Grindeanu: CNIR preia de la CNAIR o serie de proiecte de infrastrucură rutieră

0
Publicat:

Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o serie de proiecte de infrastructură rutieră, în baza unui ordin semnat de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

foto autostradă
Foto: Asociația Pro Infrastructură

"Am semnat ordinul prin care Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR SA) preia de la CNAIR SA (Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere) o serie de proiecte de infrastructură rutieră! Transferul acestor proiecte a fost posibil doar după operaţionalizarea CNIR şi numirea unui director general şi a directorului economic-financiar. Obiectivele vor fi preluate în baza unui protocol încheiat între cele două companii", a anunţat Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Proiectele de infrastructură preluate de CNIR sunt: autostrada Târgu Mureş-Târgu Neamţ (secţiunea Miercurea Nirajului - Leghin), autostrada Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni, autostrada Bacău - Braşov, autostrada Ploieşti - Braşov, Drumul Expres Bacău - Piatra Neamţ, Drumul Expres Focşani - Brăila şi Drumul Expres Filiaşi - Târgu Jiu. 

În luna august a anului trecut, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, și directorul general al Companiei Naționale de Investiții Rutiere, Cătălin Urtoi, ar fi introdus, potrivit informațiilor Adevarul, în Comitetele de Nominalizare și Remunerare ale celor doua instituții, propuneri de majorare a grilei de salarizare. Astfel, de creșterea lefurilor ar putea  beneficia și membrii Consiliilor de Administrație ale celor două companii, directorii generali și directorii economici, care încasează lunar indemnizații de zeci de mii de lei.

Solicitarea șefilor CNIR și CNAIR vine în contextul în care Executivul, prin Ministerul de Finanțe, lucrează la o Ordonanță de Urgență prin care să reducă cheltuielile bugetare. Printre măsurile propuse de Guvern se numără și reducerea angajaților din companiile de stat, dar și a cheltuielilor acestora.

Este de precizat că indemnizația fixă brută lunară a membrilor Consiliului de Administrare reprezintă de două ori media pe ultimele 12 luni a remunerațiilor brute ale administratorilor și directorilor prevăzute în contractele de mandat.

Remunerația directorului general și directorului economic este formată dintr-o indemnizație fixă lunară care nu poate depăși de 6 ori media pe ultimele 12 luni a câștigului mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite