FOTO Destinul singurei păstrăvării plutitoare din România, cel mai mare producător din ţară, singurul loc unde se reproduceau lostriţele 3

Desfiinţată în 2016, după ce platformele cu peşti din mijlocul lacului au fost distruse de viituri şi zeci de tone de păstrăv au murit, Păstrăvăria Brădişor, aparţinând Direcţiei Silvice Vâlcea, renaşte. De doi ani funcţionează doar la suprafaţă. Renumită în întreaga ţară, mai bine de un deceniu a fost singurul loc din ţară unde s-au reprodus lostriţele, care între timp au fost mutate în Mureş.

FOTO Destinul singurei păstrăvării plutitoare din România, cel mai mare producător din ţară, singurul loc unde se reproduceau lostriţele Vezi comentarii 3

Două persoane cu arsuri de gradul I şi II, case şi anexe distruse într-un incendiu care a durat peste 5 ore. O autospecială în pană, din cauza terenului accidentat

Două persoane cu arsuri de gradul I şi II, case şi anexe distruse într-un incendiu care a durat peste 5 ore. O autospecială în pană, din cauza terenului accidentat

Două persoane au ajuns la spital cu arsuri la nivelul capului şi al mâinilor, de gradul I şi II în urma unui incendiu izbucnit într-un sat din judeţul Vâlcea, marţi seara. Flăcările au mistuit două locuinţe în proporţie de 50%, au transformat în cenuşă alte anexe şi au ucis mai multe animale. Una din cele trei autospeciale trimise la intervenţie s-a defectat din cauza terenului accidentat.

Presupusele minuni ale Cuvioasei Parascheva, consemnate în „Patericul românesc“

Presupusele minuni ale Cuvioasei Parascheva, consemnate în „Patericul românesc“

Creştinii ortodocşi de pretutindeni au sărbătorit-o duminică, 14 octombrie, pe Cuvioasa Paraschiva (Parascheva), considerată ocrotitoarea Iaşiului şi a întregii Moldove. Despre minunile pe care aceasta le-a săvârşit în timpul vieţii, dar mai ales după trecerea ei în nefiinţă, s-au scris cărţi. Se spune că aduce belşug, vindecă bolile şi fereşte familiile de pagube. Ne vom opri atenţia asupra presupuselor minuni petrecute în România.

Escroc informatic român extrădat în SUA pentru pagube de 4 milioane de dolari. A crescut în „Hackerville“, aşa cum a ajuns să fie numită Vâlcea în străinătate

Escroc informatic român extrădat în SUA pentru pagube de 4 milioane de dolari. A crescut în „Hackerville“, aşa cum a ajuns să fie numită Vâlcea în străinătate

Romeo Vasile Chiriţă, un bărbat de 38 de ani din Râmnicu Vâlcea, a fost extrădat săptămâna trecută în Statele Unite ale Americii unde va fi judecat pentru infracţiuni informatice. Bărbatul a fost prins de poliţiştii vâlceni în urmă cu o lună, după ce a fost dat în urmărire internaţională şi un tribunal al SUA a emis pe numele său un mandat de arestare.

FOTO Lăcaşul de cult al unui fost schit pomenit în hrisoavele lui Mircea cel Bătrân. Chiliile au fost spaţii pentru arest preventiv

FOTO Lăcaşul de cult al unui fost schit pomenit în hrisoavele lui Mircea cel Bătrân. Chiliile au fost spaţii pentru arest preventiv

În curtea Seminarului „Sfântul Nicolae“ din Râmnicu Vâlcea există două clădiri emblematice pentru arhitectura şi istoria judeţului Vâlcea, dar şi a întregii ţări. Sunt ultimele rămăşiţe ale unei aşezări monahale pomenite de Mircea cel Bătrân într-un hrisov de la 1388, prin care Schitul Inăteşti era cadorisit Mănăstirii Cozia. Istoria locului ascunde taine nebănuite.

FOTO Primarul din Mădulari vrea să-i ridice statuie unui fost politician PSD decorat de Ceauşescu şi Iliescu: „Avem drumul asfaltat datorită dânsului“ | psd

FOTO Primarul din Mădulari vrea să-i ridice statuie unui fost politician PSD decorat de Ceauşescu şi Iliescu: „Avem drumul asfaltat datorită dânsului“

Unui fost vicepreşedinte naţional al PSD, decorat de Ceauşescu şi Iliescu şi cercetat în „dosarul referendumului“ alături de Liviu Dragnea, i se va ridica o statuie. Primarul din localitatea vâlceană Mădulari a declarat public că va ridica monumentul în memoria fostului preşedinte de consiliu judeţean, pentru aportul pe care acesta l-a avut în dezvoltarea localităţii.

FOTO O tânără adoptată în Irlanda îşi caută rădăcinile româneşti. A fost înfiată din orfelinat când avea doar două luni

FOTO O tânără adoptată în Irlanda îşi caută rădăcinile româneşti. A fost înfiată din orfelinat când avea doar două luni

Sute de copii au fost daţi spre adopţie, în străinătate, după Revoluţie. Mulţi dintre ei au reuşit să-şi găsească familiile din care proveneau cu ajutorul unei buzoience, stabilită în Irlanda, care a creat o pagină dedicată pe Facebook. Cel mai recent mesaj provine de la o tânără din Irlanda care speră să-şi găsească părinţii naturali despre care crede că ar locui în Ocnele Mari, judeţul Vâlcea.

Greu. Poate imposibil. Cel puţin aşa pare acum când suntem încă sub impresia profundă lăsată de valul de dejecţii, acuzaţii-injurii-pedepse cu iadul şi afurisenia pe veşnicie, cu mesaje de ură şi intoleranţă habotnică şi semnale ferme ale unei dorinţe de răzbunare care s-ar putea să nu fie lăsată doar pe seama Atotputernicului şi Judecăţii sale de Apoi.

acum 10 zile · comentarii (83)

Mare parte din prezenţa scăzută la vot de sâmbătă se datorează, în primul rând, corelării a două hoax-uri: cel cu întrebarea care ar fi „neclară” şi cel că ar fi Referendumul care ar fi „al lui Dragnea”.

acum 10 zile · comentarii (14)

Ludovic Orban invită românii să iasă în număr cât mai mare să voteze la Referendum şi demontează principalele manipulări împotriva iniţiativei celor trei milioane de români: „Nu e anti-european, nu e pro-Rusia, nu restrânge niciun drept, e democratic”

acum 10 zile · comentarii (11)

A început să sune, la volum maxim, sirena fraudării Referendumului. Tema fraudării este reluată şi dată, în avans, drept „sigură” de unii dintre cei care s-au opus şi până acum prin mijloace lipsite de fair play iniţiativei democratice a celor trei milioane de români.

acum 11 zile · comentarii (4)

Aştept cu speranţă să trecem peste acest referendum. Organizaţii particulare, religioase sau nu, au stârnit atât de multă ură stereotipală, au săpat atât de adâncă prăpastie între cunoscuţi, prieteni, rude... Dar, referendumul va trece şi, indiferent de rezultat, avem şansa să ne (re-)unim în faţa unor provocări mult mai grave.

acum 11 zile · comentarii (25)

În urmă cu două săptămâni, sătulă de groapa de gunoi în formare dintr-o oarecare staţie de tramvai de la marginea Bucureştiului (Şoseaua Fabrica de Glucoză, pentru cunoscători), am decis să scriu instituţiilor abilitate să rezolve această problemă.

acum 13 zile · comentarii (14)

Dacă se vor aprinde Balcanii, Europa se poate inflama la rândul său într-un conflict dezastruos. N-ar fi pentru prima oară, Se adună semnale neliniştitoare, încep să se audă discursuri pline de ură şi intoleranţă şi, mai presus de orice, vedem cum, aproape în indiferenţa generală, a demarat marea acţiune de distrugere a barajelor de securitate pe care lumea le clădise după cel de-al Doilea Război Mondial.

acum 11 zile · comentarii (13)

În fiecare zi navigǎm – cel puţin noi, citadinii- între reflexul mediatic onest al evenimentelor şi ştirile false, între preocupǎrile oficiale nombriliste, care nu se uitǎ decât la cazanul cu puroi al realitǎţii interne, şi nevoia de a privi şi respira într-un spaţiu mai larg, ce ne determinǎ viaţa de zi cu zi, în feluri vizibile sau subtile.

acum 11 zile · comentarii (0)

Nu mi-am propus să găsesc o explicaţie pentru situaţia de azi în care se află România. Aş vrea în schimb ca, împreună, să facem o trecere în revistă a scandalurilor pe care le traversăm în aceste zile şi să le juxtapunem cu problemele care afectează în mod tangibil viaţa de zi cu zi a românilor. Care sunt şansele să începem o dezbatere privind agenda reală a României?

acum 12 zile · comentarii (12)