Roger Waters, cofondator al Pink Floyd, a refuzat o sumă de bani de la Mark Zuckerberg pe care-l descrie drept „unul dintre cei mai puternici idioţi din lume” | facebook

Roger Waters, cofondator al Pink Floyd, a refuzat o sumă de bani de la Mark Zuckerberg pe care-l descrie drept „unul dintre cei mai puternici idioţi din lume”

Roger Waters, unul dintre membri fondatori ai trupei rock Pink Floyd, spune că a refuzat o sumă „uriaşă” de bani de la Facebook. Compania voia să folosească melodia „Another Brick in the Wall Part 2” pentru o reclamă pe Instagram. Artistul a reacţionat şi l-a numit pe Zuckerberg „unul dintre cei mai puternici idioţi din lume”.

Luminiţa Dobrescu: „Eurovision 2021, amprenta societăţii bolnave şi agresive în care trăim“. Ce solistă ar fi trimis în Olanda

Luminiţa Dobrescu: „Eurovision 2021, amprenta societăţii bolnave şi agresive în care trăim“. Ce solistă ar fi trimis în Olanda

Luminiţa Dobrescu, prima câştigătoare a concursului ”Cerbul de Aur” din România, a făcut o cronică a competiţiei cântecului european de anul acesta. Celebra artistă locuieşte în Italia şi, în opinia sa, Elveţia şi Franţa s-au prezentat cum se cuvine, în rest, multe concurente s-au îmbrăcat în costume de baie cu sclipici, iar reprezentanta noastră, Roxen, fără experienţă, a falsat.

O artistă din Coreea de Sud a câştigat finala la pian a concursului George Enescu

O artistă din Coreea de Sud a câştigat finala la pian a concursului George Enescu

Pianista Yeon-Min Park din Coreea de Sud a câştigat a câştigat Premiul I al Secţiunii de Pian la sfârşitul unei finale în care a interpretat Concertul nr. 3 în re minor pentru pian şi orchestră op. 30 de Rahmaninov, acompaniat de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului John Axelrod. Ea a primit din partea juriului şi o Menţiune specială pentru cea mai bună interpretare unei sonate enesciene în Semifinală.

Am lămurit clar ideea că orice intenţie de a stabili lideri unici de ierarhie, conducători supremi de categorie sau orice frază care începe cu „cel mai bun“, „cel mai mare“ sau alte superlative fără sens ţine de nesiguranţa celui care mai degrabă vrea să aduleze, are nevoie de supremaţia unui idol, pierzând atenţia de la esenţial.

acum 2 luni · comentarii (4)

Deşi facem parte dintr-o generaţie care a prins şi era analogică şi revoluţia digitală, învăţând astfel să căutăm unde trebuie, fără să credem că totul ni se cuvine şi ne aşteaptă de-a gata, ne e destul de greu să ajungem la unele adevăruri, în pofida documentării acestora, pentru că sursele se înmulţesc odată cu numărul pasionaţilor implicaţi.

acum 2 ani · comentarii (1)

N-am mai văzut atâta şoc şi groază de la referendumul Brexit. Când, a doua zi după vot, cea mai căutată sintagmă pe Google, în Marea Britanie, a fost „What is Brexit”. Prestaţia Madonnei la Eurovision nu e nimic altceva decât ceea ce trebuia să fie. Acuzele, scuzele şi argumentele post-show sunt doar pentru cei naivi. O spun din postura de jurnalist care a participat la mai multe ediţii internaţionale ale concursului.

acum 2 ani · comentarii (17)

Mi-am tot propus să ajung la unul dintre concertele din Stagiunea de jazz de la ARCUB, iar de când curatorul acesteia a devenit Cristian Soleanu, din stagiunii 2018-2019, pot spune că mi-am notat datele în fiecare lună, pentru a depăşi abstractul informărilor de presă, like-urilor pe Facebook şi a tuturor celorlalte forme de participare virtuală la aceste evenimente.

acum 2 ani · comentarii (0)

Să analizezi 50 de ani de muzică, să explici rolul unei trupe care reprezintă tot ce poate fi mai bun, mai tehnic, mai estetic şi mai masiv în muzica secolului XX, cu o extensie foarte influentă în secolul XXI, să încerci să povesteşti drumul de la prima apariţie la primul album apoi întregul catalog atins de geniu, ar însemna sute de pagini consistente, scrise după sute de ore de documentare şi audiţii.

acum 3 ani · comentarii (1)

La prima vedere, cântăreţii sunt (doar?) nişte oameni frumos îmbrăcaţi (uneori ciudat îmbrăcaţi) care se distrează toată ziua şi au parte de (prea multă) atenţie. „Ce-o fi greu în a cânta pe scenă?“, se întreabă unii. „Ce legătură au Andre şi Şatra Benz şi Voltaj cu antreprenoriatul?“, se miră alţii.

acum 4 ani · comentarii (4)

Fiecare lecţie în viaţă ne este dată în funcţie de ceea ce avem ascuns adânc în noi. Dumnezeu lucrează cu materialul clientului, or, dacă acesta este catifea, o jachetă iese într-un fel, dacă e din tafta, alt fel, dacă e mătase, alt fel, iar dacă este din pânză de sac, într-un cu totul şi cu totul alt fel. Am avut şansa să cunosc de-a lungul timpului, graţie profesiei, oameni şi Oameni, artişti şi Artişti.

acum 4 ani · comentarii (1)

Weekend-ul trecut a avut loc a şasea ediţie a festivalului de muzică jazz din Paloznak, Ungaria. Locaţia perfectă pe malul lacului Balaton şi artiştii de renume au făcut ca să mă întorc a doua oară cu zâmbetul pe buze de la acest festival. Este un festival micuţ, intim, cochet, cu mâncare foarte bună şi un vin alb excelent din zona lacului. Muzica este doar un plus care te aduce mai aproape de starea ideală.

acum 4 ani · comentarii (0)

De vreo două decenii încoace pop-ul deţine titlul pentru „Cel mai inovator gen muzical”. Muzica electronică nu stă nici ea degeaba – doar anul acesta a adus primul premiu Grammy grupului dance The Chainsmokers (băieţii ăia care-ţi suprasaturează urechile cu muzica lor de fiecare dată când deschizi radioul). Iar hip-hop-ul este mai cameleonic ca niciodată!

acum 4 ani · comentarii (0)
Modifică Setările