Campionul MMA acuzat că a răpit și bătut un bărbat este liber. Ce interdicție are Alin Chirilă

0
Publicat:

Alin Chirilă, campion european la arte marțiale mixte (MMA), este acuzat că a răpit un bărbat, l-a băgat cu forța în mașina personală și apoi l-a bătut timp de o oră, amenințându-l apoi cu moartea dacă va vorbi cu polițiștii.

Alin Chirilă FOTO arhivă Adevărul
Alin Chirilă FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Târgu Bujor (Galați) i-a plasat sub control judiciar în 29 aprilie 2024 pe campionul european MMA Alin Chirilă și pe fratele său.

Alin Chirilă fusese inițial arestat preventiv, iar apoi plasat în arest la domiciliu. Instanța a stabilit ca el să nu părăsească limita teritorială a județului Timiș, unde locuiește, decât cu acordul magistraților.

Campionul european la MMA este acuzat de comiterea a șase fapte penale: violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, amenințare, lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și influențare a declarațiilor.

Pe 22 decembrie 2023, Alin Chirilă și fratele său au dat buzna curtea unui localnic din comuna gălățeană Cavadinești și l-au atacat cu brutalitate. După ce l-au lovit cu pumnii și picioarele, l-au forțat să urce în mașina cu care veniseră și timp de o oră au continuat să îl bată, iar apoi l-au amenințat cu moartea ca să nu spună nimic la Poliție.  

„Cei doi ar fi pătruns, fără drept, în curtea imobilului bărbatului vizat, iar când acesta ar fi ieșit din casă, cel de 35 de ani l-ar fi agresat fizic, după care l-ar fi condus la autoturismul cu care s-au deplasat la această adresă și l-ar fi forțat să se așeze pe bancheta din spate, împotriva voinței celui agresat”, a precizat agentul șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Camerele de supraveghere din Cavadinești au surprins momentul în care bărbatul bătut este dat jos din mașină și obligat să se spele de sânge. „Nesatisfăcut de modalitatea în care s-a spălat, luptătorul l-a mai trimis încă o dată la acel loc să se spele”, spune procurorul Nicolae Cuzi. 

Îl bătea în timp ce conducea

Anchetatorii au stabilit că luptătorul MMA și fratele său și-au urmărit victima ore în șir, iar când au considerat că este momentul oportun, au intrat în curtea casei acestuia și l-au atacat. De amintit este că victima, un bărbat de 36 de ani, a fost bătut zeci de minute în mașina în care fusese obligat să urce de răpitorii săi.

Luptătorul MMA, deşi aflat la volan, periodic îi aplica lovituri cu palmele în zona urechii şi a nasului persoanei vătămate”, susține procurorul Nicolae Cuzi.

După ce l-au bătut măr, agresorii au abandonat victima pe marginea drumului, nu înainte să o amenințe cu moartea dacă va vorbi cu polițiștii.

Agresorul l-a dus la marginea unei păduri, unde i-a arătat un arbore, precizându-i persoanei vătămate că de respectivul copac va fi spânzurat”, continuă procurorul Nicolae Cuzi descrierea calvarului prin care a trecut gălățeanul de 36 de ani.

Potrivit unor surse judiciare, campionul mondial MMA și fratele său l-au bătut cu bestialitate pe bărbatul din Cavadinești ca să ajungă, de fapt, la un alt bărbat cu care erau în conflict.

Alin Chirilă și fratele său nu au recunoscut niciuna dintre acuzațiile care li se aduc.  

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite