Cum se prepară plăcinta cu broccoli şi piept de curcan

Cum se prepară plăcinta cu broccoli
şi piept de curcan

Plăcinta se prepară în mai puţin de două ore FOTO: Blog Gătesc pentru cei Dragi

Un preparat delicios şi inedit, plăcinta cu broccoli şi piept de curcan este şi uşor de preparat. Vă prezentăm în cele ce urmează cum puteţi pregăti această delicatesă şi ce ingrediente trebuie să folosiţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vă prezentăm mai întâi ingredientele ce vă sunt necesare pentru a găti această plăcintă. Concret, aveţi nevoie de 250 grame piept de curcan, 1 inflorescenţă de broccoli, 1 foaie de aluat de foietaj, 250 ml smântână, 2 ouă, 100 grame caşcaval ras, 2 linguri ulei şi un vârf de sare şi piper.

Mai întâi trebuie să desfaceţi broccoli în bucăţele, să le spălaţi şi apoi să le fierbeţi în apă cu sare aproximativ cinci-şase minute până când se înmoaie. Puneţi apoi bucăţelele de broccoli în apă rece.

Separat, într-un bol, bateţi uşor cele două ouă şi amestecaţi-le cu smântâna. Adăugaţi în compoziţie sare şi piper.

Încingeţi două linguri de ulei într-o tigaie şi înăbuşiţi pieptul de curcan tăiat cubuleţe. Lăsaţi carneaq în tigaie maximum un sfert de oră, după care o puneţi să se răcească.

Decongelaţi o foaie de aluat de foietaj şi puneţi-o într-o formă de tartă. Aluatul trebuie copt în prealabil aproximativ 20 de minute. Acoperiţi-l cu o hârtie de copt pe care trebuie să puneţi aproximativ 300 grame de boabe de fasoale pentru a presa aluatul ca să nu se umfle.

După ce aluatul s-a copt, îl scoateţi din cuptor. Daţi la o parte foaia de copt şi boabele de fasole, puneţi bucăţile de broccoli şi de piept de curcan şi puneţi deasupra amestecul de smântână cu ouă. Radeţi pe deasupra caşcavalul. Lăsaţi apoi plăcinta la cuptor încă vreo jumătate de oră la foc mediu.

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: