Electrolux îşi închide uzinele din Egipt din cauza violenţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabricantul suedez de electrocasnice Electrolux a anunţat că şi-a închis provizoriu uzinele din Egipt, din cauza violenţelor din această ţară, relatează AFP.

„Închidem temporar uzinele de la Cairo şi din împrejurimi. Decizia a fost luată ieri (miercuri) şi astăzi (joi). Vom avea întâlniri la aceast sfârşit de săptămână pentru a discuta pe această temă“, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al grupului, Daniel Frykholm.

„Credem că trebuie să examinăm situaţia în termeni de securitate“, a adăugat el.

Electrolux are aproximativ 6.700 de angajaţi în această ţară. 

Dispersarea sângeroasă de către armată şi poliţie, miercuri, a manifestanţilor pro-Morsi la Cairo şi violenţele care s-au propagat apoi în toată ţara s-au soldat cu 578 de morţi, dintre care 535 de civili, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.


CITEŞTE MAI MULT

Cameramanul unui post de televiziune britanic a fost omorât în timpul protestelor din Cairo

Un cameraman al postului de televiziune britanic Sky News a fost împuşcat mortal în timpul protestelor din Egipt, miercuri dimineaţa.

Bilanţul morţilor din Egipt creşte la câteva sute. Luptele dintre susţinătorii lui Morsi şi armată continuă

Sute de persoane au fost rănite şi alte câteva mii rănite în luptele dintre susţinătorii preşedintelui demis Mohamed Morsi şi forţele armate care au preluat conducerea Egiptului prin lovitură de stat, la începutul lunii iunie.

Contrarevoluţia din Egipt, în imagini. Cele mai puternice momente ale luptelor dintre islamişti şi armată (ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE)

Câteva sute de persoane au murit şi alte câteva mii au fost rănite în confruntările dintre susţinătorii preşedintelui demis Mohamed Morsi şi armata care l-a înlăturat de la putere prin lovitură de stat la începutul lunii iunie.

Comunitatea internaţională şi presa pun presiune pe SUA să sisteze ajutoarele financiare către Egipt

Administraţia Obama este aspru criticată chiar şi de presa tradiţional favorabilă democraţilor din cauza deciziei de a continua programele de asistenţă financiară cu Egiptul, stat căruia îi furnizează anual împrumuturi şi ajutoare în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Acum, în contextul intervenţiei violente a armatei asupra poporului, voci tot mai multe şi mai puternice vor ca SUA să nu mai finanţeze Egiptul.

FOTO VIDEO Ciocnirile sângeroase între manifestanţii pro-Morsi şi armata egipteană instaurează haosul în Egipt

Forţele de securitate egiptene au demarat miercuri o operaţiune brutală de îndepărtare a două tabere din Cairo, ocupate de susţinătorii preşedintelui islamist destituit Mohamed Morsi. Armata a scos în stradă tancuri, buldozere, vehicule blindate şi au aruncat cu gaze lacrimogene, în timp ce lunetiştii şi elicopterele urmăreau de la înălţime evoluţia operaţiunii. Violenţele de până acum au făcut cel puţin 47 de victime.

Armata din Egipt previne manifestaţiile în afara Cairo: trenurile au fost blocate

Trenurile spre şi dinspre Cairo au fost blocate miercuri, în urma asaltului sângeros asupra pieţelor ocupate de susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, cu scopul de a evita regruparea manifestaţiilor în afara capitalei, a anunţat Guvernul, relatează AFP.

UPDATE VIDEO Violenţe la Cairo. Cel puţin 95 morţi în timpul operaţiunii de dispersare a susţinătorilor fostului preşedinte Mohamed Morsi

Cel puţin 95 persoane au fost ucise miercuri în timpul operaţiunilor armatei care a început să disperseze protestatarii din cele două tabere ridicate în Cairo.

Armata din Egipt îndepărtează două tabere de protestatari din Cairo

Susţinătorii preşedintelui destituit Mohamed Morsi au spus că forţele de securitate au demarat miercuri o operaţiune de îndepărtare a două tabere ale protestatarilor amplasate în Cairo.

VIDEO Ciocniri între susţinătorii lui Mohamed Morsi şi locuitori din Cairo

Poliţia a folosit grenade lacrimogene, marţi, pentru a dispersa mulţimea după ciocnirile dintre susţinătorii preşedintelui destituit Mohamed Morsi şi locuitorii din centrul oraşului Cairo, a constatat un fotograf al AFP.

Israelienii au interceptat o rachetă lansată din Egipt

Forţele israeliene au detectat şi interceptat cu succes o rachetă lansată din regiunea egipteană Sinai spre staţiunea Eilat, din sudul Israelului, , în noaptea de luni spre marţi. De la înlăturarea preşedintelui islamist Mohamed Morsi, Sinai a devenit refugiul grupurilor de jihadişti care se opun armatei şi cer eliberaarea lui Morsi şi a capilor Frăţiei Musulmane, arestaţi de la începutul lunii iulie.

Justiţia egipteană a prelungit detenţia preventivă a fostului preşedinte Mohamed Morsi

Justiţia egipteană a anunţat luni prelungirea cu 15 zile a detenţiei preventive a preşedintelui Mohamed Morsi, demis şi arestat de armată pe 3 iulie, informează AFP.

Poliţia intenţionează să disperseze treptat manifestanţi pro-Morsi din pieţe, la Cairo

Poliţia va dispersa în mod "treptat", în decurs de "mai multe zile" şi după "mai multe somaţii", mitinguri ale susţinătorilor fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit de armată, care ocupă de o lună două pieţe în Cairo, au anunţat duminică oficiali de rang înalt, potrivit Mediafax.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite