Cameramanul unui post de televiziune britanic a fost omorât în timpul protestelor din Cairo

0
0
Mick Deane a lucrat pentru Sky News timp de 15 ani. FOTO: Sky News
Mick Deane a lucrat pentru Sky News timp de 15 ani. FOTO: Sky News

Un cameraman al postului de televiziune britanic Sky News a fost împuşcat mortal în timpul protestelor din Egipt, miercuri dimineaţa.

Mick Deane, în vârstă de 61 de ani, a lucrat pentru Sky News timp de 15 ani, deplasându-se între Washington şi Ierusalim, în funcţie de cerinţele slujbei sale.

Bărbatul era căsătorit şi avea doi copii. Deane a plecat spre Cairo alături de alţi colegi jurnalişti pentru a transmite ştiri în timp real de la locul protestelor. Restul echipei este nevătămată.

Directorul Sky News l-a descris pe Deane drept „cel mai bun cameraman, un jurnalist sclipitor şi un mentor” care a inspirat mulţi dintre angajaţii postuluid e televiziune. „A fost minunat să lucrăm cu el, era un cameraman incredibil de bun şi făcea unele fotografii extraordinare.De asemenea, avea idei geniale.”

Nu în ultimul rând, premierul britanic David Cameron şi-a exprimat propriile păreri de rău la aflarea veştii nefericite. „Sunt întristat să aflud e moartea cameramanului Mick Deane, care lucra în timpul protestelor din Cairo. Gândurile mele se îndreaptă spre familia lui şi către echipa Sky News”, a spus Cameron, prin intermediul contuluid e Twitter.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite