ÎPS Teodosie, declaraţie controversată: „E mare păcat să mergi la o biserică catolică“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slujba de Înviere oficiată de ÎPS Teodosie la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel în Constanţa FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Slujba de Înviere oficiată de ÎPS Teodosie la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel în Constanţa FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

IPS Teodosie a spus într-o emisiune a radioului Arhiepiscopiei Tomisului că este păcat să mergi să te rogi la o biserică catolică.

Un ascultător care locuieşte în Anglia a întrebat dacă este păcat că merge la biserică catolică, în contextul în care în zona lui nu sunt biserici ortodoxe. Răspunsul ierarhului constănţean a fost unul tranşant: „E mare păcat”, i-a răspuns IPS Teodosie. „Duceţi-vă la o biserică greacă ortodoxă“, a completat ierarhul Tomisului. 

Întrebat de reporterii „Dobrogea Live” cum vede această declaraţie, monseniorul Ieronim Iacob, preot paroh al bisericii Sfântul Anton de Padova din Constanţa şi purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei pentru Vicariatul de Dobrogea, a declarat că până în prezent nu au fost probleme interconfesionale la Constanţa.

„Fără să vorbesc în numele Arhiepiscopiei de la Bucureşti, ci în nume personal, cunosc această abordare mai tranşantă a IPS Teodosie, dar, la întâlnirile dintre noi îşi nuanţează discursul, şi, ca atare, niciodată nu au fost probleme interconfesionale la Constanţa”.

În Italia, spre exemplu, autorităţile au pus la dispoziţia  ortodocşilor lăcaşurile de cult catolice situate în zone unde nu mai erau catolici. În acest fel, italienii au susţinut fluxul de emigranţi creştini. Românii din Italia îi acuză pe preoţii ortodocşi din Italia se ocupă cu „traficul de alcool, de ţigări, cu traficul de influenţă, fac botezuri şi sfinţesc maşini. Cam asta fac preoţii. Stau cu mâna întinsă şi-şi organizează parohia. Mi se rupe sufletul când văd oameni care îşi dau ultimul bănuţ la biserică“, a mărturisit un român din Italia pentru Adevărul.

    

Vă mai recomandăm:

Povestea românului care a revoluţionat iconografia creştină. Descoperirea uluitoare despre poziţia în care erau crucificaţi oamenii acum 2.000 de ani

A fost sau nu Maria Magdalena iubita lui Iisus Hristos? Cine era femeia din care Mântuitorul a scos şapte demoni

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite