Complexul Astoria Snagov, parte din patrimoniul CFR, înstrăinat pe o sumă „ridicolă”. Ministrul Transporturilor cere o anchetă: Vinovaţii trebuie să plătească

Complexul Astoria Snagov, parte din patrimoniul CFR, înstrăinat pe o sumă „ridicolă”. Ministrul Transporturilor cere o anchetă: Vinovaţii trebuie să plătească

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, vineri seara, după ce în presă au apărut informaţii despre cum complexul Astoria Snagov, parte dn patrimoniul CFR, a fost înstrăinat pe o sumă foarte mică de bani, că va solicita instituţiilor abilitate ale statului să cerceteze situaţia şi să ia măsurile legale care se impun.

În perioada 27-18 aprilie 2021, am efectuat instruirea recenzorilor-şefi care urmau să coordoneze secţiile de recensământ (compuse din 7-9 sectoare; cca. 180 exploataţii agricole/sector), conform sectorizării realizate pentru desfăşurarea în teren a Recensământului General Agricol – runda 2020.

acum 25 zile · comentarii (4)

România a intrat în recesiune tehnică în ultimul semestru al anului trecut. Dacă nu se iau măsuri radicale urgente privind intervenţia publică / reglementarea preţurilor la energie şi gaze naturale pe durată limitată, după aprilie 2022, România va resimţi cea mai mare criză economică şi socială din ultimii 30 ani.

acum 3 luni · comentarii (11)

Pandemia a fost al doilea mare şoc pentru economiile europene după criza financiară izbucnită în 2008; a urmat în 2021 şocul preţurilor la energie, care a dus inflaţia anuală (IPC) la niveluri inimaginabile cu puţin timp în urmă – peste 7% în SUA, medie de peste 5% în zona euro, peste 6% în Germania, 7-8% în Cehia, Polonia, România, Ungaria în decembrie 2021.

acum 4 luni · comentarii (10)

Obiectivul principal al unui anunţ de recrutare este să găseşti candidaţi potriviţi pentru jobul în cauză, desigur, însă mulţi profită de vizibilitatea anunţului pentru a-şi promova imaginea de angajator către piaţă, către viitori candidaţi şi angajaţi, şi chiar către propriii angajaţi. Şi, dacă au ce spune, şi către oricine se întâmplă să vadă anunţul respectiv: clienţi potenţiali sau existenţi, furnizori, parteneri de orice fel etc.

acum 4 luni · comentarii (13)

Un tratament adecvat nu se poate realiza fără un diagnostic corect. Economia românească nu se află deloc într-o situaţie bună. S-au erodat şi ultimele supape prin care se detensionau dezechilibrele macroeconomice, Astfel, devine urgentă aplicărea unor măsuri puternice de stabilizare macroeconomică. Amânarea lor va costa mult mai mult populaţia şi companiile din România.

acum 6 luni · comentarii (16)

Astăzi ne întrebăm cum am ajuns în situaţia asta politică. De ce nu am putut preveni o serie de evenimente şi de ce preferaţii noştri nu sunt astăzi în faţă. Sunt unul dintre cei care a fost în mijlocul evenimentelor din ultimii doi ani şi cred că pot sintetiza, fără să dau nume sau situaţîi concrete, multe din sursele problemelor în care ne aflăm astăzi.

acum 6 luni · comentarii (4)

Cauzele sunt multiple, mai mult sau mai puţin evidente, mai mult sau mai puţin obiective. Şi toate la fel de evidente. Lista asta nu e un secret şi chiar trebuie să vedem dacă este vorba, cum ar spune un clasic al gândirii politice de la noi, doar despre ghinion pur şi simplu sau dacă nu cumva putem să identificăm o lacună majoră la nivelul ştiinţei şi mai ales a capacităţii de guvernare. europene.

acum 8 luni · comentarii (24)

Institutul Naţional de Statistică (INS1) a anunţat recent printr-un comunicat de presă că, în luna august 2021 comparativ cu luna iulie 2021, preţurile de consum au crescut cu 0,2%, tendinţă de creştere încă din luna decembrie 2020. Rata inflaţiei de la începutul anului (august 2021 comparativ cu decembrie 2020) este 4,7%.

acum 8 luni · comentarii (1)

Având în vedere faptul că suntem în plin sezon estival, ca un început de lună „a lui cuptor”, gândul mă duce la un film de comedie intitulat „Atenţie la pana de vultur”, cu îndrăgitul actorul Bud Spencer, ce joacă rolul unui aventurier şi care face echipă cu un indian Girolamo (Amidou) ce supravieţuiesc în Vestul Sălbatic.

acum 10 luni · comentarii (1)

Dacă vedeţi că CV-ul depăşeşte două pagini, e obligatoriu să regrupaţi informaţiile şi să le puneţi în formatul de CV („CV standard”) în prima sau în primele două pagini, şi în formatul „project list” în următoarele, care sunt, de facto, o anexă a CV-ului, chiar dacă în acelaşi document, în continuarea lui.

acum 10 luni · comentarii (3)

Prezenta dilemă / nedumerire / necunoscută a pornit de la decizia clubului de fotbal Dinamo (S.A. Dinamo 1948 S.A.), de a înregistra la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII–a Civilă, vineri, 25 iunie, cererea potrivit art. 66 din Legea nr. 85 din 2014, care stabileşte condiţiile de dechidere a procedurii de insolvenţă, la cererea debitorului.

acum 11 luni · comentarii (5)

Unul dintre lucrurile pe care recrutorii şi angajatorii le consideră cele mai importante când analizează CV-urile candidaţilor este felul în care aceştia au avansat în carieră: cât de rapid a fost avansul, cât de solid, de coerent, de constant, de credibil, dacă are logică sau e doar de oportunitate etc.

acum 11 luni · comentarii (9)
Modifică Setările