Chef Cătălin Scărlătescu va găti scrumbie, în Duminica Floriilor, pe Faleza Dunării din Galați

0
Publicat:

Chef Cătălin Scărlătescu vine la tradiționalul Festival al Scrumbiei din Duminica Floriilor, de la Galați, organizat pe Faleza Inferioară a Dunării. Îndrăgitul bucătar va face un show culinar, iar vedeta va fi scrumbia.

Chef Cătălin Scărlătescu va găti scrumbie  pe Faleza Dunării din Galați  FOTO: Arhivă Personală
Chef Cătălin Scărlătescu va găti scrumbie pe Faleza Dunării din Galați FOTO: Arhivă Personală

Festivalul Scrumbiei, eveniment tradițional care ajunge anul acesta la a 20-a ediție, are loc pe Faleza Dunării. Atracția festivalului vor fi concursul de „borş pescăresc” și, evident, spectacol culinar oferit de chef Cătălin Scărlătescu. Cunoscut pentru prezența sa în show-uri culinare precum „Masterchef”, „Chefi la cuțite” Cătălin Scărlătescu este unul dintre bucătarii de top din România.

„În perioada 26-28 aprilie 2024, vor fi concursuri, concerte și standuri cu produse alimentare, iar chef Cătălin Scărlătescu va oferi un spectacol culinar specific sărbătorii”, a anunțat Primăria Galați.

„Festivalul Scrumbiei Dunărene” debutează vineri, 26 aprilie. Pe faleză vor fi amenajate standuri cu pește, produse pescărești, preparate din pește proaspăt, produse alimentare, produse tradiționale etc.

Sâmbătă, 27 aprilie, va fi organizat un concurs gastronomic (specific pescăresc), se vor prepara diferite specialități din pește care vor fi jurizate și premiate, apoi oferite gălățenilor pentru degustare. Atmosfera și voia bună vor fi întreținute de trupa Mandinga.

Duminică, 28 aprilie, gălățenii vor participa la un concurs de borș pescăresc.  Juriul va degusta (juriza) și va acorda premiile pentru câștigători și diplome pentru toți participanții.

Chef Cătălin Scărlătescu, show culinar cu scrumbie

Vedeta festivalului este Chef Cătălin Scărlătescu, care are pregătit un show culinar cu scrumbie. La ora 17:30, cei care ajung pe faleză vor participa la un show organizat de grupul Mahala Rai Banda.

Pentru serviciile de organizare a evenimentului „Festivalul Scrumbiei Dunărene 2024”, Primăria Galați va plăti suma de 260.000 de lei (fără TVA) firmei PAF Media SRL, controlată de fiul lui Florin Pâslaru, fost deputat PSD.

Scrumbie la grătar, pe Faleza din Galați FOTO: C.Mazilu
Scrumbie la grătar, pe Faleza din Galați FOTO: C.Mazilu

În ultimii ani, înainte de pandemie, Festivalul Scrumbiei de la Galaţi se transformase mai degrabă în festivalul borşului de peşte. Din cauza apelor crescute ale Dunării, scrumbia era tot mai puţină, iar preţurile erau destul de piperate. 

Concurs de gătit borș pescăresc pe Faleza Dunării FOTO: C.Mazilu
Concurs de gătit borș pescăresc pe Faleza Dunării FOTO: C.Mazilu

A urmat pandemia şi doi ani la rând Festivalul Scrumbiei a fost „tras pe dreapta”. Din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, evenimentul nu s-a mai organizat. Festivalul Scrumbiei nu s-a organizat nici în anul 2022, deoarece nu s-a prezentat nimeni la licitație.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite