Ministrul interimar al Infrastructurii din Ucraina a fost reținut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul adjunct pentru dezvoltarea municipalităţilor, teritoriilor şi infrastructurii din Ucraina, Vasil Losinskii, a fost arestat pentru luare de mită, potrivit mass-media ucrainene.

Un ministru ucrainean a fost retinut pentru deturnare de fonduri. Foto: Shutterstock
Un ministru ucrainean a fost retinut pentru deturnare de fonduri. Foto: Shutterstock

Vasili Lozinskii, având anterior funcția de viceministru al infrastructurii, a fost reținut sub suspiciunea de delapidare a fondurilor bugetare, a anunțat sâmbătă serviciul de presă al ministerului. El este acuzat că a primit mită în valoare de 400.000 de euro pentru achiziţionarea unor generatoare de curent.

Astăzi a fost reținut Vasili Lozinskii, ministrul interimar pentru Dezvoltarea Comunităților și Teritoriilor Ucrainei (denumirea oficială a ministerului pentru infrastructură din Ucraina, n.ed.), pentru deturnare de fonduri bugetare. Potrivit informațiilor din presă, NABU (Biroul Național Anticorupție al Ucrainei) a efectuat percheziții și l-a reținut pe viceministru. Ministerul Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii din Ucraina cooperează pe deplin cu ancheta”, a declarat serviciul de presă printr-un comunicat postat pe Facebook.

Potrivit comunicatului Ministerului, Lozinskii va fi concediat din postul său. „Ordinul relevant pentru pregătirea documentelor necesare a fost deja dat de viceprim-ministrul pentru restaurarea Ucrainei Oleksandr Kubrakov”, a arătat în postare serviciul de presă al Ministerului. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite