Trei alimente-minune care aduc fericirea. Cum reuşeşte avocado să echilibreze sistemul nervos în momentele critice

Trei alimente-minune care aduc fericirea. Cum reuşeşte avocado să echilibreze sistemul nervos în momentele critice

Mâncând sănătos putem scăpa de stres FOTO Adevărul

Oboseala, lipsa de energie, irascibilitatea sau tulburările de somn pot deveni o amintire, dacă suntem atenţi la ceea ce mâncăm. O dietă echilibrată alungă stresul permanent şi stările nervoase, dându-ne puterea de care avem nevoie pentru a depăşi problemele de zi cu zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citricele ocupă un loc fruntaş în categoria alimentelor care aduc starea de bine, pentru că abundă în vitamina C.

Aceasta reduce nivelul hormonilor stresului (adrenalină şi cortizol) şi contribuie la întărirea sistemului imunitar. Nivelurile ridicate de potasiu şi magneziu au efecte benefice asupra creierului şi sistemului nervos, luptând împotriva stresului şi a depresiei.

Grapefruitul este un detoxifiant puternic care ajută organismul să scape de microbii dăunători şi contribuie la întărirea sistemului imunitar împotriva altor atacuri. De asemenea, grapefruitul stimulează refacerea ţesuturilor şi împiedică dezvoltarea tumorilor.

Citricele, detoxifiant natural

“Grapefruitul este un detoxifiant natural care acţionează asupra sistemului digestiv şi a ficatului. Acţiunea sa de detoxifiere se combină în mod armonios cu un efect puternic de oprire a dezvoltării bacteriilor, ciupercilor, paraziţilor şi virusurilor. Grapefruitul mai conţine substanţe fitochimice protectoare care îmbunătăţesc imunitatea şi stimulează vindecarea rănilor.

Printre cele mai importante beneficii ale sale, amintim doar câteva: este util în prevenirea şi tratamentul bolilor de inimă şi arteriale şi al pietrelor la vezica biliară, e un stimulent excelent al digestiei şi al eliminării reziduurilor; un stimulent al metabolismului grăsimilor şi foarte util pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Specialiştii spun că grapefruitul este un excelent remediu antistres şi este un ingredient cheie al producţiei de serotonină, care este cunoscută ca fiind „hormonul fericirii”.

Banala nucă, bogată în săruri de potasiu

Banala nucă care proprietăţi miraculoase şi face numai minuni în organismul nostru. Conţine un complex de vitamine, grăsimi şi proteine, astfel încât consumul lor previne îngroşarea arterelor, bolile de inimă şi producerea unui atac vascular cerebral. Mai mult, este un înlocuitor perfect al cărnii!

Nucile au fost, încă din timpuri străvechi asociate cu intelectualii, deoarece forma lor seamănă cu cea a creierului. Calităţile sale ajută la păstrarea unei sănătăţi optime.

“Miezul de nucă conţine într-o proporţie mare grăsimi (63%), în special omega 3 şi sunt totodată bogaţi în proteine. Nucile au de asemenea un conţinut bogat în săruri de potasiu, fosfor, calciu, săruri de sodiu, fier, magneziu, cupru. Nucile sunt bogate in vitamina E, dar conţin într-o proporţie mai mică şi vitaminele A, B1, B2, B3, C şi F. Nucile conţin, de asemenea, antioxidanţi preţioşi pentru organism”, spune specialistul.

Avocado echilibrează sistemul nervos

Avocado este un puternic aliment antistres, care conţine 14 minerale utile pentru reglarea funcţiilor organismului. Fierul şi cuprul sunt eficiente în prevenirea anemiei, o cauză frecventă a oboselii. Singurul fruct care conţine grăsimi, avocado este alimentul cu proprietăţi miraculoase. Devenit popular şi la noi, cremos, cu un gust aparte, avocado este denumit şi untul vegetal sau untul zeilor.

Este apreciat pentru virtuţile hidratante şi face minuni în organism tratând şi prevenind anemia, bolile de inimă şi cancerul. Avocado întăreşte sistemul imunitar şi îl echilibrează pe cel nervos. Avocado este unul dintre puţinele fructe cu un conţinut ridicat de proteine. Un fruct conţine 4 grame de proteine, o cantitate ridicată în comparatie cu multe alte fructe. De asemenea, proteinele sunt cele esenţiale şi de înaltă calitate, care se digera mult mai uşor şi hrănesc muşchii.

Vă recomandăm şi:

4 alimente-medicament pentru lipsa gravă de magneziu. Cum semnalizează organismul carenţa substanţei esenţiale

Top 5 cele mai benefice sucuri de legume. Care este combinaţia-elixir capabilă să energizeze organismul în 15 minute

Planta care ne scuteşte de cardiolog. Cum se poate transforma păducelul din aliat fidel în duşman feroce al inimii bolnave

Planta-minune care tratează depresia şi scade colesterolul. Ce alte miracole pentru sănătate mai produce „regina florilor“ - sfaturile medicilor

Ceaiul de tei, un excelent medicament, poate deveni toxic. De ce este interzis bebeluşilor, gravidelor şi şoferilor şi cum se prepară corect - explicaţiile medicilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările