UPDATE VIDEO Violenţe la Cairo. Peste 100 de morţi în timpul operaţiunii de dispersare a susţinătorilor fostului preşedinte Mohamed Morsi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la îndepărtarea lui Mohamed  Morsi au fost ucişi peste 250 de oameni în timpul ciocnirilor dintre forţele de ordine şi civili. FOTO: Reuters
De la îndepărtarea lui Mohamed  Morsi au fost ucişi peste 250 de oameni în timpul ciocnirilor dintre forţele de ordine şi civili. FOTO: Reuters

Peste 100 de persoane au fost ucise miercuri în timpul operaţiunilor armatei care a început să disperseze protestatarii din cele două tabere ridicate în Cairo.

UPDATE Mai mult de 100 de manifestanţi au fost ucişi, unii prin împuşcare, potrivit AFP, dar şi doi membri ai forţelor de securitate, afirmă Ministerul de Interne, în operaţiunea poliţiei care a început să disperseze participanţii la cele două acţiuni de susţinere, la Cairo, a fostului preşedinte islamist destituit Mohamed Morsi.
 Mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine fostul şef de stat islamist, afirmă că în "masacru" au fost ucise "peste 250 de persoane" în rândul manifestanţilor pro-Morsi.

UPDATE Piaţa Nahda din Cairo, cea mai mică dintre cele două pieţe ocupate de taberele susţinătorilor fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi se află „sub control”, a anunţat Ministerul egiptean de Interne, după două ore de la intervenţia poliţiei.

Cel puţin 17 manifestanţi, potrivit unui jurnalist AFP care se afla în Piaţa Rabaa al-Adawiya, şi doi membri ai forţelor de securitate, potrivit Ministerului, au fost ucişi în asalt. Însă Frăţia Musulmană a declarat că au fost ucise peste 100 de persoane.

UPDATE Cel puţin 30 de morţi au fost înregistrat în primele ore ale operaţiunii armatei. Forţele de securitate au folosit tancuri, elicoptere, gaze lacrimogene şi au deschis focul asupra egiptenilor din cele două tabere, notează „The Jerusalem Post”.

Un jurnalist al agenţiei de presă AFP a numărat 15 cadavre aliniate într-o morgă improvizată, în piţa din apropiere de moscheea Rabaa al-Adawiya, pe care manifestanţi o ocupă de peste o lună. 

Aceştia cer reinstalarea în funcţie a lui Morsi, destituit şi arestat de armată pe 3 iulie, în urma unei lovituri de stat.

Pe de altă parte, Ministerul egiptean de Interne a anunţat au fost ucişi cel puţin doi poliţişti în timpul ciocnirilor violente care au reizbucnit miercuri dimineaţa.

Concomitent, mişcarea Frăţia Musulmană, care îl susţine pe Morsi, i-a îndemnat pe egiptenii loiali fostului şef de stat islamist să iasă în stradă.


Alte ştiri asemănătoare: 

FOTO VIDEO Ciocnirile sângeroase între manifestanţii pro-Morsi şi armata egipteană instaurează haosul în Egipt

Forţele de securitate egiptene au demarat miercuri o operaţiune brutală de îndepărtare a două tabere din Cairo, ocupate de susţinătorii preşedintelui islamist destituit Mohamed Morsi. Armata a scos în stradă tancuri, buldozere, vehicule blindate şi au aruncat cu gaze lacrimogene, în timp ce lunetiştii şi elicopterele urmăreau de la înălţime evoluţia operaţiunii. Violenţele de până acum au făcut cel puţin 47 de victime.

Armata din Egipt previne manifestaţiile în afara Cairo: trenurile au fost blocate

Trenurile spre şi dinspre Cairo au fost blocate miercuri, în urma asaltului sângeros asupra pieţelor ocupate de susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, cu scopul de a evita regruparea manifestaţiilor în afara capitalei, a anunţat Guvernul, relatează AFP.

VIDEO Ciocniri între susţinătorii lui Mohamed Morsi şi locuitori din Cairo

Poliţia a folosit grenade lacrimogene, marţi, pentru a dispersa mulţimea după ciocnirile dintre susţinătorii preşedintelui destituit Mohamed Morsi şi locuitorii din centrul oraşului Cairo, a constatat un fotograf al AFP.

Israelienii au interceptat o rachetă lansată din Egipt

Forţele israeliene au detectat şi interceptat cu succes o rachetă lansată din regiunea egipteană Sinai spre staţiunea Eilat, din sudul Israelului, , în noaptea de luni spre marţi. De la înlăturarea preşedintelui islamist Mohamed Morsi, Sinai a devenit refugiul grupurilor de jihadişti care se opun armatei şi cer eliberaarea lui Morsi şi a capilor Frăţiei Musulmane, arestaţi de la începutul lunii iulie.

Justiţia egipteană a prelungit detenţia preventivă a fostului preşedinte Mohamed Morsi

Justiţia egipteană a anunţat luni prelungirea cu 15 zile a detenţiei preventive a preşedintelui Mohamed Morsi, demis şi arestat de armată pe 3 iulie, informează AFP.

Poliţia intenţionează să disperseze treptat manifestanţi pro-Morsi din pieţe, la Cairo

Poliţia va dispersa în mod "treptat", în decurs de "mai multe zile" şi după "mai multe somaţii", mitinguri ale susţinătorilor fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit de armată, care ocupă de o lună două pieţe în Cairo, au anunţat duminică oficiali de rang înalt, potrivit Mediafax.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite