Mobilizare după valul de praf saharian. Mai multe echipaje intervin pentru curățarea străzilor și a trotuarele, în Galați VIDEO

0
Publicat:

Noul val de praf saharian a ajuns și Galați. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini, trotuare și străzi. Autoritățile locale au anunțat că mai multe echipe de curățenie intervin pentru a curăța trotuarele și străzile.

Primăria municipiului Galați informează că echipele Serviciului Public Ecosal intervin încă de la primele ore ale dimineții pentru a asigura curățenia pe străzi și trotuare, ca a urmare a efectelor produse de norul de praf saharian.

„Știu că în această dimineață mulți dintre voi ați avut surpriza să vedeți efectele norului de praf saharian care traversează țara noastră. Echipele noastre au intervenit de la primele ore pentru a curăța trotuarele și străzile”, a anunțat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Potrivit sursei citate, acțiunile vor continua pe tot parcursul zilei.

Mașinile, acoperite de un strat fin de nisip

Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașinile din Galați după ce, marți spre miercuri noapte, a plouat. Șoferii au umplut rețelele de socializare cu fotografii cu mașinile acoperite de praful saharian. 

„Mi-am găsit mașina portocalie, acoperită de un strat fin de nisip. Am auzit la meteo că va veni valul de praf saharian și în Galați, dar nu am crezut că va fi atât de puternic. Va fi nebunie la spălătoriile auto. Patronii spălătoriilor auto își freacă mâinile de bucurie, cu siguranță”, spune un gălățean.

Mașină acoperită de praf saharian FOTO: C. Mazilu
Mașină acoperită de praf saharian FOTO: C. Mazilu

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi şi în prima partea zilei de miercuri.

„În perioada 23 aprilie ora 09 – 24 aprilie ora 13, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi (23 aprilie) şi în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie)”, a transmis ANM.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite