Cu cât trebuie să crească productivitatea agricolă mondială în următorul deceniu pentru a elimina foametea

Cu cât trebuie să crească productivitatea agricolă mondială în următorul deceniu pentru a elimina foametea

Obiectivele de eradicare a foametei şi de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din agricultură nu vor fi atinse în 2030 dacă agricultura „nu câştigă în eficacitate", au apreciat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), informează AFP.

Ernst & Young va plăti 100 de milioane de dolari în SUA, pentru închiderea unei investigaţii legate de fraude la examenele de contabilitate ale auditorilor

Ernst & Young va plăti 100 de milioane de dolari în SUA, pentru închiderea unei investigaţii legate de fraude la examenele de contabilitate ale auditorilor

Firma de audit Ernst & Young va plăti 100 de milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA potrivit cărora auditorii săi au fraudat examenele de contabilitate pentru certificare publică (CPA) şi că a indus în eroare anchetatorii agenţiei, transmite Reuters.

Consumul global de energie a depăşit nivelul de dinaintea pandemiei în 2021. Care a fost cererea de petrol

Consumul global de energie a depăşit nivelul de dinaintea pandemiei în 2021. Care a fost cererea de petrol

Consumul global de energie a crescut cu 5,8% în 2021, depăşind cu 1,3% nivelul de dinaintea pandemiei, pe măsură ce economiile au reluat activitatea, iar, în paralel, creşterea solidă a energiilor regenerabile a redus utilizarea combustibililor fosili, potrivit unui raport anual de referinţă publicat marţi de grupul petrolier britanic BP, transmite Reuters.

Cererea Rusiei ca plăţile pentru gazul natural pe care îl livrează statelor europene (din UE) să fie făcute în ruble este discutată în fel şi chip. Nu puţini s-au grăbit, inclusiv în România, să interpreteze solicitarea ca o încercare a Moscovei de a sprijini propria monedă prin creşterea cererii pentru rublă.

acum 3 luni · comentarii (32)

Pe fond, la această întrebare ajungem în discuţia complet neplăcută despre marile consecinţe ale tensiunilor extreme care se suprapun în acest moment, rezultate directe şi indirecte ale confruntării între giganţii care vor să impună lumii propria lor Nouă Ordine Mondială.

acum 3 luni · comentarii (45)

Noile tehnologii, internetul, ca suport pentru Social Media, pot acţiona ca factor de „democratizare” a accesului la dialog, la viaţa socială şi politică, la decizie. Ca să folosesc un concept al lui Albert Hirschman din „Exit, voice and loyalty” (1970), „vocea” (voice) se poate auzi de la aproape oricare cetăţean, în orice problemă. Mulţi dintre cei tăcuţi pot căpăta astfel voice.

acum 1 an · comentarii (5)

Ianuarie. Mesaj: „Hi Paul. We are doing great at El Chinito now” (Bună Paul. Suntem foarte bine acum la El Chinito).El Chinito e un restaurant pitoresc, aproape de ocean, în Lima (Peru). Trilce şi Lizeth lucrau cu o echipă de producţie TV din Italia la o emisiune culinară. Plănuiam să aducem celebrităţi de-acolo într-o incursiune prin ţara latino-americană, iar la momentul respectiv avea loc prospecţia cu producătorii din Milano.

acum 2 ani · comentarii (2)

Relaţia UE-China, „un parteneriat complex şi primordial“, aceasta a fost formularea conţinută în comunicatul de presă al Consiliului European după summitul bilateral la care, prin teleconferinţă, au participat Charles Michel, Preşedintele Consiliui European, Ursula von der Leyen, Preşedinta Comisiei Europene, însoţiţi de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate.

acum 2 ani · comentarii (23)

Războiul comercial SUA – China nu a făcut altceva decât să ducă la prăbuşirea reciprocă a economiilor, la creşterea dramatică a deficitului american şi la scăderea încrederii globale în acordurile comerciale şi în predictibilitatea relaţiilor cu SUA. Adică a avut exact efectul opus aşteptat de Donald Trump, împingând şi economia globală – care dădea deja semne că intră într-o perioadă de recesiune – spre frânare a creşterii economice.

acum 3 ani · comentarii (42)
Modifică Setările