Trucuri pentru a menţine alimentele proaspete

Trucuri pentru a
menţine alimentele proaspete

Fructele trebuie separate de legume, o parte din primele fiind predispuse spre o deteriorare mai rapidă. FOTO: Arhivă Adevărul

Posibilitatea de a ţine într-o stare cât mai bună şi de a menţine prospeţimea variază de la un produs alimentar la altul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fructele şi legumele sunt alimente a căror perioadă de consum este foarte scurtă din momentul în sunt recoltate. De asemenea, un produs prezent în majoritatea gospodăriilor este cafeaua ceea ce ne face să prezentăm sfaturi şi pentru a reuşi să păstrăm prospeţimea şi aroma sa.

Printre cele mai cunoscute sfaturi tradiţionale privind asigurarea unei perioade cât mai lungi de prospeţime pentru produsele alimentare putem aminti:

1.Pentru a feri fructele sau legumele de putrezire, în vasul în care stau, este indicat să punem printre ele doi-trei căţei de usturoi.

2.Puneţi alimentele în vase ferite de razele directe ale soarelui.

3.Păstrarea fructelor şi alimentelor în pungile de plastic perforate sunt bune pentru că permit ca acestea ia aer.

4.Încercaţi să puneţi separat fructele de legume.

5.Trebuie ţinut cont de temperatura de păstrare a fiecărui aliment

6.Cafeaua îşi intensifică aroma imediat după măcinare. Prin urmare, în borcanul unde o păstraţi puneţi puţină sare pe fund pentru a menţine aroma

7.Cafeaua dobândeşte o aromă mai intensă dacă în pulberea măcinată amestecăm o bucăţică de ciocolată înainte de a fi pusă cafeaua în apa fierbinte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: