VIDEO Ciocniri între susţinătorii lui Mohamed Morsi şi locuitori din Cairo

0
0
Simpatizanţii fostului preşedinte egiptean au înfruntat poliţia
Simpatizanţii fostului preşedinte egiptean au înfruntat poliţia

Poliţia a folosit grenade lacrimogene, marţi, pentru a dispersa mulţimea după ciocnirile dintre susţinătorii preşedintelui destituit Mohamed Morsi şi locuitorii din centrul oraşului Cairo, a constatat un fotograf al AFP.

Aceste ciocniri, care s-au terminat rapid, s-au declanşat în faţa Ministerului Bunurilor religioase, unde câteva zeci de credincioşi - susţinători ai preşedintelui demis - au intrat în clădire, după care au fost evacuaţi, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate.

Susţinătorii lui Morsi şi locuitorii au început apoi să arunce cu pietre unii în alţii în jurul Ministerului, situat în apropiere de Bursa din Cairo şi de emblematica piaţă Tahrir, înainte ca poliţia să intervină cu grenade lacrimogene, a anunţat acest oficial.

Ciocniri sporadice au loc pe străzile învecinate şi faţadele mai multor magazine au fost distruse.

Alianţa împotriva loviturii de stat, o coaliţie pro-Morsi, a făcut apel la manifestaţii care să ceară revenirea la putere a primului preşedinte ales democratic al ţării şi să denunţe "lovitura de stat".

Alte manifestaţii au avut loc, de asemenea, în faţa ministerelor Sănătăţii, Învăţământului Superior sau Agriculturii, precum şi în faţa Înaltei Curţi de Justiţie.

"Actele revoluţionare împotriva loviturii de stat vor continua", a avertizat un oficial de rang înalt al Fraţilor Musulmani, referindu-se la piaţa Rabaa al-Adawiya, pe care susţinătorii fostului şef de stat o ocupă de peste o lună.


 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite