Șpaga uriașă primită de un șef ANIF ca să ofere contracte cu dedicație unei firme

0
Publicat:

Sorin Dănăilă, director la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Galați, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită. El a primit șpagă ca să încheie contracte pentru lucrări de întreținere și reparații.

Directorul ANIF Galați este acuzat că a primit mită peste 134.000 de lei FOTO arhivă Adevărul
Directorul ANIF Galați este acuzat că a primit mită peste 134.000 de lei FOTO arhivă Adevărul

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție l-au trimis în judecată pe Sorin Dănăilă, director la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare - Filiala Teritorială Galați, pentru luare de mită și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Alături de acesta a ajuns în boxa acuzaților și C.I., administrator al SC Hidraconstruct Geovig SRL, pentru dare de mită, dar și firma amintită pentru comiterea aceleiași infracțiuni.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 19.05 - 30.09.2021, Sorin Dănăilă ar fi acceptat promisiunea unor foloase necuvenite și ar fi primit de la omul de afaceri C.I. suma totală de 134.821 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu.

„În schimbul foloaselor respective, inculpatul Sorin Dănăilă s-ar fi asigurat că Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare - Filiala Teritorială Galați a încheiat prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, cu SC Hidraconstruct Geovig SRL mai multe contracte de execuție lucrări de întreținere și reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare și ar fi aprobat la plată facturile aferente lucrărilor executate de SC Hidraconstruct Geovig SRL”, spun procurorii anticorupție.

De asemenea, Sorin Dănăilă i-ar fi transmis omului de afaceri informații care nu erau destinate publicității, cuprinse în documente întocmite în cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare în etapa de planificare/pregătire a achiziției publice.

Pentru „ajutorul” acordat în maniera amintită, Sorin Dănăilă ar fi primit suma totală de 134.821 lei, ce ar fi fost disimulată ca plată a unor raporturi comerciale licite, încheiate între două societăți comerciale controlate de cei doi inculpați.

Procurorii anticorupție au luat măsuri asigurătorii asupra unui imobil ce aparține directorului ANIF Galați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite