Croaziere de agrement pe Dunăre: turiștii pot admira Insula Cailor și podul suspendat de la Brăila VIDEO

0
Publicat:

Paște inedit pe Dunăre. Din Portul Galați, sunt croaziere de agrement cu nava de pasageri „Camelia”, construită recent de Consiliul Județean cu fonduri UE. Pe parcursul zilei, vasul va face trei curse și va plimba turiștii până la podul peste Dunăre și Insula Cailor.

Nava are o capacitate de 30 de locuri și efectuează câte trei curse pe zi, din Galați până la podul de peste Dunăre și retur, durata unei astfel de croaziere fiind de două ore. Prima cursă este de la ora 10.00, iar ultima de la ora 17,00. 

„Deja primii pasageri au sosit. Va fi un Paște inedit, pe Dunăre. Astăzi vom face trei curse, așa cum am anunțat. Nu se fac deocamdată programări. Se aplică regula primul venit, primul servit. Probabil, oamenii au ciocnit acasă un ou, așa cum se face creștinește, apoi au ales să iasă la plimbare, să se bucure de frumusețile Dunării”, spune căpitanul navei „Camelia”.

Numărul minim de persoane ce pot fi îmbarcate pe navă va fi de 10 pasageri, iar numărul maxim permis va fi de 30 pasageri. 

„Cursele se vor desfăşura doar dacă sunt cel puțin 10 pasageri. Îmbarcarea pasagerilor va începe cu 20 minute înainte de fiecare cursă. Accesul pe navă se va face pe baza biletului de călătorie, care poate fi achiziționat la urcarea pe navă. Biletele se pot achita în această minivacanță doar cash: copii 0-6 ani gratuit, copii 6-18 ani-15 lei/persoană/oră (30 lei pentru o cursă de două ore); adulți 25 lei/ persoană/oră (50 lei pentru o cursă de două ore)”, au anunțat autoritățile.

Nava de pasageri „Camelia” FOTO: CJ Galați
Nava de pasageri „Camelia” FOTO: CJ Galați

Accesul se va face prin pontonul Schengen (terminal de pasageri) din fața Palatului Navigației și a sediului AFDJ, nava de pasageri a Consiliului Județean Galați fiind acostată la acest ponton.

Insula Cailor, locul fascinant de lângă Galați

Un loc de poveste se află doar 15 kilometri de Galați. Insula Cailor, cea mai tânără insulă de pe cursul Dunării, atrage tot mai mulți turiști în ultimii ani.

Insula Cailor, locul de basm de lângă Galați FOTO: GIV BOATS
Insula Cailor, locul de basm de lângă Galați FOTO: GIV BOATS

Insula Cailor se află în apropiere de locul unde Prutul se varsă în Dunăre. Legenda spune că animalele au fost aduse în zonă în urmă cu peste 30 de ani de sătenii din Grindu. Pentru că nu aveau cu ce să-i hrănească iarna oamenii îi abandonau pe insulă. Sătenii nu i-au mai luat și, astfel, s-au sălbăticit pe insulă.

„A fost o secetă mare prin anii '80, iar localnicii din comuna Grindu nu au mai avut cu ce să-i hrănească. Sătenii traversau primăvara caii cu lotcile şi ii lăsau pe insula, ca apoi toamna târziu sa-i recupereze. Însă la un moment dat i-au abandonat acolo. Caii între timp s-au înmulțit și s-au sălbăticit. Scoarța de copac este alimentul lor pe timpul iernii, uneori chiar și vara, atunci când Dunărea este crescută și nu au parte de limba de nisip. În 2006 erau în jur de 10 cai pe insulă, iar acum ultima dată, anul trecut în decembrie, am numărat 49”, spune Viorel Ionuţ Gagu, un gălăţean care a renunţat la uniforma de poliţist ca să se dedice pasiunii sale pentru călătoriile pe Dunăre.  

Locul de poveste a devenit în ultimii ani o atracție turistică datorită lui Viorel. De trei ani de zile, din ambarcaţiunea lui, turiştii au ocazia să admire panorama oraşului Galaţi şi împrejurimile, să admire admira pelicani, egrete graţioase, cormorani sau păsări răpitoare, să fotografieze peisaje de vis şi să se bucure de clipe de linişte pe mijlocul apei. Principala atracție a turiștilor este, însă, Insula Cailor.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite