Grădina Senzorială și Botanica Distractivă, două atracții care aduc natura mai aproape de români. Unde pot fi vizitate FOTO

0
Publicat:

Începând cu 1 mai 2024, la Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” din Galați, instituție în subordinea Consiliului Județean Galați, se redeschid pentru public două zone tematice: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă.

Aleea terapeutică le propune vizitatorilor o terapie de relaxare FOTO CMSN
Aleea terapeutică le propune vizitatorilor o terapie de relaxare FOTO CMSN

Grădina Senzorială este un spațiu inedit, care aduce natura mai aproape de vizitator. Pe o suprafață de 750 metri pătrați sunt amenajate mini-grădini verticale, alveole cu plante aromatice şi utile, precum şi o alee terapeutică – pe care publicul poate umbla... desculţ.

Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn. Vizitatorul desculţ pășește peste acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare prin simpla atingere a piciorului gol de elementele amintite.

Grădină senzorială de la Galați este practic unică în România, fiind singura Grădină Botanică din ţară unde publicul are parte de un asemenea loc, în care se îmbină grădinile verticale cu plantele aromatice şi aleea terapeutică. Vizitatorii experimentează astfel văzul, mirosul, gustul şi simţul tactil într-un mod inedit. 

Accesul publicului vizitator în cadrul Grădinii Senzoriale este inclus în preţul biletului de intrare la muzeu şi se face în timpul programului de vizitare al instituţiei.

Botanica Distractivă este situată lângă Grădina Senzorială și îşi propune stimularea interesului copiilor pentru cunoaşterea naturii. În cadrul acesteia sunt prezentate plante printr-o modalitate prietenoasă şi hazlie.

GALERIE FOTO GRĂDINA BOTANICĂ GALAȚI

Pe un spaţiu de 350 de metri pătrați al Grădinii Botanice au fost plantate aproximativ 1.000 de plante, majoritatea cu flori. Fiecare plantă este pusă în valoare printr-un panou informativ pe care scrie denumirea populară a sa, dar apare şi o reprezentare grafică a animalului sau păsării la care face referire denumirea populară. Astfel, lângă planta „gura leului" apare fotografia unui leu, lângă planta „creasta cocoşului", un cocoş şi aşa mai departe.

Proiectul îşi propune stimularea interesului copiilor pentru cunoaşterea naturii prin promovarea conceptului de comunicare a informaţiilor cu caracter interdisciplinar (din botanică şi zoologie).

Accesul publicului este inclus în biletul de intrare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite