Potrivit datelor furnizate de Inspecţia Muncii, în luna martie 2020, în registrul general de evidenţă a salariaţilor erau înregistrate 50.577 de contracte individuale de muncă cu clauză de telemuncă, în luna decembrie a aceluiaşi an erau înregistrate 383.300, iar în luna martie 2021 sunt 394.415 de astfel de contracte de muncă.

acum 8 zile · comentarii (1)

Pentru autorităţile de reglementare există preocupări serioase legate de riscurile cu care cei care cumpără criptomonede se confruntă: noua tulpină Covid-19 care poate aduce schimbări pe piaţa de tranzacţionare, o frică de recesiune globală, inflaţia în creştere şi percepţia din ce în ce mai negativă pentru politica monetară contemporană, sunt doar câteva din provocările secolului.

acum 16 zile · comentarii (25)

Ştirea zilei despre neputinţa României: Comisia Europeană nu e de acord cu proiectul propus de România în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru racordarea la reţelele de gaze naturale a sute de localităţi, aşa cum a anunţat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban. Acesta este al doilea mare proiect respins de Comisie, după cel legat de refacerea sistemului de irigaţii.

acum 20 zile · comentarii (21)

Să vrei să-i ocoleşti pe cei de la firma de recrutare sau pe cei de la HR, dacă se poate, şi să discuţi direct cu angajatorul final, cu cel care ia decizia, e cât se poate de logic şi de normal. Pentru că orice filtru în plus îţi scade şansele, desigur. Dar când treci la acţiune, ar fi bine să te asiguri că ştii bine care sunt mecanismele acelei de recrutări şi să faci o analiză SWOT temeinică, dacă chiar te interesează jobul respectiv.

luna trecuta · comentarii (24)

Elevii care se pregătesc pentru susţinerea examenului de Bacalaureat anul aceasta au o nouă direcţie de sprijin de la Digital Nation. GATA DE BAC este platforma de meditaţii online unde elevii de clasa a 12-a se pot pregăti într-un mod antrenant pentru examen, alături de profesori de specialitate.

acum 2 luni · comentarii (0)

Până de curând, ideile celor puţini care gândesc mult apăreau în cărţi şi reviste. Care, oadtă ieşite din tipografie, nu mai puteau să fie schimbate, nu exista pe atunci opţiunea edit. Apoi a apărut Internetul, pe urmă Facebookul, şi ideile celor puţini care gândesc mult au ajuns şi la cei care nu au citit vreodată o carte. Dar nu în PDF, cu tot cu carte, ci doar ideile, care zburdă acum libere prin lume, din ecran în ecran.

acum 4 luni · comentarii (6)

Consilierul prezidenţial pe probleme economice al Preşedintelui României, Cosmin Marinescu, a produs o analiză macroeconomică inedită, care trădează preocupările sale academice şi acribia analizelor şi cercetărilor sale în domeniu.

acum 4 luni · comentarii (19)

În măsura în care asta ar putea interesa pe cineva dintre noii noştri coordonatori de sectoare guvernamentale, instalaţi recent pe scaunul pus la dispoziţie de partid, pe criterii de oportunitate politică, respectiv în chip de contribuitori conştiincioşi ce suntem, chiar ar trebui să ne pese în ce măsură se pregătesc guvernanţii pentru accesarea banilor salvatori din puşculiţa europeană.

acum 4 luni · comentarii (26)

Am tot scris despre discriminare, prejudecăţi, percepţii subiective în recrutare. S-a vorbit cel mai mult despre vârste şi rase, dar sunt şi multe alte criterii de diferenţiere pe care le folosesc angajatorii la recrutare, unele dintre ele aplicate subconştient, fără să-şi dea seama că discriminează.

acum 5 luni · comentarii (44)
Postari Recente
Modifică Setările