Stiri despre propaganda

  334 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO China a înlocuit prezentatorii de ştiri cu jurnalişti virtuali. Cum arată noile vedete ale agenţiei de presă China nouă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO China a înlocuit prezentatorii de ştiri cu jurnalişti virtuali. Cum arată noile vedete ale agenţiei de presă China nouă

  Xinhua, agenţia naţională de presă a statului chinez a găsit o modalitate inedită de a prezenta ştirile în limba engleză, una care nu necesită investiţii noi în ştirişti sau traducători. Primul prezentator virtual de ştiri este inspirat dintr-unul real, angajat la Xinhua, însă acesta traduce în mod automat ştirile în engleză folosindu-se de inteligenţa artificială.

 • Toamna propagandei pro-Kremlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toamna propagandei pro-Kremlin

  Ultimele două săptămâni au fost marcate de câteva evenimente şi manifestări ale „diplomaţiei publice“ pro-Kremlin.

 • Note, stări, zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note, stări, zile

  Viena, octombrie 2018 ● Sînt, pentru două luni, la Viena, ca cercetător invitat la un institut de studii avansate, fondat la începutul anilor ’80. Mă grăbesc să precizez, pentru simpatizanţii mei din ţară, că stagiul meu aici nu e finanţat de Soros (şi, apropo, că nu sînt nici moştenitorul „pe viaţă“ al fundaţiei sale din Bucureşti, care, în fapt, nu mai există).

 • Viaţă de propagandist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţă de propagandist

  Dacă n-ar fi căzut regimul comunism, în decembrie ’89, acum ai fi ajuns secretar de partid cu propaganda pe sector sau, cu ceva pile, membru al Comitetului Central. Şi te-ai fi rugat la moaştele lui Ceauşescu. Dar ai avut noroc, te-ai orientat rapid.

 • Cine a aruncat
Papaya pe apa Referendumului?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a aruncat Papaya pe apa Referendumului?

  Mai ţineţi minte cum s-au isterizat unii ziarişti pentru că CpF făcuse un clip în care nişte adolescenţi se întrebau cum va arăta România de mâine? Cum strigau atunci că este imoral să te foloseşti de adolescenţi pentru a promova tema Referendumului pentru Căsătorie?

 • Cum s-a infectat pesta porcină de virusul propagandei pro-Kremlin (Partea a II-a)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a infectat pesta porcină de virusul propagandei pro-Kremlin (Partea a II-a)

  În materialul anterior am prezentat cum prin intermediul presei din România s-a încercat strecurarea dezinformării şi instrumentalizarea unor mituri privind „conspiraţia pestei porcine africane“ într-un mod insidios, prin intermediul unor bloguri, site-uri marginale şi chiar ziare cu politică editorială destul de controversată.

 • Cum s-a infectat pesta porcină de virusul propagandei pro-Kremlin (Partea I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a infectat pesta porcină de virusul propagandei pro-Kremlin (Partea I)

  Folosirea în scopuri propagandistice a unui virus cu răspândire globală, chiar şi în rândul suinelor, nu este un fapt nou pentru designerii dezinformării de la Kremlin, aceştia reuşind să-şi perfecţioneze şi adapteze vechile „instrumente“ şi „tipare de naraţiuni“ elaborate încă în perioada sovietică.

 • IPRE: Spaţiul informaţional online din Moldova continuă să fie afectat de propaganda rusă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  IPRE: Spaţiul informaţional online din Moldova continuă să fie afectat de propaganda rusă

  Experţii Institutului pentru Politici şi Reforme Europene (IPRE) au constatat că mass-media care promovează în Moldova interesele Federaţiei Ruse şi-au mărit numărul ştirilor manipulatorii pe parcursul ultimilor trei ani. Fenomenul propagandei mediatice ruseşti reprezintă una din principalele provocări pentru spaţiul informaţional al R. Moldova, iar acţiunile autorităţilor continuă să fie insuficiente pentru a opri propaganda externă prorusă.

 • Românii, propaganda rusă şi crimele Kremlinului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, propaganda rusă şi crimele Kremlinului

  Dacă marile puteri sunt vulnerabile în faţa propagandei ruse, oare cum e România, în condiţiile în care parte din elitele ei nu s-au hotărât încă, pe deplin, dacă vor o democraţie liberală şi un stat de drept autentic?

 • #10august sub lupa propagandei pro-Kremlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  #10august sub lupa propagandei pro-Kremlin

  Data de 10 august a lăsat în continuare destul de multe aspecte neelucidate, mai ales că Mitingul Diasporei (aşa cum era numit în presă) fusese marcat de violenţe între forţele de ordine şi grupuri violente ale unor galerii de fotbal. La mijloc erau prinşi protestatarii paşnici dispersaţi ulterior de intervenţia în forţă a jandarmilor care s-a soldat cu abuzuri şi escaladarea violenţei.

 • Box categoria pană cu greii propagandei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Box categoria pană cu greii propagandei

  „Cea mai bună politică externă e o bună politică internă“, s-a spus. Dar dacă politica internă frizează catastrofa, ca la Bucureşti? Ce fel de diplomaţie mai are sens faţă cu dezastrul PSDist? Cu propaganda dragniotă? Sau putinistă?