
Pierdut de România: Cum l-am gonit de la naţională pe Ştefan Radu, care scrie istorie în Italia
România are foarte puţini jucători de top şi a „reuşit“ performanţa de a-l face pe unul dintre ei să-şi ia gândul de la prima reprezentativă.
România are foarte puţini jucători de top şi a „reuşit“ performanţa de a-l face pe unul dintre ei să-şi ia gândul de la prima reprezentativă.
În 2020, echipa naţională n-a avut mari reuşite şi a ratat calificarea la Campionatul European, însă a oferit măcar unele momente spectaculoase, în partide lipsite de miză.
În anul 2021, pacienţii cu tumori cerebrale dificil accesibile, localizate profund, vor putea fi operaţi fără bisturiu. Specialiştii spun că pacienţii vor putea fi externaţi chiar în aceeaşi zi a intervenţiei.
Locul 1 în grupa J a preliminariilor pentru CM 2022 pare deja adjudecat de Germania, iar asta pentru că, potrivit tradiţiei, un Mondial fără Die Mannschaft e de neconceput.
Ca să pună capăt, în 2022, unei absenţe de 22 de ani de la CM, naţionala României ţinteşte locul 2 în grupa ei preliminară. Ceea ce înseamnă, iarăşi, baraj, două chiar, în condiţiile în care tocmai am ratat Euro 2020 la play-off.
Tricolorii vor începe tentativa de a ajunge la un turneu final de Cupa Mondială, după 22 de ani de absenţă, la data de 25 martie, pe „Arena Naţională“.
De patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, în 2010, 2015, 2016 şi 2018, vedeta României străluceşte şi la Euro 2020 (3-20 decembrie) chiar dacă nu traversează cea mai bună formă fizică.
Tricolorii şi-au aflat adversarele din preliminariile Mondialului din 2022, după evenimentul care a avut loc, luni seară, în Elveţia.
Die Mannschaft, naţională zdrobită de Spania, scor 0-6 la Sevilla, în ultimul meci din grupele Ligii Naţiunilor, nici nu ia în calcul ratarea locului 1 într-o serie din care mai fac parte România, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein.
Au trecut 22 de ani de la ultima participare a României la un turneu final de Campionat Mondial. Se întâmpla în 1998, în Franţa.
Tricolorii au picat în grupa J din care mai fac parte cinci echipe naţionale. Doar câştigătoarea seriei merge direct în Qatar, în timp ce ocupanta locului secund va prinde barajul.
Die Mannschaft e o naţională „abonată“ la calificări, mai ales când vorbim despre turneele finale de Cupă Mondială.
Echipa naţională are motive de optimism, cel puţin dacă ne luăm după istoricul partidelor pe care le-am disputat cu colegele din grupa J.
La Zurich, s-au stabilit cele zece grupe europene din care doar ocupantele primului loc vor obţine calificarea directă la turneul final din Qatar (21 noiembrie - 18 decembrie 2022).
După rezultatele din prima zi a Campionatului European în grupa D, e clar că Norvegia şi Germania vor merge în Main Round. Ultima calificată din această serie va fi stabilită în funcţie de rezultatul meciului România - Polonia, astăzi (ora 17.00, Digi Sport, Telekom Sport, LookSport+).
Tricolorele au fost lovite de necazuri din cauza COVID-19, pierzându-le pe Crina Pintea, înaintea plecării spre Kolding, şi pe Laura Chiper, după sosirea în oraşul care găzduişete partidele lor din cadrul Euro 2020. În această seară însă, fetele au avut şi o surpriză plăcută.
Fotbalul românesc nu prea mai ajunge la turneele finale cu naţionala mare, dar măcar se consolează cu faptul că turneele finale vin la noi.
Federaţia Română de Handbal (FRH) a oferit o primă reacţie după ce au început să curgă testele cu rezultatele pozitive: Crina Pintea a rămas acasă, pierzând Euro 2020 (3-20 decembrie), iar astăzi s-a aflat că şi Laura Chiper, care a stat în cameră cu Pintea, e infectată cu noul coronavirus.
Clujenii au scăpat de Dan Petrescu, un antrenor cu rezultate excelente, dar incomod datorită exigenţei sale. Acum, conducerea ardelenilor e aproape de a-l prezenta pe succesorul acestuia pe banca tehnică.
Cu exact zece zile înaintea tragerii la sorţi de la Zurich (7 decembrie, ora 19.00, ora României), forul mondial a publicat, oficial, componenţa urnelor valorice.
Pe lista neagră a personalităţilor din sportul nemţean, care au pierdut lupta cu maladia ce provoacă tuturor frisoane, s-a mai adăugat un nume
Reunită duminică seară, naţionala României va merge în Danemarca, peste o săptămână, pentru turneul final (3-20 decembrie).
Stanciu şi colegii săi vor sta acasă, la anul, în perioada 11 iunie - 11 iulie, când se va disputa Euro 2020, amânat cu un an din cauza pandemiei.
Naţionala de tineret s-a calificat pentru a treia oară în istorie pentru o ediţie a Campionatului European, după cele două participări din 1998 şi 2019.
Ultima reprezentaţie a naţionalei din 2020, la Belfast, a urcat România pe locul 20, în clasamentul UEFA. Din păcate, atât prestaţia jucătorilor de pe teren, cât şi declaraţiile lor de după meci dovedesc că avem de-a face cu un grup care duce o lipsă cruntă de tehnică şi inteligenţă fotbalistică.
Tricolorii au încheiat 2020 cu o remiză, în deplasare, în Irlanda de Nord (1-1), iar prestaţia lor dezolantă a fost criticată de nume mari din fotbalul românesc.
Au trecut 22 de ani de la ultima prezenţă a naţionalei la un turneu final de Campionat Mondial. Se întâmpla în 1998, pe vremea Generaţiei de Aur, la competiţia găzduită de Franţa.
Vestea retragerii goalkeeper-ului de 34 de ani a lăsat prima reprezentativă într-o situaţie dificilă, în condiţiile în care n-avem o rezervă care să fi strâns un număr important de selecţii în ultimii ani.
Din 2011 până acum, selecţionerii care au trecut pe la prima reprezentativă n-au avut inspiraţia de a pregăti o rezervă de încredere pentru titularul indiscutabil al postului de portar care tocmai şi-a luat adio de la naţională.
La 34 de ani şi după 73 de selecţii adunate în prima reprezentativă, „Tătă“ a ajuns la concluzia că e momentul să părăsească un grup fără perspectivă.