Muzică
Articol publicitar

Coca-Cola oferă experienţe VIP la festivalurile europene ale verii

Coca-Cola oferă experienţe VIP la festivalurile europene ale verii

Vrei să mergi la Neversea, Electric Castle sau Untold? Vara aceasta, Coca-Cola îţi dă invitaţii la cele mai mari festivaluri din ţară, iar prin intermediul unor parteneriate internaţionale, îţi oferă  experienţe complete şi la câteva dintre cele mai cunoscute festivaluri europene: Tomorrowland în Belgia, Lollapalooza în Germania, precum şi Coca-Cola Music Experience în Spania.

Ce se mănâncă la Neversea

Ce se mănâncă la Neversea

Mai sunt mai puţin de două săptămâni până la cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, Neversea. În perioada 7-10 iulie, Constanţa va fi gazda celei de-a patra ediţii a festivalului Neversea. Atunci, sute de mii de persoane sunt aşteptate să asculte cea mai bună muzică, să se distreze şi să trăiască noi şi noi experienţe.

Anunţul organizatorilor Eurovision, după ce a fost stabilit că Ucraina nu poate găzdui următoarea ediţie a concursului muzical european

Anunţul organizatorilor Eurovision, după ce a fost stabilit că Ucraina nu poate găzdui următoarea ediţie a concursului muzical european

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a comunicat, joi, că îşi menţin hotărârea conform căreia Ucraina nu poate găzdui următoarea ediţie Eurovision, în situaţia în care autorităţile ucrainene au solicitat schimbarea deciziei ca următoarea ediţie a concursului muzical să aibă loc în altă ţară, relatează The Guardian.

Queen ne-au arătat ce înseamnă un show, un solist paroxistic, dar înainte de toate au întărit ideea că muzica stă în compoziţie şi interpretare. Acela e nucleul fără de care nimic nu străluceşte. Iar capodopera cu titlu inspirat din filmul fraţilor Marx (primul fără Zeppo) dă dimensiunea creativă a anilor ’70 precum şi unul dintre cele mai clare exemple de corp muzical format într-un mod unic, providenţial, irepetabil.

acum 6 luni · comentarii (7)

Pentru mine, Enescu 2021 n-a început cu Rapsodiile lui Enescu, lucrări de tinereţe ale patronului spiritual al Festivalului şi totodată printre cele mai celebre, dirijate anul acesta de Paavo Järvi cu Filarmonica bucureşteană şi de Sir Simon Rattle cu London Symphony Orchestra.

acum 10 luni · comentarii (1)

Am lămurit clar ideea că orice intenţie de a stabili lideri unici de ierarhie, conducători supremi de categorie sau orice frază care începe cu „cel mai bun“, „cel mai mare“ sau alte superlative fără sens ţine de nesiguranţa celui care mai degrabă vrea să aduleze, are nevoie de supremaţia unui idol, pierzând atenţia de la esenţial.

acum 1 an · comentarii (4)

Deşi facem parte dintr-o generaţie care a prins şi era analogică şi revoluţia digitală, învăţând astfel să căutăm unde trebuie, fără să credem că totul ni se cuvine şi ne aşteaptă de-a gata, ne e destul de greu să ajungem la unele adevăruri, în pofida documentării acestora, pentru că sursele se înmulţesc odată cu numărul pasionaţilor implicaţi.

acum 3 ani · comentarii (1)

N-am mai văzut atâta şoc şi groază de la referendumul Brexit. Când, a doua zi după vot, cea mai căutată sintagmă pe Google, în Marea Britanie, a fost „What is Brexit”. Prestaţia Madonnei la Eurovision nu e nimic altceva decât ceea ce trebuia să fie. Acuzele, scuzele şi argumentele post-show sunt doar pentru cei naivi. O spun din postura de jurnalist care a participat la mai multe ediţii internaţionale ale concursului.

acum 3 ani · comentarii (17)

Mi-am tot propus să ajung la unul dintre concertele din Stagiunea de jazz de la ARCUB, iar de când curatorul acesteia a devenit Cristian Soleanu, din stagiunii 2018-2019, pot spune că mi-am notat datele în fiecare lună, pentru a depăşi abstractul informărilor de presă, like-urilor pe Facebook şi a tuturor celorlalte forme de participare virtuală la aceste evenimente.

acum 3 ani · comentarii (0)

Să analizezi 50 de ani de muzică, să explici rolul unei trupe care reprezintă tot ce poate fi mai bun, mai tehnic, mai estetic şi mai masiv în muzica secolului XX, cu o extensie foarte influentă în secolul XXI, să încerci să povesteşti drumul de la prima apariţie la primul album apoi întregul catalog atins de geniu, ar însemna sute de pagini consistente, scrise după sute de ore de documentare şi audiţii.

acum 4 ani · comentarii (1)
Postari Recente
Modifică Setările