Atentat terorist de proporţii la Beirut. Cel puţin 16 oameni au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sudul Beirutului a fost zguiduit în această noapte de o puternică explozie, care a avut loc lângă un complex folosit de gruparea libaneză Hezbollah. Conform primelor date oferite de Ministerul de Sănătate, 16 oameni au murit şi peste 200 au fost răniţi.

Martorii de la faţă locului au declarat că mai multe maşini au fost distruse şi daune mari s-au produs la cel puţin şase clădiri de locuinţe din zonă, unde, potrivit autorităţilor libaneze, se află blocaţi înăuntru mai mulţi oameni.

Ministrul de Interne al Libanului a confirmat că este vorba despre o explozie cu o maşină-capcană.

O grupare islamistă necunoscută a revendicat atentatul, printr-un video urcat pe internet, declarând că ţinta a fost organizaţia şiită, Hezbollah. Teroriştii susţin că este al doilea atac de acest tip pe care îl comit şi ameninţă că vor urma şi altele.

În urmă cu o lună de zile, o cantitate enormă de explozibil a fost detonat printr-o maşină-capcană, rănind 53 de oameni şi cauzând importante daune materiale, într-un cartier apropiat, tot în zona predominant şiită din sudul Beirutului. Acea parte a capitalei libaneze este cotrolată de Hezbollah, gruparea militantă ce luptă alături de forţele preşedintelui Bashar al-Assad în războiul civil din Siria.

Rezidenţii din zona de sud a Beirutului afirmă că Hezbollah a crescut nivelul securităţii în cartiere, după ce a primit avertizări cu privire la posibile atacuri teroriste comise de rebelii sirieni sau susţinători ai lor. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite