Ciorbea, Negoiţă, Videanu... Topul potentaţilor datori vânduţi la Bugetul statului 35

Persoanele fizice au cumulat datorii uriaşe către stat în ultimii cinci, cea mai mare parte dintre acestea fiind generate de taxele neplătite în contul impozitului pe venit. Printre acestea se numără însă şi persoane cu nume sonore, foarte cunoscute publicului larg datorită funcţiilor deţinute ori a faptelor pentru care au fost cercetate penal: Victor Ciorbea, Robert Negoiţă, Adriean Videanu, Marian Vanghelie sau Dorin Cocoş

Ciorbea, Negoiţă, Videanu... Topul potentaţilor datori vânduţi la Bugetul statului Vezi comentarii 35
Elena Udrea

Primul insolvent pe persoană fizică din România: Un afacerist condamnat la 20 de ani de închisoare în ţeapa imobiliară „Vectra”

Primul insolvent pe persoană fizică din România: Un afacerist condamnat la 20 de ani de închisoare în ţeapa imobiliară „Vectra”

Primul caz de insolvenţă a unei persoane fizice a fost publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, a anunţat Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Persoana în cauză este Adrian Roşu, un cunoscut afacerist dezvoltator imobiliar, care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în dosarul „Vectra”.

Olguţa Vasilescu promite subvenţii de sute de milioane de lei lunar pentru angajarea celor fără un loc de muncă

Olguţa Vasilescu promite subvenţii de sute de milioane de lei lunar pentru angajarea celor fără un loc de muncă

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat marţi seară că angajatorii care vor încadra şomeri, absolvenţi, tineri marginalizaţi şi persoane cu handicap vor primi subvenţii de 2.250 lei în fiecare lună, astfel urmând să fie redus urgent deficitul forţei de muncă. Potrivit datelor INS, în 2017 existau mai mult de 280.000 de persoane apte de muncă.

Semnal de alarmă: Totul despre titlurile de stat de tip „Tezaur” cu dobândă fixă de 5% pe an

Semnal de alarmă: Totul despre titlurile de stat de tip „Tezaur” cu dobândă fixă de 5% pe an

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Florin Cîţu, spune că guvernarea PSD împinge România către o nouă criză şi avertizează în legătură cu titlurile de stat destinate populaţiei puse în vânzare de Ministerul Finanţelor. „Preţurile cresc, dobânzile cresc, şomajul va creşte, economia va scădea. Este acesta contextul în care să blocaţi 5 ani de zile bani în buzunarele lui Dragnea şi Vîlcov?”, transmite Cîţu.

Creşterea economică din România şi Europa de Est, ameninţată de lipsa specialiştilor

Creşterea economică din România şi Europa de
Est, ameninţată de lipsa specialiştilor

Europa de Est cunoaşte o perioadă fără precedent de dezvoltare economică. Trei ţări fost comuniste, Cehia, România şi Polonia, se bucură de creştere economică rapidă, şomaj scăzut şi inflaţie scăzută. Economia României a crescut cu 5,7% faţă de anul precedent, Republica Cehă cu 4,7% şi Polonia cu 4,4%. Prin comparaţie, media UE a înregistrat o creştere de 2,4% în aceeaşi perioadă.

Organizaţiile patronale din turism cer măsuri urgente pentru reducerea efectelor deficitului de personal asupra industriei

Organizaţiile patronale din turism cer măsuri urgente pentru reducerea efectelor deficitului de personal asupra industriei

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) solicită autorităţilor să ia măsuri urgente care să limiteze impactul negativ puternic al deficitului de forţă de muncă în turism.

România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană la o întrerupere masivă pe termen lung a aprovizionării cu gaze naturale prin Ucraina, iar noi nu am scos o silabă despre cum vom fi afectaţi după construcţia Nord Stream 2.

Conflictele comerciale sunt în centrul agendei publice internaţionale, ducând în penumbră, ai zice, conflicte militare şi alte rele. Ruptura între Administraţia Trump şi aliaţi la reuniunea G-7 este grăitoare în acest sens. Asistăm la o erodare a multilateralismului în relaţiile comerciale internaţionale (vezi şi textul meu „Ordinea mondială încotro?“).

acum 2 zile · comentarii (7)

Este clar că avem o problemă atunci când domnia legii şi interesul naţional nu mai contează dacă cineva care vrea să facă afaceri în ţara asta trebuie să ajungă la marele jupân în birou pentru a-l face să înţeleagă rostul unei investiţii de zeci de miliarde de euro.

acum 3 zile · comentarii (14)

INTERVIU / Piesele de puzzle ale politicii europene se reconfigurează chiar sub ochii noştri. Anticipând schimbările fundamentale care se vor produce în economiile ţărilor din UE, statele membre implicate în construcţia de proiecte de infrastructură energetică încearcă să obţină o poziţie cât mai avantajoasă în perspectiva perioadei de tranziţie ce se va finaliza cu decarbonizarea economiilor.

acum 6 zile · comentarii (1)

Iată-ne la jumătate de an. Un an care se presupunea, ba chiar se dorea - dacă nu cumva încă „se doreşte” - a fi unul „de glorie”. Pe de o parte, pentru că trebuia să sărbătorim Centenarul României. Pe de altă parte, pentru că, după trei ani de creştere continuă - record european privind viteza de creştere, România trebuia să fi acumulat destulă energie pentru a-şi transforma creşterea în dezvoltare economică.

acum 7 zile · comentarii (8)

Punctul de start al lui N. Barr atunci când vorbeşte despre statul bunăstării (welfare state), este cum putem maximiza utilitatea umană, luând în calcul gusturile lor, tehnologia actuală şi resursele limitate. În acest scop, sunt economii de prim rang şi economii de rang secund (second-best).

acum 7 zile · comentarii (3)

Proiectul de lege privind operaţiunile de producţie la mare adâncime a gazelor din Marea Neagră este departe de a fi lămurit. La ultima şedinţă a Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, actul normativ a suferit două modificări esenţiale. Schimbările aduse fac ca România să rişte să-şi alunge investitorii şi să dea cu piciorul unui proiect care ar aduce la buget zeci de miliarde de euro.

acum 8 zile · comentarii (5)

Cadrul fiscal de care depind producătorii din Marea Neagră să îşi fundamenteze decizia de investiţie este sub un mare semn de incertitudine. Negocierile dintre statul român şi cei de la Exxon, Black Sea Oil&Gas, Romgaz, LukOil şi OMV Petrom privind reglementările Legii Offshore au ajuns într-un impas. Cum s-a întâmplat acest lucru şi de ce este important ca părţile să lămurească toate aceste aspecte până la 30 iunie?

acum 16 zile · comentarii (4)

În loc să stimuleze investiţiile şi să urmărească eficienţa sistemului energetic, ANRE pregăteşte o pomană electorală înainte de alegerile din 2019. Reducerea ratei rentabilităţii pentru distribuitorii de gaze naturale şi de energie electrică va avea ca efect scăderea preţului la consumatorul final. Problema este că vom plăti mai puţini bani pentru un produs mai ieftin şi la fel de prost, dacă nu chiar mai prost.

acum 23 zile · comentarii (5)

Au intrat sau n-au intrat banii în timpul guvernului tehnocrat? În urma lansării raportului SAR pe anul 2018 şi a popularizării tabelului de mai jos de către fostul PM Dacian Cioloş, s-a redeschis subiectul „Guvernului 0“ şi a grelei moşteniri a guvernului tehnocrat în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, blocajele administrative şi, în general, gestionarea acestui sector. Să clarificăm.

acum 27 zile · comentarii (55)

Pentru guvernanţii români este mai comod să băltească în cartierul rău-famat al Uniunii Europene format din statele anti-europene decât să îşi dorească să ne mute în clubul select al zonei euro. La cum se mişcă lucrurile în România, moneda unică începe să devină un vis interzis. De ce este o veste proastă pentru noi acest lucru?

acum 28 zile · comentarii (18)

Parlamentarii Puterii pregătesc o nouă schemă atrăgătoare pentru marii actori de pe piaţa energiei electrice produsă din surse regenerabile. Ultima schemă, însă, a avut darul de a le încărca clienţilor finali preţul facturii şi de a-i ajuta pe producători şi furnizori să obţină profituri nesperate în România, într-o ţară săracă, unde în multe zone avem aceeaşi infrastructură de pe vremea comunismului.

acum 29 zile · comentarii (11)

În data de 15 mai 2018 a avut loc în Senat, dezbaterea amendamentelor pe legea gazelor, ocazie cu care s-a propus eliminarea Ministerului Energiei ca instituţie care exercita calitatea de concedent pentru serviciul public de distribuţie a gazelor naturale şi numirea în calitate de autoritate concedentă a autorităţilor administraţiei publice locale din unităţile administrativ teritoriale, asocieri ale acestora sau a Consiliului Judeţean.

luna trecuta · comentarii (1)

Comisarul european pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Elżbieta Bieńkowska, a criticat statele europene, printre care şi România, care n-au impus obligativitatea de a retrage de pe piaţă automobilele poluante implicate în scandalul Dieselgate. Viitorul Uniunii Europene este unul al economiei verzi, unde serviciile oferite de companii mari, precum Uber sau Airbnb, vor înlocui, treptat, afacerile clasice.

luna trecuta · comentarii (3)

Suntem într-un moment de cumpănă fiscală în ceea ce priveşte Pilonul II de Pensii. Desigur, trebuie să analizăm cu maximă atenţie tot ceea este prezent în spaţiul public zilele acestea şi să avem puterea necesară de a distinge între mesajele care contează cu adevărat; folosesc persoana întâi plural nu din raţiuni empatice, ci pentru simplul fapt că sunt în aceeaşi situaţie ca majoritatea românilor contributori la Pilonul II de pensii.

luna trecuta · comentarii (8)
Postari Recente