Halul în care arată pontonul Elenei Udrea. Deși pare incredibil, funcționează la capacitate maximă VIDEO

0
Publicat:

Pontonul se află la intrarea pe Faleza Inferioară a Galațiului şi ar fi putut oferi o priveliște frumoasă. În realitate, imaginea pare a fi desprinsă dintr-un film horror. Cu toate acestea, în lipsa altui ponton, acesta funcționează la capacitate maximă.

Portul de ambarcațiuni a costat aproape un milion de de euro, investiție a Ministerului Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea. A fost inaugurat în 2009, însă din cauza unor erori de amplasament, nu a avut viață lungă. Practic locul a fost ales fără să se ia în calcul că este foarte expus ghețurilor și viiturilor. Astfel, în iarna lui 2012, pontonul a fost grav avariat. 

Sloiurile de gheaţă au smuls pilonii de susţinere, iar o treime din ponton a fost ruptă. Totodată, o parte din stâlpii de susţinere a portului s-au îndoit din cauza greutății gheții și au fost lăsați să putrezească în apă. De atunci, obiectivul a fost lăsat să deterioreze şi mai mult.

Pontonul de ambarcațiuni construit de Elena Udrea, la Galați FOTO: C. Mazilu
Pontonul de ambarcațiuni construit de Elena Udrea, la Galați FOTO: C. Mazilu

În prezent, pontonul are un administrator, doi marinari și este păzit de o firmă privată, care are contract cu Societatea edilitară Gospodărire Urbană.

La data inaugurării, portul de ambarcaţiuni avea o lungime de 202 metri, însă acum are doar 162 de metri. Asta înseamnă că 40 de metri au fost afectivi înghiţiţi de ape. Tot la început, pontonul avea o capacitate de 80 de locuri. În prezent, doar 30 de ambarcaţiuni mai pot fi acostate, în siguranță, în acest ponton.   

Deși arată jalnic, în lipsa altui ponton, proprietarii de ambarcaţiuni se încumetă să-şi ancoreze navele în acest port.  

Avem cerere foarte mare. În prezent, funcționează la capacitate maximă până în decembrie. Mai avem cerere pe care nu o putem onora, întrucât nu avem locuri. Nu mai este rentabil să reparăm acest ponton, susține Dragoș Magearu, directorul SC Gospodărire Urbană.

Pontonul va continua să funcționeze în starea actuală, până autoritățile locale vor construi un nou astfel de obiectiv. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite