentru această toamnă şi într-o posibilă platformă de idei pentru alegerile prezidenţiale.

acum 8 zile · comentarii (22)

Au fost prea multe critici la adresa Diasporei în ultima săptămână că să fie trecute vederea. Poziţia şi argumentele Alinei Mungiu Pippidi, care-i jigneşte pe românii din Diaspora, inclusiv pe cei care vor participa la protestul din 10 august, trebuie atacate, iar românii de peste hotare trebuie apăraţi cu argumente.

acum 9 zile · comentarii (76)
Postari Recente