România, în capul listei pentru cetățeni nemulțumiți de infrastructura țării lor

0
Publicat:

Potrivit unui nou sondaj realizat de către Ipsos, în colaborare cu Asociația globală a investitorilor în infrastructură, românii sunt cel mai nemulțumit popor din Uniunea Europeană atunci când vine vorba despre infrastructura din țara lor.

Drum surpat România
România, în capul listei pentru cetățeni nemulțumiți de infrastructura țării lor

Raportul „Indexul global al infrastructurii globale” al companiei Ipsos a fost realizat în 31 de țări, în care cetățenii au fost chestionați cu privire la satisfacția lor în ceea ce privește infrastructura țării în care locuiesc.

Conform rezultatelor, nivelul mediu de satisfacție față de infrastructură este de aproximativ 38%. Acesta este mai ridicat decât nivelul de nemulțumire, care s-a situat la doar 30%, iar o treime din respondenți, un procent de aproximativ 33%, au declarat că nu sunt nici mulțumiți dar nici nemulțumiți, sau au ales să răspundă cu „nu știu”.

Însă, în țara noastră, doar unul din zece cetățeni a declarat că este mulțumit de infrastructura țării, procentul de persoane mulțumite fiind de doar 9 puncte procentuale.

Potrivit rezultatelor noului sondaj demarat pe Ipsos, cetățenii din România, Peru, Italia și Ungaria sunt printre cei mai negativi din cele 31 de națiuni chestionate. La polul opus, cetățenii din Singapore, Idonezia, Țările de Jos și India tind să fie cei mai pozitivi.

Cu toate acestea, peste jumătate dintre persoanele chestionate au declarat că țara lor nu face destule eforturi pentru a satosface nevoile cetățenilor când vine vorba de infrastructura țărilor în care aceștia locuiesc.

Persoanele din Africa de Sud (78%), România (de asemenea 78%) și Brazilia (73%) sunt cel mai probabil de acord cu faptul că țara lor nu face suficiente eforturi pentru a răspunde nevoilor de infrastructură. Coreea de Sud (21%), Singapore (28%) și Japonia (31%) au cel mai scăzut nivel de acord.

În plus, sondajul relevă și faptul că cetățenii sunt de părere că există un dublu standard constant în ceea ce privește dezvoltările infrastructurii, care pe de-o parte stimulează economia, dar pe de altă parte, combate schimbările climatice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite