Reacţia Arhiepiscopiei Romano-Catolice după ce ÎPS Teodosie a spus că „este păcat să te rogi la o biserică catolică“

Reacţia Arhiepiscopiei Romano-Catolice după ce ÎPS Teodosie a spus că „este păcat să te rogi la o biserică catolică“

Tarciziu Şerban, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, sancţionează vorbele lui IPS Teodosie, care a spus la un post de radio că „este păcat să te rogi la o biserică catolică“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ne surprinde în mod neplăcut declaraţia ÎPS Teodosie de la Constanţa, că ar fi păcat pentru un ortodox să intre şi să se roage într-o biserică catolică, cunoscută fiind situaţia specială din Occident.
 
Peste tot în Europa, Biserica Catolică a întins o mână de ajutor Bisericilor Ortodoxe şi îndeosebi Bisericii Ortodoxe Române, oferindu-le spaţii necesare celebrărilor, în bisericile catolice.
 
Cu ocazia vizitei Papei Francisc în România de anul trecut, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a recunoscut acest fapt şi şi-a manifestat recunoştinţa“, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice.
 
IPS Teodosie a spus într-o emisiune a radioului Arhiepiscopiei Tomisului că este păcat să mergi să te rogi la o biserică catolică. Un ascultător care locuieşte în Anglia a întrebat dacă este păcat că merge la biserică catolică, în contextul în care în zona lui nu sunt biserici ortodoxe. Răspunsul ierarhului constănţean a fost unul tranşant: „E mare păcat”, i-a răspuns IPS Teodosie. „Duceţi-vă la o biserică greacă ortodoxă“, a completat ierarhul Tomisului. 
    

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările