Evoluţiile în inteligenţă artificială, automatizare, big data sau cele mai puţin tehnologice ca trenduri de îmbătrânire a populaţiei au efecte semnificative asupra meseriilor şi activităţii umane în viitor. Roboţii nu vin şi ne iau toate joburile, dar cu siguranţă multe din joburile clasice sunt în pericol de transformări semnificative pe perioada următoarelor decade.

acum 7 zile · comentarii (4)

Dr. Frank Hoffmann (Germania) a produs o revoluţie în depistarea cancerului la sân. El instruieşte femei nevăzătoare să devină examinatori medicali tactili. Datorita sensibilităţii tactile superioare, acestea descoperă cu 50% mai multe tumori şi cu 28% mai multe alteraţii de dimensiuni mici decât doctorii specializaţi. Dr. Hoffmann, Ashoka Fellow vine în România la invitaţia Ashoka România în 16 februarie pentru a-şi prezenta inovaţia socială.

acum 7 zile · comentarii (0)

În urmă cu o lună, în timpul instalării la Chişinău a guvernului susţinut de coaliţia formată din blocul ACUM şi socialişti, s-au făcut speculaţii despre o înţelegere între Rusia şi SUA în privinţa Republicii Moldova. Analiştii susţineau că Rusia obţine controlul asupra Chişinăului în schimbul renunţării la sprijinirea regimului Maduro în Venezuela. Agenda vizitei în Europa a subsecretarului de stat, David Hale, dezminte aceste speculaţii.

acum 7 zile · comentarii (25)

Comunitatea internaţională a fost complet reticentă la acţiunile voluntariste ale preşedintelui american Donald Trump legate de Iran. Retragerea din Tratatul JCPOA, tratatul nuclear din 2015, a fost condamnată şi sancţionată de toată lumea, China, Rusia, alături de Marea Britanie, Franţa şi Germania rămânând în acord.

acum 7 zile · comentarii (60)

Destul de rari sunt, din păcate, politicienii noştri care să nu sufere de complexul „muştei pe căciulă“ şi care, astfel, să-şi permită – cât pot şi ei – să-şi manifeste în piaţa publică verticalitatea conştiinţei şi demnitatea opiniilor şi iar a conştiinţei în forurile parlamentare în care sunt aleşi şi să înfrunte derapajele de la autentica democraţie şi devotamentul faţă de interesul naţional.

acum 7 zile · comentarii (0)

Vorbind la Conferinţa de Securitate de la München din 2019, fostul vicepreşedinte Joe Biden a transmis un mesaj liniştitor pentru politicienii, diplomaţii şi liderii militari europeni îngrijoraţi de dezangajarea americanilor din Europa: Ne vom întoarce! Discursul lui Biden a fost întâmpinat cu aplauze. „Răbdarea“ este numele jocului actual.

acum 7 zile · comentarii (7)

„Ouououoou, e vară-vară, e soare afară/ Ouououoou, e vară-vară iară. E vara iar, ce n-am dreptate?/ Fete, fete şi de toate/ Chefuri, chefuri cît se poate/ Ce să zic, e ce-mi doresc/ Soare mult să mă prăjesc/ Da, da, da, e vară, da/ Da, da, da, e vara ta/ E vară şi nu pot să cred/ Genius cîntă la mare/ Discoteca-e cea mai tare/ Ţine cheful cel mai mare Hai cu noi, da' doar cu noi/ Chef, uitare-i pentru voi.” (Genius - Vara)

acum 7 zile · comentarii (1)

Hamlet şi actorii! Adrian Titieni îl vede mai mult ca pe un teoretician al spectacolului, pe când mine mi se pare un om care nu poate să fie spectator. Când mă gândesc la Hamlet, îmi vine imediat în minte foiala lui din timpul spectacolului, deloc o participare emoţională, ci una critică, de construcţie.

acum 8 zile · comentarii (0)

Stau pe strada Paris, spre Piaţa Victoriei. Cartierul – „Parcul Bonaparte“ pe vremuri – are încă farmec şi oarece „fason“ rezidenţial. E drept, apropierea Pieţei Victoriei dăunează niţeluş ambianţei. Vrei, nu vrei, încasezi toată zarva manifestaţiilor de protest sau de adeziune, cu megafoane, blocaje de circulaţie, discursuri, lozinci, muzici ş.a.m.d.

acum 8 zile · comentarii (1)

Republicile româneşti sunt unice, uimitoare, senzaţionale! Avem şi tradiţie! Prima republică românească a fost Republica de la Ploieşti, apărută mult înainte de Republica Populară România! Acum, trăim o epocă de înflorire a republicilor în ţara noastră! Nu ştiu cum edilii noştri nu s-au gândit să le pună în valoare potenţialul turistic, să atragă turiştii străini, să vadă „minunile” româneşti, să facă turism de aventură?

acum 8 zile · comentarii (2)