Armata din Egipt îndepărtează două tabere de protestatari din Cairo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la începutul lunii iulie,  au fost ucişi peste 250 de oameni în timpul protestelor. FOTO: Reuters
De la începutul lunii iulie,  au fost ucişi peste 250 de oameni în timpul protestelor. FOTO: Reuters

Susţinătorii preşedintelui destituit Mohamed Morsi au spus că forţele de securitate au demarat miercuri o operaţiune de îndepărtare a două tabere ale protestatarilor amplasate în Cairo.

O echipă de militari a aruncat cu gaze lacrimogene către una dintre taberele de protestatari pentru a-i dispersa pe egiptenii care şi-au ridicat corturi, relatează agenţia de ştiri Associated Press.

Armata a mobilizat un buldozer blindat care se îndrepta spre o tabără din apropiere de moscheea Rabaa al-Adawiya, potrivit corespondenţilor Reuters şi BBC. De asemenea, poliţiştii au blocat mai multe străzi din Cairo, fiind raportate schimburi de focuri.  

Protestatarii şi-au ridicat tabere în afara moscheei Rabaa al-Adawiya şi în Piaţa Nahda din vestul oraşului, unde au rămas în ultimele şase săptămâni. Aceştia au cerut revenirea la putere a fostului preşedinte Mohamed Morsi, care a fost îndepărtat de armată la începutul lunii iulie din cauza protestelor masive din toată ţara.

Încă de atunci, au fost ucişi peste 250 de oameni în timpul ciocnirilor dintre forţele de ordine şi civili.

Marţi, o persoană a fost împuşcată mortal în oraşul Giza, în urma unor violenţe izbucnite între susţinătorii şi opozanţii lui Morsi. Frăţia Musulmană a susţinut că poliţişti îmbrăcaţi în civili au deschis focul asupra oamenilor care se îndreptau spre centrul capitalei, rănind de asemenea patru oameni.

Oamenii au mărşăluit din Piaţa Nahda până în faţa unui complex de clădiri guvernamentale, protestând faţă de numirea mai multor generali ai armatei la conducerea unor provincii egiptene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite