Gestionarii situaţiilor de urgenţă atrag tot mai mult atenţia cetăţenilor să respecte regulile impuse pentru prevenirea cu noi infectări. Afirmă că relaxarea  s-a produs prematur, fără  control, uitând însă, că primii care au dat tonul relaxării, înaintea relaxării, au fost şi sunt atât guvernanţii actuali, cât şi mulţi politicieni, parlamentari, oameni aflaţi la butoane sau în poziţii de frunte în instituţiile statului.

acum 10 zile · comentarii (2)

Părinţi despre copiii lor, copii despre părinţii lor în vreme de pandemie. Experienţele fericite şi mai puţin fericite, hazul de necaz în vreme de criză, şcoala online, izolarea de pe Zoom, toate au fost adunate în două cărţi publicate de Vremea. În colecţia Mic dar şic, "Singuri acasă. Copii şi părinţi în pandemie" cuprinde texte despre năzbâtii trăite pe propria piele de cei 15 mici scriitori debutanţi, în perioada stării de urgenţă.

acum 10 zile · comentarii (0)

Tare rău trebuie că a ajuns să stea cu nervii primăriţa generală a Capitalei, ‘’duamna”Gabriela Firea-Pandele ot Bacău de vreme ce într-o emisiune de televiziune la care participau d-na Alina Gorghiu şi dl. Dan Barna a început să îi trimită de acasă sms-uri dojenitoare fostei preşedinte a PNL. Fiindcă- ce să vezi?- aceasta vorbeşte despre candidatura unic al Dreptei, a domnului Nicuşor Dan.

acum 10 zile · comentarii (26)

Mai e voie să râdem? Oficial, încă da. Neoficial, nu ştiu dacă aţi observat deja acest lucru, parcă nu mai e chiar de bon ton să o faci deoarece te vei simţi automat stingher printre mutrele crispate, solemne, încruntate şi pline de importanţă ale oficialilor care, astfel, compensează pe cât pot lipsa lor de eficienţă şi chiar carenţele profesionale.

acum 11 zile · comentarii (12)

An de an se întâmpla acelaşi lucru. Până şi Dragnea şi-a dat seama că „România are o nevoie disperată să recupereze cele trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat”. În fiecare vară discutăm, semnalăm,   şi nu se întâmplă nimic. Preşedintele, guvernul, ministrul Educaţiei înţeleg doar ce le convine şi acţionează doar pentru interese electorale. Dar, aşa cum arată şcoală azi, aşa va arăta societatea mâine. Adică „varză”!

acum 11 zile · comentarii (19)

Daniel Nicolescu este directorul ICR Lisabona. De formaţie scriitor, eseist şi traducător, este semnatarul a zeci de traduceri de cărţi din limba portugheză şi a volumelor “Vremuri de tinichea” şi Redondo, Ninho de andorinhas, alături de o prolifică activitate de ziarist şi cronicar literar.

acum 12 zile · comentarii (0)

Pe data de 24 iunie, în ziua în care preşedintele Kosovo, Hashim Thaci se afla în drum spre Washington unde ar fi trebuit să participe la o reuniune cu Alexander Vucic, preşedintele Serbiei, mediată de ambasadorul Richard Grenell, trimisul special pentru Balcani al administraţiei Trump, o ştire răsturna întregul proces de reconciliere între Serbia şi Kosovo început sub aceste auspicii.

acum 10 zile · comentarii (5)

Contentul vizual nu a fost niciodată mai popular sau mai de efect decât în prezent, YouTube continuând să domine reţelele sociale video. Cu până la  85 % dintre adulţi care se consideră utilizatori YouTube fideli, oportunităţile de marketing sunt uriaşe. Hai să vedem ce te-ar putea determina să deschizi un canal de YouTube pentru tine sau pentru business-ul tău, în această perioadă.

acum 10 zile · comentarii (0)

Părinţii Fondatori creează nu doar naţii. Ei generează contexte ce schimbă magic, în timp, mii de vieţi. TENARIS-LMT este un astfel de univers miraculos, iar bunul Tibi Erdei, abia plecat acum în călătoria sa către stele, este cel care a dat viaţă, cu ani în urmă, poveştii reale devenite brand educaţional în Zalău, Călăraşi, Câmpina. Aici, gândul pios de respect şi gratitudine al comunităţii Liderii Mileniului Trei, închinat eroului nostru drag.

acum 12 zile · comentarii (2)

O realitate dură ne-a fost revelată în ultimele săptămâni. Muncitorii sezonieri, culegătorii de sparanghel, de căpşuni, îngrijitorii din azile reprezintă poate cea mai eficientă forţă de muncă din Uniune, însă ieftină, puţin taxată şi nesindicalizată. Fostele ţări comuniste furnizează confort ţărilor din vestul Europei, prin prestarea unor munci pe care muncitorii germani, austrieci ori olandezi nu sunt dispuşi mai deloc să le facă.

acum 12 zile · comentarii (8)
Postari Recente