Ce a omis un polițist la suspendarea unui permis auto. Procesul-verbal de contravenție a fost anulat

0
Publicat:

O femeie din Galați s-a trezit cu permisul suspendat și cu o amendă usturătoare pentru că a oprit mașina într-o stație de autobuz. A scăpat însă de sancțiuni pentru că polițistul a omis un lucru esențial.

Polițistul i-a suspendat permisul șoferiței pentru 30 de zile și a amendat-o FOTO arhivă Adevărul
Polițistul i-a suspendat permisul șoferiței pentru 30 de zile și a amendat-o FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Galați a anulat parțial în 30 aprilie 2024 un proces-verbal de contravenție emis de un agent de poliție din Galați pe numele unei șoferițe, prin care acesteia îi fusese suspendat permisul pentru 30 de zile și fusese amendată cu 1.160 de lei.

Decizia instanței nu este definitivă.

Fapta de care este acuzată gălățeanca a avut loc pe 3 iunie 2023. Femeia a oprit mașina în fața unei farmacii de pe strada Piața Energiei din Galați, pentru a căuta pe telefonul mobil indicaţiile transmise de medicul de familie, care-i recomandase medicamente pentru insolaţia fiului ei.

În timp ce polițistul rutier îi verifica actele, șoferița a mutat mașina, justificându-și ulterior gestul prin faptul că a dorit să elibereze stația de autobuz unde staționase cu mașina.

Femeia a susținut în instanță că în locul respectiv nu era interzisă oprirea prin niciun indicator şi prin niciun marcaj rutier. Și-a amintit că în faţa sa a oprit o maşină de poliţie, iar un agent a legitimat-o pe motiv că ar fi oprit autoturismul în staţia de autobuz.

Judecătorul care a instrumentat cazul a respins susținerile femeii, dar nu a putut trece peste o greșeală făcută de agentul rutier.

La dosar a fost depusă înregistrarea video realizată cu body cam-ul (minicameră video atașată de uniforma polițistului), iar din cuprinsul acesteia nu a reieșit cu certitudine dacă polițistul i-a dat indicaţii exprese șoferiței să rămână cu autoturismul în locul iniţial în care aceasta a fost surprinsă de echipajul de poliţie.

„Instanța constată că din probatoriul existent la dosarul cauzei nu rezultă fără dubiu că petenta ar fi săvârșit cea de-a doua contravenție reținută în sarcina sa, câtă vreme susţinerile agentului constatator nu sunt suficiente pentru reţinerea cu titlu de certitudine a săvârşirii sale”, a stabilit judecătorul care a instrumentat cazul.

Cea de-a doua contravenție pe care ar fi comis-o șoferița era nerespectarea indicațiilor polițistului, iar instanța a exonerat-o pe aceasta de plata parțială a amenzii, respectiv 725 de lei, și de sancțiunea suspendării permisului de conducere.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite