
Aşa arată o zonă modernizată din Timişoara. Imagini sugestive realizate din dronă FOTO
Viceprimarul Timişoarei Ruben Laţcău a postat pe pagina sa de Facebook fotografii cu lucrările de intrastructură realizate pe două străzi din cartierul Modern.
Viceprimarul Timişoarei Ruben Laţcău a postat pe pagina sa de Facebook fotografii cu lucrările de intrastructură realizate pe două străzi din cartierul Modern.
Infrastructura rutieră din Alba Iulia pe care se derulează serviciul de transport public de călători va fi modernizată cu o sumă de circa 20 de milioane de euro, bani din fonduri euroepne.
În toamna acestui an ar fi trebuit să înceapă lucrările la drumul expres Piteşti-Mioveni, ce va face legătura dintre autostrada A1 Bucureşti-Piteşti şi uzina Dacia de la Mioveni şi numeroasele companii din jurul uzinei. Numai că începerea lucrărilor va fi amânată.
Cel mai optimist scenariu să circulăm pe tronsonul de 42 de kilometri al Autostrăzii Transilvania, de la Nădăşelu până la Poarta Sălajului, este finalul anului 2023, susţine Asociaţia Pro Infrastructura. Condiţiile pentru respectarea acestui termen sunt improbabile: autorităţile rezolvă imediat blocajele birocratice, dealurile buclucaşe decid să stea locului, iar constructorul reuşeşte să menţină, sau chiar să crească, mobilizarea de până acum.
Preşedintele rus Vladimir Putin îndeamnă joi la o reorientare a exporturilor energetice ruse din Europa către Asia, din cauza crizei pe care a provocat-o prin invadarea Ucrainei şi îi acuză pe europeni de ”destabilizarea peieţei” prin faptul că vor să renunţe la hidrocarburile ruseşti, relatează AFP.
Mihaela Hogaş, unul dintre sportivii care au reprezentat România la Olimpiada de la Beijing, are de înfruntat cele mai dificile probleme pe care le poate avea performanţa: lipsa infrastructurii sportive la nivel naţional, pe de altă parte, bugetul zero acordat Federaţiei Române de Patinaj.
Cei 25 de kilometri ai Centurii Timişoara-Sud vor cuprinde cinci intersecţii, trei noduri rutiere, trei poduri, şapte pasaje şi două parcări de scurtă durată.
Consiliul General al Capitalei a aprobat în şedinţa de luni bugetul pe anul 2022. Anunţul a fost făcut de primarul Nicuşor Dan pe pagina de Facebook.
Trei bărbaţi din Bacău au fost reţinuţi după ce au furat mai multe componente ce provin de la releele de cale ferată şi şuruburi metalice de fixare. Bunurile au fost găsite la locuinţele suspecţilor de furt calificat.
Bastionul Theresia nu este singura bucată rămasă din fostul zid de fortificaţie habsburgică a Timişoarei. Alte bucăţi importante se găsesc în Piaţa 700 şi la Spitalul de Oftalmologie. Însă mai există o mică parte, un fost depozit de praf de puşcă, nepusă însă în valoare.
Valoarea totală a aplicaţiilor de plată transmise Comisiei Europene în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) era la finele anului trecut de 4,8 miliarde euro (52% din fondurile UE alocate POIM, în valoare de 9,1 miliarde euro), numai în 2021 fiind trimise CE aplicaţii de plată de 1,5 miliarde euro).
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi, după semnarea contractului pentru realizarea drumurilor radiale, că este cel mai ambiţios proiect de infrastructură rutieră al acestui deceniu pentru Bucureşti, care prevede realizarea a 96 de kilometri de drumuri radiale, cu 33 noduri rutiere.
Consiliul Judeţean Timiş a transmis o notificare de reziliere a contractului către firma care lărgeşte la patru benzi drumul dintre Timişoara şi Autostrada Vestului prin Dumbrăviţa şi Giarmata.
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, afirmă că în judeţ există zeci de lucrări ale căror beneficiari sunt autorităţile publice şi care au fost abandonate de constructori, el susţinând că pentru rezolvarea acestor situaţii este nevoie de "legi bune, uşor de înţeles, uşor de aplicat şi uşor de respectat, legi corecte, pentru toată lumea".
Consiliile judeţene de la Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi au pus bazele unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară pentru dezvoltarea infrastructurii de transport de interes strategic. Un drum expres în sud-estul ţării ar putea fi primul mare proiect de infrastructură.
Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, consideră că statul român a „rămas dator” faţă de cetăţeni în ultimele trei decenii în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport.
Lucrările de modernizare a străzilor din Buzău vor fi reluate la primăvară, când temperaturile vor permite aşternerea de covoare asfaltice. Pe unele stăzi va fi continuată pregătirea carosabilului pentru asfaltare.
Peste 150 de specialişti formaţi la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi contribuie la realizarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, Golden Gate-ul românesc care ar trebui sa fie gata la finalul anului viitor.
Dacă la Autostrada Sibiu-Piteşti lucrările merg cu viteza melcului, doar opt kilometri fiind finalizaţi în doi ani, nu acelaşi lucru se poate spune despre drumul expres Craiova-Piteşti.
Preşedintele Joe Biden a semnat luni, în faţa unei mulţimi bipartizane, contractul de infrastructură de 1000 de miliarde de dolari, relatează AP. Biden a declarat că noua investiţie va face ca viaţa americanilor să se "schimbe în bine".
Fost şef al armatei SUA în Europa, general-locotenent în rezervă Ben Hodges, a vorbit, în cadrul conferinţei cu tema „Consolidarea profilului României ca actor proactiv pentru asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre”, organizată de Statul Major al Apărării, despre nevoia unei infrastructuri potrivite în România care să permită trupelor aliate să vină rapid în caz de nevoie.
Cu ajutorul banilor europeni, în localitatea Lieşti, judeţul Galaţi, se construieşte o staţie modernă pentru tratarea apei care provine din captările de adâncime de la Vadu Roşca şi Salcia Lieşti.
O mulţime de pasageri care spera să se ducă cu trenul la Glasgow, în Scoţia, la COP26, a rămas blocată duminică în Gara Euston, la Londra, în urma unei întreruperi a traficului feroviar, după ce un copac a căzut peste o linie aeriană de contact (catenară), relatează AFP.
Cu puţin timp în urmă a fost montată ultima grindă principală care închide tablierul metalic al giratoriului suspendat al pasajului Domneşti, arată secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu într-o postare pe Facebook care este însoţită şi de filmari cu drona.
După căderea regimului comunist, România a rămas cu una dintre cele mai mari reţele de căi ferate din Europa, însă această moştenire se pare că a fost prea „grea“ pentru clasa politică din ultimii 30 de ani – nepăsarea a dus la o degradare acută a sistemului feroviar românesc, lucru care, la rândul său, duce la dezastre.
Cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, este închisă circulaţiei temporar vineri, 8 octombrie, din cauza vremii nefavorabile.
Circa 47% dintre antreprenorii generali în construcţii spun că volumul de muncă va creşte în următoarele 12 luni, arată rezultatele unui studiu realizat de IBC Focus. Potrivit sursei citate, infrastructura şi rezidenţialul sunt domeniile care vor merge cel mai bine.
O cerere de propuneri lansată la 16 septembrie în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE), pentru programul Transporturi, pune la dispoziţie 7 miliarde de euro pentru proiecte europene de infrastructură în domeniul transporturilor.
Ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, a transmis, vineri, că finanţarea necesară pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru toate modurile de transport din România, în următorii 10 ani, se ridică la aproximativ 80 de miliarde de euro.
O grădiniţă şi şapte unităţi şcolare din Sectoarele 2, 5 şi 6 ale Capitalei încep, luni, cursurile în sistem online, din motive legate de infrastructură.