Un deținut i-a dat termen fostei soții să revină acasă până iese din închisoare, altfel o ucide. „Mai ai câteva curse”

0
Publicat:

Bărbatul din județul Galați și-a prelungit șederea în spatele gratiilor pentru că, măcinat de gelozie, și-a amenințat cu moartea fosta parteneră de viață și i-a dat chiar termen să revină la domiciliu până când își termină de executat pedeapsa, în caz contrar o va ucide.

Deținutul și-a amenințat cu moartea fosta soție FOTO arhivă Adevărul
Deținutul și-a amenințat cu moartea fosta soție FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Liești l-a condamnat în 19 aprilie pe un bărbat din localitate la un an de închisoare pentru amenințare. Pentru că acesta avea și alte condamnări la activ, pedepsele au fost contopite, iar în final individul ar urma să execute 3 ani, 8 luni și 222 de zile de închisoare în regim de detenție. Decizia instanței nu este definitivă.

Gălățeanul s-a ales cu un nou dosar penal, deși era încarcerat în Penitenciarul Galați, pentru că nu a suportat ideea ca fosta soție să fie a altui bărbat. Pe 10.11.2021 a expediat o scrisoare adresată fostei sale partenere de viață, în care a amenințat-o de mai multe ori cu moartea.

„Față – „(...) este viața ta în joc... sper să-ți revii că este păcat de tinerețea ta... Îți promit până la sfârșitul lunii dacă ești acasă nu se întâmplă nimic ”, verso – ”(...) nu înțeleg pentru ce ți-ai pus viața ta în joc, sper că ai înțeles tot ce ți-am scris (...) dacă faci ce ți-am spus aici altfel ce vrea Dumnezeu.. sper să faci asta cât mai curând și nu se întâmplă nimic pentru ceea ce ai făcut (...) Eu ți-am spus o să ne vedem în curând”, încheie amenințător deținutul.

Anchetatorii au stabilit că acesta îi reproșa fostei sale soții actuala relație de concubinaj pe care o are, relație care, sub presiunea amenințărilor cu moartea, îi cerea să îi pună capăt până va fi liberat din închisoare.

„Mai am oleacă și începe spectacolul”

Pe 22.11.2021, bărbatul a expediat o nouă scrisoare adresată fiului său minor, dar al cărei conținut o viza pe mama sa și fosta lui soție, în care adresa alte amenințări cu moartea și injurii.

„Să nu uiți de zilele cât mai ai de petrecut, să nu uiți de ele că Sfântul … nu îl mai apuci cu iubitul tău, că așa îl cheamă. Să nu uiți că mai am oleacă și începe spectacolul cu tragedii că nu mă doare cine rămâne în urmă (...)”, își continuă deținutul tirada amenințărilor. La scrisoare a atașat și trei desene, ce reprezentau două cruci și un sicriu.

Fiind audiat de polițiști, copilul celor doi protagoniști ai acestei povești a declarat că după ce mama sa a început o nouă relație și s-a mutat în locuinţa concubinului său, tatăl său a început să-i ceară la telefon să o convingă pe mama sa să se întoarcă acasă, spunând că dacă vine din puşcărie și nu o găsește la domiciliu, o omoară.  

Desenele cu un sicriu și câteva cruci, o „glumă”

Din declarația băiatului reiese că tatăl său i-a spus „(...) să se plimbe (...) eu mă bucur că mai are câteva curse, amenințând-o indirect cu moartea și sugerând că mai are puțin timp până revine acasă.  

Audiat la rândul său, deținutul a recunoscut doar parțial ce făcuse. El a recunoscut că i-a trimis fostei sale soții două scrisori în anul 2021, înaintea Crăciunului, la un interval de o săptămână între acestea, însă susține că amenințările cu moartea nu ar fi fost reale, având doar scopul de a o determina pe fosta sa parteneră să revină la domiciliul său.

Legat de cele trei desene pe care le-a atașat la una dintre scrisori, reprezentând câteva cruci și un sicriu, a spus că au fost făcute în spirit de glumă, susținând că niciodată nu a intenționat să îi facă rău fostei sale soții.  

Judecătorul care a instrumentat cazul nu a gustat „glumele” și a decis să îl condamne la o nouă pedeapsă cu închisoarea.

„Fapta supusă judecății prezintă un grad de pericol ridicat, prin modul de săvârșire, actele de ameninţare cu moartea fiind adresate unei persoane de sex feminin, vulnerabile, în contextul în care emitentul mesajelor se afla în stare de deţinere în Penitenciarul Galați”, a concluzionat magistratul.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite