Galaţi: Iată cine vă păzeşte banii!

Galaţi: Iată cine vă păzeşte banii!

Majoritatea filialelor mici ale băncilor gălăţene sunt păzite de agenţi care ar cadra mai degrabă cu imaginea de bunici respectabili Securitatea clienţilor precum şi a valorilor depozitate în bănci se află în mâinile unor paznici cu condiţie fizică modestă,  înarmaţi doar cu baston de cauciuc care pot reacţiona în faţa unor  atacatori  extrem de violenţi apăsând butonul de panică

Galaţi: Gata cu comedia!

Galaţi: Gata cu comedia!

Înainte de ultima piesă din festival, organizatorii au acordat premiul pentru cea mai bună actriță, pentru cel mai bun actor, dar și pentru cea mai bună piesă. Câștigătorii acestora sunt Diana Lupescu, Horațiu Mălăele și “Afacerea Protar”, jucată de Teatrul Fani Tardini din Galați

Galaţi: Pensionarii gălăţeni au ieşit în stradă

Galaţi: Pensionarii gălăţeni au ieşit în stradă

În fata sediului Prefecturii, aproximativ 200 de pensionari au scandat lozinci împotriva Guvernului, cerând aplicarea Legii 218 privind majorarea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă, începând cu data de 1 noiembrie şi creşterea valorii punctului de pensie până la  45 % din salariul mediu.

În frumoasa ediţie Emil Cioran Opere, scoasă de Academia Română, Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă, Muzeul Naţional al Literaturii Române, întâlnim în volumul III (Publicistică, Interviuri, Corespondenţă) o impardonabilă includere a două falsuri evidente. Este vorba despre două aşa numite interviuri cu Cioran – semnate de două personaje cel puţin aproximative, dacă nu de-a dreptul dubioase.

acum 2 zile · comentarii (9)

Se pare că acest calcul nu intră în mintea lui Dragnea şi a şefilor PSD. 99% dintre alegători nu au dosare penale, nu fentează legea. Şi atunci, cum să accepte ca unii care au furat să scape de justiţie prin simplul fapt că deţin puterea? Prea multe căi de reacţie nu au. Dar una este sigură: prezentarea la urne şi trântirea cu sete a ştampilei de vot împotriva celor care nu vor să dea socoteală în justiţie.

acum 2 zile · comentarii (34)

Pe 7 mai 2014 un sondaj de opinie lansat de INSCOP îl clasa pe Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile europarlamentare, cu doar 1% din opţiunile de vot. Două săptămâni mai târziu acesta avea cumuleze la alegeri peste 6% din voturile celor prezinţi, adică peste PMP sau UDMR.

acum 3 zile · comentarii (5)

La trei ani fără o lună de la votul pentru Brexit, britanicii vor vota la alegerile europarlamentare. Dincolo de simbolistica eşecului încercării de ieşire din UE, 27 de candidaţi din 14 state, inclusiv un român, vor rămâne fără mandat. Afluxul de laburişti şi conservatori va consolida două grupuri europarlamentare. Riscul major îl constituie împingerea UE în gaura neagră ce tinde să devină Brexit.

acum 3 zile · comentarii (4)

Ar fi „normal“ să încep cu o definiţie. Sau cu ceva lămuriri terminologice. Aşa era „corect“ să fac în şcoală, la testele acelea pe care „normal“ că trebuia ca toţi elevii din clasă să le susţină în acelaşi timp, după aceleaşi reguli, cu aceleaşi standarde (obligatoriu, în scris), indiferent de nevoile de timp, de consolidare, de documentare, de evaluare şi de autoevaluare ale fiecăruia.

acum 4 zile · comentarii (26)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 3 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 3 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 4 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 4 ani · comentarii (5)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 4 ani · comentarii (82)
Postari Recente