World Economic Forum promovează o româncă printre şase tineri care schimbă lumea

World Economic Forum promovează o româncă printre şase tineri care schimbă lumea

De ziua Internaţională a Tinerilor celebrată la nivel internaţional pe 13 august, World Economic Forum a publicat profilele a şase tineri care au un impact în viitorul educaţiei, a tehnologiei şi a guvernării publice, iar o tânără româncă este printre ei. Este vorba despre Oana Ţoiu, fost secretar de stat în Ministerul Muncii şi iniţiator al competiţiei Future Makers.

Teodorovici: A fost dispus un control la Administraţia Prezidenţială, dar şi la alte instituţii, şi au fost descoperite contracte neînregistrate

Teodorovici: A fost dispus un control la Administraţia Prezidenţială, dar şi la alte instituţii, şi au fost descoperite contracte neînregistrate

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat marţi seară că, după ce purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis a susţinut declaraţia de presă privind reducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale la rectificarea bugetară, între ora 09.00 şi 20.00 în sistemul informatic au fost introduse contracte de aproximativ 20 de milioane de lei.

Finanţele dublează diurnele miniştrilor în cazul meselor oficiale. Cât se alocă  unui oficial de stat şi cât unui şofer

Finanţele dublează diurnele miniştrilor în cazul meselor oficiale. Cât se alocă  unui oficial de stat şi cât unui şofer

Ministerul Finanţelor Publice propune dublarea sumelor destinate miniştrilor, secretarilor de stat şi altor oficiali din cadrul companiilor de stat, primăriilor, prefecturilor şi consiliilor judeţene, sumele scăzând în raport cu funcţia ocupată. Astfel, în urma actualizării cheltuielilor din deplasare cu indicele preţurilor de consum, un ministru poate cheltui la o singură masă 120 lei, faţă de 60 lei cât este în prezent.

Borza: România poate fi amendată de UE pentru depăşirea deficitului bugetar. Creşterea pensiilor din iulie a adâncit gaura la buget cu încă 3 miliarde lei

Borza: România poate fi amendată de UE pentru depăşirea deficitului bugetar. Creşterea pensiilor din iulie a adâncit gaura la buget cu încă 3 miliarde lei

Guvernul se laudă cu împliniri măreţe şi recorduri absolute în toate domeniile, dar nu pomeneşte nimic despre situaţia dezastruoasă din punct de vedere financiar în care se află România, scrie pe blogul său deputatul independent Remus Borza, amintind că doar majorarea pensiilor de la 1 iulie a generat o cheltuială suplimentară de 3 miliarde de lei.

Acest articol argumentează că European Monetary System (EMS) este o unealtă bună pentru ţările predispuse la inflaţie. Mai mult, EMS aduce o posibilă credibilitate sporită în faţa celor ce iau decizii. Raţionamentul pentru a ceda suveranitatea este credibilitatea băncii centrale europene la inflaţie redusă.

acum 6 zile · comentarii (1)

Scenariul falimentului ELCEN şi RADET pare că devine din ce în ce mai palpabil după ultimele decizii luate de ANAF şi de administratorul judiciar al RADET. Asistăm la un concurs de împrejurări tipic pentru modul în care statul român înţelege să se îngrijească de companiile strategice pe care le are în ogradă.

acum 7 zile · comentarii (3)

SUA au anunţat noi tarife la importurile din China; Beijing-ul pregăteşte măsuri de retaliere. Această axă de conflict comercial ascuţit nu este singura. Vizita lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la Washington s-a soldat cu un armistiţiu privind tarifele aplicate la automobile – americanii reproşează europenilor care ar beneficia de o asimetrie majoră în acest domeniu.

acum 9 zile · comentarii (26)

Retrimiterea Legii Offshore pentru reexaminare la Parlament ne developă pentru Klaus Iohannis o imagine de preşedinte-jucător, transformând exploatarea gazelor din Marea Neagră în cel mai discutat subiect pentru această toamnă şi într-o posibilă platformă de idei pentru alegerile prezidenţiale.

acum 10 zile · comentarii (22)

INTERVIU / Christina Verchere a acordat primul interviu din postura de CEO al OMV Petrom ziarului „Adevărul“ şi a explicat în detaliu de ce Legea Offshore votată de Parlament în luna iunie îi împiedică pe producători să ia decizia finală de a investi în gazele din Marea Neagra.

acum 13 zile · comentarii (9)

În raportul de guvernare la şase luni prezentat de doamna premier Dăncilă, aceasta face o scamatorie ieftină şi prezintă o situaţie a „sumelor primite de la UE“ în care „uită“ să menţioneze banii intraţi în România din bugetul european 2007-2013, dând astfel o falsă impresie de evoluţie când, de fapt, situaţia fondurilor europene este catastrofală sub această guvernare.

acum 22 zile · comentarii (8)

Se spune că omul serios îşi face vara sanie şi iarna car. Bucureştiul duce lipsă, însă, de oameni responsabili, iar asta se vede cel mai bine atunci când este vorba despre restructurarea ELCEN şi RADET.

acum 23 zile · comentarii (10)

Buletinul Preţul Gazelor Naturale în România, publicat la 1 iulie 2018, de către Asociaţia Energia Inteligentă, scotea în evidenţă faptul că preţul gazelor naturale pe piaţa românească urmează să crească cu cca. 15,6% în trimestrul IV 2018, faţă de trimestrul IV 2017.

acum 26 zile · comentarii (3)

Intenţia lui Darius Vâlcov şi a lui Orlando Teodorovici de a plafona preţul de achiziţie a gazului din producţia internă la 55 de lei/Mwh este cel mai oribil atac la ideea de piaţă liberă. În această guvernare, aflăm că preţul nu se mai formează la intersecţia dintre cerere şi ofertă, ci atunci când vârful pixului mânuit de consilierul premierului atinge foaia aspră a unui ceaslov cu care, de regulă, omoară muşte.

acum 27 zile · comentarii (26)

Restructurarea ELCEN, cel mai mare producător de energie electrică şi termică din România, ar trebui să însemne o garanţie fermă pentru bucureşteni că nu vor mai ajunge vreodată în situaţia în care, înainte să înceapă iarna, să se întrebe dacă vor mai fi sau nu probleme cu vestitul agent termic.

acum 28 zile · comentarii (3)

Nord Stream 2 toarnă gaz peste relaţiile transatlantice. Însă, atunci când Donald Trump a atacat Germania la summitul NATO pentru că se lasă cucerită energetic de Rusia, un buton de panică ar fi trebuit să se declanşeze la Bucureşti. În caz că nu ştiam, soarta gazoductului de care depinde tot traseul de alimentare cu gaze naturale al Europei de Est se va tranşa în timpul preşedinţiei României în fruntea Consiliului UE.

luna trecuta · comentarii (40)

Deşi am trecut de mijlocul celui de-al cincilea an al actualei perioade de programare, România nu a reuşit sa absoarbă decât aproximativ 13% din alocarea sa financiară (+6% pre-finanţare plătită automat). Dacă excludem fondurile alocate Programului Naţional de Dezvoltare Rurală prin Politica agricolă comună, absorbţia reală a fondurilor structurale şi de investiţii coboară la 5,8%, una din cele mai mici din Europa.

luna trecuta · comentarii (3)

Luni am asistat la o posibilă redefinire a ecuaţiei de putere din România. Pe de-o parte, dezbaterile pe Legea Offshore au arătat că singurul care are forţă de decizie şi capacitatea politică de a implementa proiecte în România este Liviu Dragnea. Pe de altă parte, modul în care şi unele companii s-au poziţionat şi au încurajat abordările unu la unu, în spatele uşilor închise, i-au întărit poziţia şefului PSD.

luna trecuta · comentarii (33)

Discuţiile finale pe Legea Offshore au fost împinse ca la fotbal, în reprizele de prelungire. Dar parlamentarii coaliţiei PSD-ALDE, supervizaţi din umbră de Liviu Dragnea, se găsesc într-o situaţie extrem de complicată.

luna trecuta · comentarii (25)

EXCLUSIV VIDEO / Maroš Šefčovič, vice-preşedintele Comisiei Europene însărcinat cu proiectul uniunii energetice, a efectuat, luni, o vizită la Bucureşti, pentru o serie de discuţii cu mai mulţi membri ai cabinetului Dăncilă şi cu decidenţi importanţi din domeniul energetic.

luna trecuta · comentarii (60)
Postari Recente