Percheziţii la firme din Bolintin Vale şi comunele limitrofe pentru verificarea operaţiunilor cu materiale reciclabile

Percheziţii la firme din Bolintin Vale şi comunele limitrofe pentru verificarea operaţiunilor cu materiale reciclabile

Poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, împreună cu mai mulţi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, sprijiniţi de jandarmi ai Grupării Mobile Ploieşti şi Inspectoratul Judetean de Jandarmi Giurgiu, fac, miercuri, o acţiune pe linia prevenirii ilegalităţilor ce se comit în domeniul protecţiei mediului înconjurător şi pentru combaterea evaziunii fiscale, la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

Cum a ajuns un consilier local să fie schilodit de un racket: „Dacă cineva mă vinde, după ce ies de la puşcărie îi scot ochiul“ | psd

Cum a ajuns un consilier local să fie schilodit de un racket: „Dacă cineva mă vinde, după ce ies de la puşcărie îi scot ochiul“

Un consilier local din Mihăileşti, judeţul Giurgiu, a fost snopit în bătaie în anul 2017. Ancheta avea să scoată la iveală că bătuşii au acţionat la comandă, cel suspectat că a comandat agresiunea fiind fiul primarului din Mihăileşti. Unul dintre agresori a fost trimis în judecată, dar a scăpat de dosar prin împăcarea părţilor. Totuşi, bătăuşul a ajuns la închisoare pentru că a încercat să îi influenţeze declaraţia victimei.

Remanierea recentă a guvernului francez nu e un lucru nici nou, nici imprevizibil. Orice preşedinte cu un mandat actual de 5 ani – anterior de 7 ani – face o remaniere de mijloc de mandat pentru a-şi relansa preşedinţia, a o reenergiza şi a-şi pregăti realegerea – în cazul de faţă în 2022.

acum 2 zile · comentarii (5)

Un eveniment recent, ce va căpăta un loc în istorie prin efectele globale pe care le-a generat, este pandemia de coronavirus din prima jumătate a anului 2020. Virusul, a cărui forţă de contagiune a adus aminte de gripa spaniolă din anii de după primul război mondial, s-a răspândit cu rapiditate într-o lume globalizată şi interconectată.

acum 2 zile · comentarii (7)

"Un pont bun pentru golf...încearcă să loveşti uşor şi bine şi prefă-te că nu contează. Apropo, este valabil şi în viaţă." Afirmaţia aparţine lui Donald Trump şi o vedem aplicată şi în viaţa politică internă americană. Niciuna dintre televiziunile de peste Ocean nu este deloc neutră. Şi în mai puţin de trei minute, cât durează o relatare, pe micul ecran, telespectatorul ştie dacă i se adresează un jurnalist republican sau democrat.

acum 2 zile · comentarii (4)

Deşi femeile şi fetele reprezintă mai bine de jumătate din populaţia planetei, nu se bucură peste tot de aceleaşi drepturi şi libertăţi la fel ca bărbaţii. În unele regiuni şi ţări ale globului, femeilor şi fetelor le este îngrădit accesul la educaţie şi formare profesională, chiar şi la educaţia primară.

acum 2 zile · comentarii (4)

Din păcate, veştile economice nu sunt deloc bune pentru români. Multe firme importante au anunţat disponibilizări. De exemplu, Grupul Lactalis închide două fabrici, la Floreni şi la Vatra Dornei, iar această decizie implică un număr mare de disponibilizări. De asemenea, fabrica Ford Craiova a anunţat că va concedia o parte din angajaţi din cauza condiţiilor de pe piaţă.

acum 2 zile · comentarii (4)

Nu există politică fără idealuri. În acelaşi timp, nu există politică fără interese. Din capacitatea elitei unei ţări de a defini corect idealurile şi a armoniza interesele poate rezulta progresul. În lipsa acestui proces complicat de calibrare a năzuinţelor a milioane de cetăţeni, în acord cu interesele naţiunii pe care ei o formează, rezultă dezechilibrele politice.

acum 2 zile · comentarii (5)

Nu cred că mai există dubii asupra acestei realităţi clădite cu osârdie şi care, acum, permite realizarea fără probleme a unei linii de presiune permanentă spre vest, înspre „burta moale” central-europeană, dar şi să ofere Federaţiei Ruse, consolidată, avantajul strategic al unei grupări de forţe care să ajungă nestingherită în Mediterana, completând astfel proiectul accesului şi controlului „mărilor albastre”.

acum 3 zile · comentarii (36)

CCR nu spune să nu fie aplicate restricţii ale libertăţilor şi drepturilor fundamentale, cerute de controlul pandemiei. Spune că doar parlamentul poate să ia astfel de decizii. Nu guvernul, nu ministere, nu CNSU. Orban n-a auzit de Art. 53 din Constituţie. Mai grav, Orban îndeamnă populaţia să nu respecte decizii ale CCR.

acum 3 zile · comentarii (75)

M-am trezit punându-mi capul pe umărul tatei. Eram într-un restaurant. Eram gata să plecăm. Era o femeie cu noi a cărei fizionomie rămâne neindentificată. La un moment dat, tata zice: „Gata, mă pensionez“. Eu nu zic nimic. Tata continuă: „Ştiu că nu eşti de acord...“ Se uită la mine. „Te-am auzit când vorbeai cu sor-ta. Dar nu mai e cum a fost... Sunt alţi oameni“.

acum 3 zile · comentarii (1)

La 10 ani a susţinut primul recital, iar la 14 a debutat ca pianist concertist. Este laureat al concursurilor Guilde francaise des artistes solistes şi George Enescu şi are peste 1000 de apariţii scenice. Astăzi, maestrul Viniciu Moroianu este şi unul dintre mentorii tinerei generaţii de pianişti români. Printre numeroasele înregistrări, a realizat, în premieră absolută în 2019, integrala lucrărilor pentru pian solo de Lipatti.

acum 4 zile · comentarii (0)
Postari Recente