Recent, un fost spion american, antrenat în CIA şi operaţiuni complexe, a spus că ceea ce va distruge omenirea – dintre toate catastrofele posibile – vor fi sofismele. De ce oare? Pentru că sofismele iau o mică bucăţică de adevăr şi o răsucesc printre zeci de minciuni şi pseudo-raţionamente, astfel încât să pară credibile şi să convingă oamenii că minciuna este adevăr şi falsul autentic, impostura realitate.

acum 8 zile · comentarii (30)

Puţini au crezut - cu atât mai puţin saudiţii şi aliaţii americani din regiune - că avea să devină atât de repede realitate în teren ceea ce transmitea guvernului saudit în luna iunie Lloyd J.Austin III, Secretarul american al Apărării, conform celor aflate de Wall Street Journal.

acum 8 zile · comentarii (64)

Declaraţiile liderilor PNL, aripa Cîţu, arată că nu au luat nicio clipă în calcul ieşirea USR Plus de la guvernare, deşi nu trebuia să fii un analist de geniu ca să-ţi dai seama că asta va urma în următoarea secundă după demiterea lui Stelian Ion. Aceeaşi supereroi nu înţeleg că următoarele luni vor aduce un şoc în viaţa românilor ce ar putea să-i arunce foarte departe de Palatul Victoria.

acum 8 zile · comentarii (58)

Toate semnalele din ultimele zile spre această concluzie ne duc. Liberalii din „echipa câştigătoare” îi ameninţă pe cei de la USR PLUS că vor primi mai puţine ministere şi un nou acord de coaliţie, iar lipsa de reacţie a PSD în chestiunea moţiunii de cenzură ne arată că s-a bătut deja palma. Şi Vasile Dâncu recunoaşte: „Cîţu este cel mai bun agent electoral pentru noi”.

acum 8 zile · comentarii (33)

Ţara este în criză politică, una de credibilitate internă şi externă. În consecinţă, „noul“ prim-ministru - indiferent că e un fost premier, actualul premier regândit profund, sau un terţ fresh - trebuie să aibă rezultate, dar până acolo trebuie să câştige răbdare şi încredere printr-un narativ adecvat. Concret, narativul câştigător trebuie să fie unul care, în final, aduce succes României.

acum 8 zile · comentarii (7)

Se accelerează acţiunile unora dintre marii actori regionali de a reechilibra balanţa zonală de putere. Dar, în actualul context în care toţi jucătorii încearcă să umple vidul de putere din Orientul Mijlociu, importanţa fiecăreia dintre aceste acţiuni trebuie judecată de două paliere: cel al schimbării raporturilor extrem de rapide între ţările din regiune şi, al doilea, în raport cu semnificaţia globală a consecinţelor unora dintre demersuri.

acum 9 zile · comentarii (15)

Acum doi ani, tot la Enescu, Vadim Repin oferea o versiune de neuitat a Concertului pentru vioară al lui Şostakovici, cu un Scherzo într-adevăr diabolic şi o Passacaglia apăsătoare şi lentă. Îl acompania Christian Badea la conducerea Filarmonicii din Sankt Petersburg, cea care a creat lucrarea în 1955.

acum 8 zile · comentarii (0)
Modifică Setările