Imagini inedite cu arhiepiscopul Dunării de Jos în penitenciarul de maximă siguranță Galați. A ciocnit ouă roșii cu deținuții FOTO

0
Publicat:

În Duminica Paștelui, arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, a mers în vizită în celulele Penitenciarului Galați, pentru a le aduce tuturor bucuria Învierii, a-i binecuvânta, a ciocni cu aceştia ouă roşii şi pentru a le oferi daruri pascale.

ÎPS Casian Crăciun a vizitat deținuții FOTO: Arhiepiscopia Dunării de Jos
ÎPS Casian Crăciun a vizitat deținuții FOTO: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Duminica Învierii la Penitenciarul din Galaţi. Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit slujba Vecerniei speciale la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi.

La slujba săvârşită de ierarhul Dunării de Jos împreună cu preotul capelan Ovidiu Gafton în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din cadrul acestei instituţii de detenţie au participat polițiști de penitenciar şi mai mulţi deţinuţi din unitatea penitenciară din Galaţi.

„Cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a adresat un cald cuvânt părintesc persoanelor private de libertate prezente la acest moment de suflet, în care a vorbit despre redobândirea unei vieţi personale luminoase în penitenciar asemenea unei torţe pline de speranţă, de iertare şi comuniune cu cei dragi şi cu ceilalţi semeni. După tradiţie, Înaltpreasfinţia Sa a împărţit daruri pascale celor prezenţi, a ciocnit cu ei ouă roşii şi i-a întărit duhovniceşte în această mare zi a creştinătăţii”, a transmis Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. 

Programul a continuat cu vizitarea de către ÎPS Casian Crăciun a creştinilor în celulele penitenciarului, pentru a le aduce tuturor bucuria Învierii, a-i binecuvânta, a ciocni cu aceştia ouă roşii şi pentru a le oferi daruri pascale.

Această vizită face parte din programul tradiţional al chiriarhului locului din prima zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului.

În cadrul Penitenciarului Galaţi, din data de 16 ianuarie 2023, ierarhul locului a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică ce va fi aşezată sub ocrotirea „Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel”. Ulterior, pe 29 iunie 2023, au fost binecuvântate lucrările de zidire biserica de penitenciar.

4.300 de persoane vârstnice şi 2.300 de copii, care provin din peste 500 de familii nevoiaşe cu mai mult de trei copii, au primit în perioada pascală. din partea Arhiepiscopiei „Dunării de Jos” alimente, articole vestimentare şi încălţăminte în valoare de aproximativ 500.000 lei.  

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite