Poliţia intenţionează să disperseze treptat manifestanţi pro-Morsi din pieţe, la Cairo

0
0

Poliţia va dispersa în mod "treptat", în decurs de "mai multe zile" şi după "mai multe somaţii", mitinguri ale susţinătorilor fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit de armată, care ocupă de o lună două pieţe în Cairo, au anunţat duminică oficiali de rang înalt, potrivit Mediafax.

Forţele de ordine vor "încercui" mai întâî pieţele, cu scopul de a le permite celor care vor dori acest lucru să le părăsească şi de a nu lăsa pe nimeni să pătrundă în perimetru, însă aceste surse - un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei şi un general de la Ministerul de Interne, nu au precizat când vor începe operaţiunile, una dintre surse oferind asigurări duminică seara că "decizia nu este adoptată încă".

Aceste surse au solicitat protecţia anonimatului.

Guvernul instalat de către militari insită de mai multe zile că poliţia va dispersa prin forţă, dacă va fi necesar, cele două acţiuni de ocupare a pieţelor Rabaa al-Adawiya şi Nahda, după sărbătorile care marchează încheierea Ramadanului. Egiptul acordă patru zile libere pentru sărbătorirea Aid el-Fitr, care se încheie duminică la miezul nopţii.

"Va avea loc o serie de acţiuni, treptate, pe care le vom anunţa pe parcurs", a declarat pentru AFP generalul de la Ministerul de Interne.

"Când va începe asediul, poliţia îi va încercui mai întâi pe manifestanţi. Ei vor primi mai multe somaţii să părăsească locul şi nimeni nu va fi autorizat să intre în piaţă", a precizat oficialul de rang înalt din cadrul poliţiei. "Vor trece două-trei zile înainte ca poliţia să se pună în mişcare pentru a dispersa manifestanţii", a adăugat el.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite