VIDEO Cum au văzut marea finală de la Indian Wells bunicii Biancăi Andreescu: „Nu ştiam că a câştigat, am adormit“ | facebook

VIDEO Cum au văzut marea finală de la Indian Wells bunicii Biancăi Andreescu: „Nu ştiam că a câştigat, am adormit“

După o finală dramatică la Indian Wells, o canadiancă a devenit noua stea a sportului alb. O stea ale cărei origini sunt în Vaideeni - Vâlcea, unde întreaga comunitate a urmărit cu sufletul la gură evoluţia ei duminică seara, pe un ecran la căminul cultural. Izbânda ei a fost aprig dezbătută şi în online pe subiectul naţionalităţii şi al cetăţeniei tinerei campioane, deşi la premieră a vorbit şi în română.

FOTO VIDEO „Wings on the Snow” şi „Întrecerea halbelor”. Vezi unde se pot distra kiterii, parapantiştii, dar şi schiorii pasionaţi de echilibristică şi viteză | facebook

FOTO VIDEO „Wings on the Snow” şi „Întrecerea halbelor”. Vezi unde se pot distra kiterii, parapantiştii, dar şi schiorii pasionaţi de echilibristică şi viteză

O spectaculoasă şi inedită competiţie ar fi trebuit să se desfăşoare sâmbătă, 16 martie, pe pârtia de la Transalpina Ski Resort. Din cauza condiţiilor meteo, „Întrecerea Halbelor”, aflată la a treia ediţie, a fost amânată pentru ziua următoare, de duminică. Şi nu este singura distracţie programată pentru acest weekend pe domeniul de pe malul lacului Vidra, din judeţul Vâlcea.

Rareş Bogdan, la Vâlcea: singura şansă a României, o alianţă PNL-PMP-USR-PLUS. Iohannis, „adevăratul ministru de Externe“ şi „cel mai bun ambasador“ | klaus iohannis

Rareş Bogdan, la Vâlcea: singura şansă a României, o alianţă PNL-PMP-USR-PLUS. Iohannis, „adevăratul ministru de Externe“ şi „cel mai bun ambasador“

Vineri, 15 martie, PNL Vâlcea a organizat o acţiune de strângere de semnături pentru participarea la alegerile parlamentare în prezenţa a doi candidaţi de pe liste: Rareş Bogdan şi Daniel Buda, preşedintele organizaţiei Cluj, europarlamentar, dar şi a vicepreşedintelui Gigel Ştirbu. Cu această ocazie, Rareş Bogdan a făcut o serie de declaraţii despre motivele care l-au îndemnat să intre în politică, dar şi despre Klaus Iohannis.

UPDATE FOTO VIDEO Un brand din industria alimentară şi presa locală din Vâlcea, în campania „România vrea autostrăzi”. Trafic oprit pe DN 7 / E 81

UPDATE FOTO VIDEO Un brand din industria alimentară şi presa locală din Vâlcea, în campania „România vrea autostrăzi”. Trafic oprit pe DN 7 / E 81

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi a iniţiat un protest simbolic, programat pentru ziua de astăzi, 15 martie, la ora 15:00, îndemnându-i pe afacerişti, dar şi simpli cetăţeni din toată ţara să întrerupă activitatea timp de 15 minute. Şi la Vâlcea o serie de firme şi o parte a presei locale a anunţat că se va alătura campaniei demarată de acesta.

FOTO „Întrecerea Halbelor”, pe Transalpina, competiţia care îmbină echilibristica şi sportul cu distracţia şi costumaţiile trăznite

FOTO „Întrecerea Halbelor”, pe Transalpina, competiţia care îmbină echilibristica şi sportul cu distracţia şi costumaţiile trăznite

O spectaculoasă şi inedită competiţie, aflată la a treia ediţie, pe pârtia de Ski Vidra – Transalpina, din judeţul Vâlcea, testează nu doar abilităţile de echilibristică şi de sportivi într-o cursă de viteză, contra-cronometru, pe pârtie, cu halbele de bere în mână, ci premiază şi cele mai bune prestaţii şi costumaţii trăznite.

Tipul din spatele tejghelei te priveşte doar o clipă şi nu te vede. Nu consideră important să aibă vreo interacţiune cu omul care a intrat în magazin. Înăuntru e frig şi întuneric. Un bec slab, pătat de muşte, atârnă  din tavan, dar fără prea mare folos. Bărbatul e îmbrăcat într-un halat care odinioară avea o culoare definită, cel mai probabil, albastru închis.

acum 8 zile · comentarii (101)

Azi se discută în Biroul Permanent Naţional al PSD situaţia lui Toader. Lui Dragnea i s-a acrit de mofturile şi tergiversările  ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. De pretenţiile acestuia că este „Dumnezeul” justiţiei, că este singurul care se pricepe şi care face doar ce-l taie pe el capul. Tudorel Toader are o „calitate”: nu ascultă de sfaturile altora.

acum 9 zile · comentarii (56)

Douăsprezece muzee le sunt recomandate turiştilor de Ghidul Michelin 2019, din şapte oraşe ale României: Bucureşti - trei muzee, Cluj-Napoca, Sibiu şi Sighetu-Marmaţiei - câte două, Baia-Mare, Constanţa şi Iaşi câte unul. Trei dintre acestea, notate cu trei stele, sunt considerate cele mai reprezentative:  Muzeul ASTRA din Sibiu, Muzeul Ţăranului Român şi Muzeul Naţional de Artă al României.

acum 9 zile · comentarii (3)

Pe străzi prăfuite şi pline de mizerie, sub soarele arzător, un grup de copii se joacă, distrugând şi ei ce se poate şi trăgând cu puşti improvizate din sticle de plastic şi beţe. O vijelie de energie copilărească, inspirată de conflictele armate ale adulţilor, ce încă mai izbucnesc, într-un Beirut cu care numeroşii turişti şi investitori nu se întâlnesc vreodată: cel al mahalalelor sordide.

acum 9 zile · comentarii (2)

Aveam noi de făcut o recrutare mare, o poziţie de Board pentru o cunoscută companie multinaţională. Candidatul cel mai bine plasat e unul dintr-o altă companie multinaţională concurentă, la fel de mare şi de prestigioasă. Zeci de ani în domeniu, exact aceeaşi industrie şi exact în acelaşi departament. Poziţie de Board – 1, adică tocmai bun de motivat cu o promovare şi cu o mărire substanţială de salariu.

acum 9 zile · comentarii (31)

Esenţial e că, orice s-ar întâmpla cu Europa lor, noi rămânem ce-am fost, adică stat aliat strategic lăudat cum nu se poate de americani pentru soldaţii săi trimişi să moară în Afganistan, spre exemplu, dar cu cetăţeni consideraţi nedemni de a intra fără viză în SUA. Noi, românii, alături de cetăţenii din alte patru state: Bulgaria, Croaţia, Cipru şi Polonia.

acum 10 zile · comentarii (59)

Mărturisesc că nu îmi face nici cea mai mică plăcere ca la doar 24 de ore după publicarea editorialului în care mă ocupam de felul în care dl. prof.univ.dr. Tudorel Toader a acceptat toate umilinţele din lume, a admis să fie batjocorit de unii dintre cei mai josnici vorbeţi ai PSD doar spre a mai fi păstrat în guvernul României, să mă ocup exact de aceeaşi jalnică persoană.

acum 11 zile · comentarii (74)

Dragnea a descoperit metoda să fie dictator într-o ţară, chipurile, democrată. Nu mai ţine cont de parlament, de CCR, de opinia altor instituţii ale statului, dă pur şi simplu OUG-uri de câte ori vrea să-şi impună voinţa proprie tuturor românilor. Cu mâna slugii sale, Viorica Dăncilă. O modalitate de a perverti delegarea legislativă de la parlament către guvern.

acum 11 zile · comentarii (29)

Tumultul alegerilor parlamentare din Republica Moldova a trecut şi putem analiza la rece ce va urma să se întâmple. Ce ştim este cu siguranţă că nici una din formaţiunile din parlament şi absolut nici un candidat ales nu doreşte la acest moment alegeri anticipate căci ar risca să dea porumbelul din mână pe cioara de pe  gard.

acum 11 zile · comentarii (0)

Obţinerea Autocefaliei de către Bierica Autocefală Ortodoxă Ucraineană (BAOU) a reprezentat un eşec geopolitic pentru Federaţia Rusă, care pierde aproximativ 1/3 din totalul enoriaşilor săi, punând sub semnul întrebării statutul Rusiei de a reprezenta cea mai mare biserică ortodoxă, situaţie dată şi de moştenirea sovietică, unde doar aproximativ 20% din populaţia rusă se declară ca fiind ortodoxă.

acum 11 zile · comentarii (6)