
Alertă în Insulele Galapagos din cauza unei uriaşe flote de pescuit chineze
Ecuadorul este în alertă după apariţia unei flote de pescuit uriaşe formată majoritar din vase sub pavilion chinez în apropierea Insulelor Galapagos, relatează BBC.
Ecuadorul este în alertă după apariţia unei flote de pescuit uriaşe formată majoritar din vase sub pavilion chinez în apropierea Insulelor Galapagos, relatează BBC.
China a anunţat vineri că a descoperit urme ale noului coronavirus pe ambalaje cu creveţi importaţi din Ecuador, relatează AFP.
Guayaquil, al doilea oraş ca mărime al Ecuadorului, a devenit un morman de cadavre din cauza noului coronavirus, oamenii murind fără să primească îngrijiri fie în propriile case, fie pe străzi, fie pe holurile spitalelor.
O femeie de 74 de ani din Ecuador, care a fost declarată moartă după ce a fost internată în spital cu Covid-19, a fost găsită în viaţă, două săptămâni după ce familia sa i-a organizat funeraliile, scrie BBC News. Situaţia este dezastoasă în această ţară, morgile spitalelor sunt pline , morţii fiind înghesuiţi şi în toalete.
Fondatorul WikiLeaks are doi copiii cu una dintre avocatele sale din perioada în care s-a refugiat în Ambasada Ecuadorului la Londra, în 2010, a dezvăluit aceasta într-un interviu acordat Mail on Sunday, relatează AFP.
Un fotbalist ecuadorian de doar 20 de ani, Edwin Espinoza, legitimat la Guayaquil City FC din ţara natală, a fost asasinat în faţa propriei case şi lăsat într-o baltă de sânge.
Vicepreşedintele ecuadorian Otto Sonnenholzner a prezentat scuze sâmbătă pentru situaţia din oraşul Guayaquil, epicentrul epidemiei de coronavirus din ţară şi unde înregistrări video au arătat cadavre pe străzi, informează AFP.
Un român de 33 de ani este principalul suspect al autorităţilor din Ecuador într-un caz de dublu omor, victime fiind doi copii de 10 şi 14 ani, fraţi, relatează Digi24.
Guvernul ecuadorian şi reprezentanţii protestarilor au ajuns duminică la un acord în vederea ieşirii din criza socială fără precedent care a paralizat ţara sud-americană timp de 12 zile, transmite AFP.
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Ecuador că autorităţile din această ţară au instituit sâmbătă starea de asediu în capitala Quito, inclusiv aeroportul internaţional Mariscal Sucre. Printre măsurile adoptate se numără interzicerea completă a circulaţiei persoanelor şi autovehiculelor în spaţiul public.
Preşedintele ecuadorian Lenin Moreno a decretat starea de urgenţă în toată ţara, paralizată de greve şi blocaje împotriva unei scumpiri a carburanţilor cu peste 100% soldate cu aproximativ 30 de răniţi, relatează AFP.
Arestarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, extras din Ambasada Ecuadorului din Londra, unde avea refugiu de 7 ani la cererea autorităţilor de la Quito, a marcat finalul carierei controversatului jurnalist care a revoluţionat presa de investigaţie, finanţarea prin Bitcoin.
Reprezentativa Uruguayului a învins, duminică, la Belo Horizonte, cu scorul de 4-0, selecţionata Ecuadorului, în primul meci disputat în cadrul grupei C la Copa America.
Un cutremur puternic a avut loc duminică în nordul Peru, a anunţat serviciu geologic american. Unda de şoc a fost resimţită, de asemenea, în Ecuador unde a provocat daune infrastructurii. Nu este încă clar dacă s-au înregistrat victime.
Arestarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, extras din Ambasada Ecuadorului din Londra, unde avea refugiu de 7 ani, la cererea autorităţilor de la Quito, a marcat finalul carierei controversatului jurnalist care a revoluţionat presa de investigaţie, finanţarea prin Bitcoin.
Atacurile hackerilor asupra instituţiilor guvernului ecuadorian s-au dublat de când ţara a revocat statului de azilant al fondatorului WikiLeaks Julian Assange, săptămâna trecută, a declarat un oficial citat de Reuters.
Fondatorul Wikileaks Julian Assange a încălcat, în mod repetat, condiţiile azilului politic şi a încercat să folosească ambasada Ecuadorului de la Londra ca centru de spionaj, a declarat preşedintele ecuadorian Lenin Moreno pentru publicaţia The Guardian.
Fără acces neîntrerupt la internet, îngrijire medicală sau posibilitatea de a ieşi, Julian Assange s-a plâns de faptui că şederea sa de 7 ani la ambasada Ecuadorului de la Londra nu a fost confortabilă. Condiţiile în care fondatorul Wikileaks este găzduit în prezent ar putea fi mult mai rele, potrivit Bloomberg.
Aşadar, speculaţiile din ultima vreme s-au adeverit. Autorităţile din Ecuador au deschis efectiv uşile ambasadei lor la Londra pentru poliţiştii britanici, iar Julian Assange a fost arestat.
Cazul Julian Assange ia amploare. Ecuadorul a arestat un bărbat suspect de colaborare cu fondatorul WikiLeaks şi pregătirea unui plan de destabilizare împreună cu doi hackeri ruşi. Pe de altă parte, femeia din Suedia care îl acuză de viol pe Assange vrea redeschiderea anchetei.
Julian Assange a dat dovadă de ”ingratitudine şi lipsă de respect” faţă de Ecuador, în ciuda azilului acordat de această ţară la ambasada de la Londra, susţine Ministerul Ecuadorian de Externe, citat de AFP.
Juan Guaido, liderul opoziţiei venezuelene şi autoproclamat preşedinte, recunoscut de peste 40 de state ale lumii, a anunţat sâmbătă că va reveni la Caracas după vizita din Ecuador şi a făcut apel pentru noi proteste faţă de Nicolas Maduro.
Un cutremur puternic, cu o magnitudine de 7,5, a lovit sudul Ecuadorului vineri dimineaţa, seismul afectând o zonă puţin populată dar şi zone din Peru şi Columbia. Cutremurul a avut loc la o adâncime 131 de kilometri, conform Institutului Geologic al SUA (USGS), scrie NPR.
Un baraj uriaş trebuia să ajute la scoaterea Ecuadorului din sărăcie. În schimb, a iscat un scandal naţional în urma căruia toţi cei care au ajutat la construirea sa au fost închişi, iar Ecuadorul a rămas cu datorii de 19 miliarde de dolari către China, pe care acum le plăteşte cedând 80% din exportul său de petrol. În acest timp, barajul stă sub ameninţarea unui vulcan activ, scrie The New York Times.
Justiţia ecuadoriană a respins o plângere a fondatorului WikiLeaks Julian Assange faţă de condiţiile azilului său în sediul Ambasadei Ecuadorului la Londra, în care s-a refugiat în 2012 cu scopul de a evita să fie extrădat către Statele Unite, relatează AFP.
Marea Britanie a transmis Ecuadorului în august că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, nu va fi extrădat dacă va părăsi ambasada ecuadoriană din Londra, unde locuieşte din 2012, a informat Inigo Salvador, procurorul general al Ecuadorului, scrie Reuters.
Fondatorul site-ului WikiLeaks Julian Assangerămâne la ambasada Ecuadorului din Londra, unde este refugiat din 2012, deşi a renunţat la azilul acordat de Quito, a anunţat ministrul ecuadorian al Afacerilor Externe, Jose Valencia, relatează AFP.
Relaţiile tensionate ruso-britanice şi mai ales schimbarea de preşedinte din Ecuador, urmată de fuga şefului serviciilor secrete ecuadoriene din ţară, au dus la expunerea unor operaţiuni secrete de extragere a lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, din sediul Ambasadei Ecuadorului la Londra, acolo unde s-a refugiat în urmă cu mai bine de 6 ani.
Guvernul brazilian a decis duminică să trimită trupe la frontiera cu Venezuela, în urma unor ciocniri între populaţia locală şi migranţi - episoade care se multiplică în regiune odată cu exodul unor venezueleni şi nicaraguani care fug din ţările lor aflate în criză.
Guvernul ecuadorian a făcut mai mult decât să-l primească pe Julian Assange, căruia i-a acordat azil în ambasada sa la Londra, şi anume l-a spionat, dezvăluie cotidianul britanic The Guardian într-o anchetă, publicată miercuri, în colaborare cu site-ul de investigaţii Focus Ecuador, relatează AFP.