Ministerul Dezvoltării semnează 33 de noi contracte în programul „Anghel Saligny”

0
0
Publicat:

Ministerul Dezvoltării semnează 33 de noi contracte în cadrul programul „Anghel Saligny”. Valoarea totală a contractelor de infrastructură rutieră ajung la aproape 230 de milioane de lei, se arată în cadrul unui comunicat de presă publicat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

foto lucrări drumuri
Ministerul Dezvoltării a semnat 33 de noi contracte de infrastructură

Astfel, potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 33 de noi investiții în infrastructura rutieră și tehnico-edilitară primesc finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, ca urmare a semnării contractelor de către ministrul Adrian-Ioan Veștea și beneficiarii proiectelor.

„Programul „Anghel Saligny” are, ca obiective, nu doar creșterea calității vieții locuitorilor, evitarea riscului de depopulare în comunitățile mai puțin dezvoltate și reducerea decalajelor dintre regiuni, ci și crearea de noi oportunități de dezvoltare economică, care să genereze locuri de muncă și venituri către bugetul local, venituri din care se pot asigura cotele de finanțare pentru alte investiții necesare comunităților locale. De aceea, ca orice program național de investiții, presupune implicare din partea tuturor autorităților locale, pentru a gestiona cât mai bine toate etapele de implementare a proiectelor, dar înseamnă, în egală măsură, și beneficii pentru fiecare localitate”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Contractele, în valoare totală de 228.490.464 de lei, vizează modernizarea drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare menajeră, amenajarea șanțurilor și a rigolelor din zona drumurilor publice, precum și construirea unor poduri și podețe.

Județul care beneficiază de cele mai multe noi contracte de dezvoltare a infrastructurii este Hunedoara, pentru care s-au semnat șase noi contracte, în valoare totală de peste 5 milioane de lei. Cel mai scump astfel de contract este referitor la extinderea rețelelor de apă și apă uzată din orașul Hațeg, județul Hunedoara.

Cu toate acestea, cel mai scump proiect din cadrul programului „Anghel Saligny” depășește cu mult valoarea totală a contractelor din Hunedoara. Cel mai scump astfel de contract vizează modernizarea străzilor din satele Visterna, Enisala, Sabangia, Zebil și Sarichioi din județul Tulcea, și ajunge la valoarea de 20 de milioane de lei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite